vilibaldis domā -
|
| ||||
Atveda maisu ar spinātiem. Maisu! Garšīgi jau, bet.... maisu! Padalieties, lūdzu ar kulinārajām idejām. Pīrāgu un omleti zinu, varbūt kaut kā var saglabāt vēlākam? | ||||
comments: ir doma |
| ||||||
Droši var saldēt. Tik neatceros, vai svaigus. Mana mamma spinātus liek klāt kartupeļu biezputrai - kad kartupeļi faktiski izvārījušies, piešauj lielu sauju spinātu, lai applaucējas, pēc tam to visu nokāstu apstrādā kā parasti. | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
Paldies, kartpeļi mums arī ir vairumā. Atķeksējam. :-) | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
| ||||||
es reiz salasiijos, ka vajag blanseet un sagatavot ziemai, bet rezults bija patiesi pretiigs. tagad es apkalteetu un tad mikrenee izzaaveetu un sataisiitu pulveri ziemai. bet varb apsties vai nevar pesto. | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
Mjā, mēs gan tos pesto ne ļoti, bet arī variants. Ot, par saldēšanu, man jau tā likās. | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
Mana mamma saldē maisiņos, bet es nezinu, vai pirms tam blanšē. Un tad ziemā atkal jau pie tiem pašiem kartupeļiem :D Skaidrs, ka pēc saldēšanas nebūs "konsistence", bet kartupeļu vai jebkurā citā pļurā jau vienalga. | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
| ||||||
jaa es blanseeju un saldeeju weeee tad citugad es sablendereeju un saliku traucinos un apleeju ar ellu weeeee! pulveri ir vieniigais, ko tagad atziistu. Peec tam eedamkarote taada pulvera pie sauteejuma. | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
| ||||||
saldēt var, bet pašiem vieglāk, ja pēc tam kaut kā sadalāms. t.i. sacepumiem un visur, kur der ielikt pļeku vēl salātos. uz šķīvja daudz spinātu, tomātus ripiņās vai ķiršu tomātus uz pusēm, apslacina ar drusku eļļas, var etiķi vai citronu vai balzamiko vai kādu dresingu, tad var sieru - drupināt fetu/rīvēt cieto sieru/ siera gabaliņus, vēl pa virsu var grauzdiņus. var to pašu ar biezpienu. grieķu tipa salātos kopā ar ledussalātu vai tipa cēzara salātos arī pa druskai, galvenais nelikt daudz lai negaršo pēc zemes :D var skābeņu vai nātru zupā smalki sagrieztus nedaudz sakapātus ar vārītu olu un majonēzi uz grauzdiņa | ||||||
(Reply to this) |
| ||||||
milzīgu bļodu spinātu var dabūt iekšā viens un divi, sablenderējot kopā ar banānu un pienu. riktīgi zaļš spēka koteilis - i garšīgi, i nav jāķēpājas, ja kāds stiegraināks zariņš pagadās. | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
Jā, šis bij garšīgi, bet piena vietā citrona sula un ūdens patika labāk. | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
| ||||||
Met mērcēs iekšā. Es parasti karijiem pašās beigās piemetu. Garšu superbūtiski nemaina, bet uzturvērtību gan paceļ :) | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
Es griežu tā, kā izmantotu zupā (gatavoju tieši tāpat kā skābeņu zupu), un saldēju. Neko neblanšēju, tikai kātus nogriežu un noskaloju. Ļoti daudz esmu tā saldējusi, nekad nekādas problēmas neesmu konstatējusi. | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
Es domāju, ka problēmas ir tiem, kam tāpat kā man vienkārši negaršo spināti :D Es to garšu jau pa gabalu jūtu | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
| ||||||
Mani biedē tas, ka atkūstot ir pļura ar pelējuma/dubļu garšu. Bet varbūt tas arī no saldētavas atkarīgs | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
Tā tam tiešām nevajadzētu būt. Es esmu milzīgs saldēto spinātu fans, bet tie ir tā saucamie "ātri saldētie", ko mājāš nav tik viegli sasniegt. | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
Pati neesmu mēģinājusi, jo cepenes nav, bet feisbukā šito atradu, kas mudināja iekomentēt: Spinātu rulete ar zemenēm 2 kārtīgas saujas spinātu 6 olas 6 e.d bez kaudzes cukurs 6 e.d. milti Tējkarote cepamais pulveris Šķipsniņa sāls Saldais krējums 500ml Zemenes svaigas Zemeņu džems Sablenderē spinātus, olu dzeltenumus un cukuru. Citā bļodā sakuļam olu baltums ar sāli, stingrās putās. Kad olbaltuma putas gatavas, ielejam klāt spinātu masu, un iesijājam miltus kopā ar cepamo pulveri. Iecilājam mīklu. Gatavo mīklu liekam uz cepamā papīra un cepam 170 grādos kādas 15min. Kad gatavs/satinam biskvītu ar visu cepamo papīru un ļaujam pilnībā atdzist. Kad atdzisis tinu vaļā. Smērēju zemeņu džemu, pa virsu saputoto saldo krējumu, izkārtoju zemenes un kārtīgi aizrulēju ciet😊 Dekorēju ar zemenēm un biskvīta drupačām. | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
Man ir 2 topa receptes. Taisu ar saldētiem, bet svaigi noteikti būtu vēl labāk. 1 paka = 400-500 g spinātu. Spinātu - siera krēmzupa (šodien tieši uztaisīu) 1 paciņu saldētie spināti 1 paciņa kausētais siers 4 palieli kartupeļi 1 paliels sīpols 2 ķiploku daivas sāls zaļumi zupai melnie pipari cukurs Kartupeļus sākumā nomizo un sagriež mazākos gabalos. Pievieno sagrieztu sīpolu un ķiploku. Lej ūdeni tā, lai vismaz 3 pirkstu platumā nosedz un pievieno sāli, 1 tējkaroti cukura, un kaltētos zaļumus (dilles, pētersīļi) un liekam vārīties. Kad kartupeļi ir sākuši vārīties, tad pievieno spinātus un vāra līdz kartupeļi ir mīksti. Pēc tam notiek blenderēšanas darbi. Sablendējam visu viendabīgā masā, liekam katlu atpakaļ uz mazas uguns un pievienojam kausēto sieru. Ļaujam uzmest burbuli un pagaršojam vai pēc garšas ir ok. Ja kas trūkst, to pievienojam. Slēdzam uguni nost un servējam galdā. Var klāt pievienot baltmaizes grauzdiņus. Vai arī: Spināti, sacepti ar rīsiem un sieru Vajag: 2 pakas saldētu spinātu pusotra glāze (vai mazliet mazāk) rīsu divas vārītas olas siers, cik nu mājās ir (vismaz 100 grami) sāls muskatrieksts Vislabāk rīsus un olas uzvārīt jau iepriekšējā vakarā, tad šis ir ļoti fikss ēdiens. Liek uz pavisam viegli ieeļļotas pannas spinātus, lai kausējas, pa to laiku nomizo un sakapā olas un sarīvē sieru. Iejauc olu, sāli un muskatriekstu vārošajos spinātos, bet sieru - rīsos. Ber rīsus līdzenā kārtā cepamtraukā, pa virsu tāpat līdzenā kārtā - spinātus. Liek cepeškrāsnī un cep kādas minūtes divdesmit (ja var tik ilgi sagaidīt). It kā spinātu slānī vēl varot taisīt padziļinājumu un iesist tajā olu, bet neesmu mēģinājusi. | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
Nu, un svaigie salāti. Moška jaunkudze lai taisa sev smūtijus? Tas tagad nenormāli topā :D | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
Oi, nē, smūtijus gan nē, tas ir par daudz slikti :-) | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
| ||||||
Izklausās labi. Mēs taisam līdzīgu uz kārtainās mīklas kā plātsmaizi. | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
| ||||||
man vislabāk garšo pavisam vienkāršais variants - uz milzīgas pannas daudz sviestā apcep sīpolu, ķiploku un liek virsū spinātus. s ļohkim dvižeņijem ruki maiss spinātu pārvēršas par vienu mazu šķīvīti, bet cik gaarrršīgi. | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
Nūūū, tā jau klasika :-) bet nedēļu pārtikt tikai no šitā es laikam tomēr neesmu gatava :D | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
ahh, es gan varētu, bet man neviens neved maisu :D | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
sagriezt uz saldēt var blenderēt smūtijos ar random ogām/ augļiem, ledu vai kokosa pienu | ||||||
(Reply to this) |
| ||||||
Manuprāt tomēr vajag sadalīt un saldēt un ēst pa daļām, likt visādos sautējumos un pīrāgos, jo spinātus tāpat kā skābenes nevajadzētu ēst nedēļu no vietas. | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
Lūk! Nupat es sliecos savārīt katlu ar spinātu siera zupu, sadalīt porcijtraukos un saldēt jau šādā izpildījumā. Man šķiet, ēdot nedēļu no vietas var uzdzīt riebumu uz mūžu, lai cik brīnišķīgs pārtikas produkts tas arī nebūtu. | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
vilibaldis domā -
|