telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2019-11-17 13:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par akciju avīzēm
Es ievēroju, ka akciju avīzēs vienmēr dominē pārsvarā reāli sūdīga pārtika.
Alkohols, gaļa, piens ar fucking daudz cukuru, saldumi un huiņa, kuru parasti neviens tāpat vien nepērk. Nutellas, hujellas, avokado, FUCKING FOREĻU IKRI, eļļā izmērcētās siera bumbas un cita huiņa bļaģ, kas nez, ja penčiki vai vīrieši pirms/ap 50 reāli pērk tos sūdus, dabū holesterīnu un cukurus un therefore, ja vēl sarkanā gaļa un kūpinājumi pa virsu, its deadly AF maisījums un rindas pie onkologiem forever.
Veselības ministrija nesaredz iespēju uzlikt nodokli neveselīgajai paikai vai vismaz iekasēt no Rimi un Maximas utt veikaliem kaut vai divus centus no katra čeka, kur ir vismaz trīs sūdpārtikas vienā čekā, reāli tas veselības budžets pēkšņi pildītos grandiozos ātrumos un nebūtu lohi,kam gribētos atlajstsajmu gadu pēc vēlēšanām.
EDIT: Turklāt, Dabas resursu nodokli piemērot visiem mazajiem jogurtiņiem un citiem plastmasas sūdiem, kur pats produkts ir niecīgos apjomos iepildīts.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]telefontubbie
2019-11-17 16:34 (saite)
Avokado ir sučkas, nebūtu stulbo instagrameru, cilvēki Eiropā tos ēstu daudz mazāk. Plantācijās tiem augiem jārok milzīgi baseini, jo tie izrij ļoti daudz ūdeni no augsnes, apkārtējie augi un koki nokalst. Meksikā un vēl kkur Dienvidamerikā izcērt un nodedzina lietusmežus, lai tur ierīkotu avokado plantācijas, bet visvairāk insane ir tas, ka tur zemniekiem, kas ar avokado audzēšanu nodarbojās jau pirms instagram ēras, bandīti atņem viņiem zemi un aiztriec ar automātiem un jā, tur līst arī asinis to stulbo avokado dēļ.
https://www.businessinsider.com/mexican-cartels-are-fighting-for-control-of-the-avocado-business-2019-9
Enīvej, back to Maxima - nekur nav rakstīts, ka tie ir fair trade avokado (tobiš nenāk no gopņiku kontrolētām plantācijām) un tie sučkas vienmēr ir cieti kā akmeņi veikalos. 1x dzīvē nopirku, nekad vairs, jo lolnauverc, garšo pēc vnk ķirbja

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3_5469mhz
2019-11-17 20:45 (saite)
Tavs posts ir par kaitīgiem pārtikas produktiem, tāpēc brīnijos par avokado iekļaušanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2019-11-18 09:34 (saite)
Veselībai kaitīgs nav,bet katru dienu ēst neģeldētu tauku daudzuma dēļ. Taču būtībā,ja produkts tā izcelsmes valstī ir,iespējams,iegūts videi kaitīgos apstākļos vai pat ar organizētās noziedzības svētību,manā izpratnē tas ir arī kaitīgs pārtikas produkts,jo rada problēmas izcelsmes valstī. Līdzīgi ir ar Norvēģijas zivju fermu lašiem - tos baro ar Baltijas jūras treknajām zivīm,kas pārstrādātas granulās un barību zivīs piesārņojums netiek kontrolēts. Lasis it kā tauckains un gards, bet tas tauckainums nepavisam neveidojas dabīgi un komplektā ar kaitīgām vielām. Vispār daudz pārtikas,ko ražo industriālos apjomos, ir kaitīgs vai nu videi, lokālajiem cilvēkiem vai gala patērētāja veselībai. Jo vairāk uzzinu par pārtikas ražošanas procesiem,jo vairāk cenšos ēst savādāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3_5469mhz
2019-11-18 10:21 (saite)
Ēst savādāk nozīme fairtrade un citādi drošas izcelsmes pārtiku?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2019-11-18 11:44 (saite)
Ēst savādāk, pirmkārt, ietver izvēlēties daudzveidību+vietējo. Kad pēc ilgiem pūliņiem un eksperimentiem ir dažādota ēdienkarte, tieši tajā brīdī vērts interesēties, no kurienes un kādā veidā ēdamais tiek audzēts. Tad to, ko esi izvēlējies ēdienkartē, var eleganti samainīt, izsvītrot un tad aizvietot ar kaut ko citu.
Piemēram, Latvijas dzērvenes ne ar ko citu aizvietot īsti nevar, tās paliek. Rudens sākumā var izēst burku un tad neslimot ziemas mēnešos.:)
Taču var aizvietot tēju. Ja dzēru zaļo tēju no kaut kurienes, sazin kādos apstākļos (visticamāk, ka miglotu utt), tad tagad cenšos labāk pirkt to, kur ES zaļā lapiņa un fair trade marķējums. Pirkt nevis Nīderlandes tomātus, bet tuvākā ciemata tomātus tirģelī, kas daudz vairāk garšo pēc tomātiem un kas ir jāapēd 2 dienu laikā, citādi sabojājas nekā tas veikala tomāts, kas var stāvēt nedēļu neapēsts.
Pērkot maizi, skatīties, kurā maizē nav rapšu eļļa, jo Latvijā to pamatīgi miglo un tā eļļa nav nekas diez ko labs, rapšu lauku dēļ bitenieki ik pa laikam cieš zaudējumus, jo bites izlido, bet neatlido atpakaļ - sarijas insektīdus un čušs,pagalam. Pavisam kruti, ja arī paši graudi (mieži,kvieši,rudzi utt) būtu bioloģiski audzēti bez herbicīdiem, bet līdz tam levelim neesmu vēl tikusi, jāsāk ar mazumiņu.
Un tā ar daudziem ēdamajiem.
Nu tā, kaut kā tā, pa drusciņai, maziem solīšiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3_5469mhz
2019-11-18 12:05 (saite)
Es neesmu tik drastisks – atsevišķiem produktiem etiķetes papētu, uz citiem organisms pats reaģē, ka nav labs. Vēl citi paliek neizpētīti vai nopirkti tāpēc, ka vienkārši gribās. Uz tirģeli gan slinkums iet.
Bet kopumā, protams, sekot vajag tam, ko bāž sevī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2019-11-18 16:06 (saite)
Ja gribās, tad gribās, galvenais ir kādā brīdī vairs negribēt vai gribēt kko veselīgāku. Kādreiz pie stacijas bija blakus bodīte, kur gaidot vilcienu pirku dārzeņus un saulainās vasaras dienās limonādes skārdenītēs. Jo tās bija tieši blakus dārzeņiem, pārbagāti un skaisti sakārtotas. Un voilaaa, tagad es cenšos sevi piespiest katru dienu taisīt termostēju vai kafiju, lai nevajadzētu pirkt limonādi, kas dod enerģiju, bet vakarpusē bez aktivitātēm rada vienkārši cukura nogulsnēšanos aka riepu uz vēdera. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]panacea
2019-11-18 22:24 (saite)
A zini, es arī par šito esmu daudz domājusi un man tas viss liekas tik drausmīgi sarežģīti. Piemēram, atceros lasījusi publikāciju iekš Nature, ka tas, ka ir intensīvā lauksaimniecība ir atbrīvojis savvaļas zemi nenormālā platībā. Jo ja visu audzētu bioloģiski, tad platību vajadzētu gigantisku un tā tad tiktu atņemta no savvaļas. Un bioloģiskā saimniecība jau arī tomēr ir monokultūra pati par sevi, kas nav diez ko labi. Plus vēl atceros lasījusi, ka tieši tādi lauku pašdarbnieki, kas uz savu galvu kaut ko audzē un ved uz tirgu pārdot mēdz visvairāk grēkot ar pesticīdiem. Ja lielsaimniekiem vismaz ir izrēķināts kaut kādam profitam un ir varbūt pat kaut kādas kontroles, tad pašdarbnieks pagrābj 'saujiņu' un mauc tik virsū. Bet 'saujiņa' sanāk milzīga pārdozēšana. Plus vispār, es nezinu, teiksim kaut ko pirkt tirgū - man reāli trūkst ticības, ka pat ja ir rakstīts, ka audzēts tur un tur vai tā arī ir, kurš to kontrolē. Lielveikalā tad vismaz ir cerība, ka kads ir strādājis pie produktu atlases, ir kaut kāda izsekojamība un viņi tad vismaz ar brendu riskē, ja ne ar ko citu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?