Lacy F ([info]panacea) rakstīja,
A zini, es arī par šito esmu daudz domājusi un man tas viss liekas tik drausmīgi sarežģīti. Piemēram, atceros lasījusi publikāciju iekš Nature, ka tas, ka ir intensīvā lauksaimniecība ir atbrīvojis savvaļas zemi nenormālā platībā. Jo ja visu audzētu bioloģiski, tad platību vajadzētu gigantisku un tā tad tiktu atņemta no savvaļas. Un bioloģiskā saimniecība jau arī tomēr ir monokultūra pati par sevi, kas nav diez ko labi. Plus vēl atceros lasījusi, ka tieši tādi lauku pašdarbnieki, kas uz savu galvu kaut ko audzē un ved uz tirgu pārdot mēdz visvairāk grēkot ar pesticīdiem. Ja lielsaimniekiem vismaz ir izrēķināts kaut kādam profitam un ir varbūt pat kaut kādas kontroles, tad pašdarbnieks pagrābj 'saujiņu' un mauc tik virsū. Bet 'saujiņa' sanāk milzīga pārdozēšana. Plus vispār, es nezinu, teiksim kaut ko pirkt tirgū - man reāli trūkst ticības, ka pat ja ir rakstīts, ka audzēts tur un tur vai tā arī ir, kurš to kontrolē. Lielveikalā tad vismaz ir cerība, ka kads ir strādājis pie produktu atlases, ir kaut kāda izsekojamība un viņi tad vismaz ar brendu riskē, ja ne ar ko citu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?