|
|||||||||||||||||||||||||
Tātad::
Jauns |
FriendsofFriends |
Visi |
Tēmturi:: kino | ēst | saulaina -
Comments:grūbas piederās klāt īstai skābkāpostu zupai... defaultā :)
(karpeļi gan lieki) un - ja ēd gaļu - tad noteikti kāda kūpināta riba ar nenāks par ļaunu - smaržai un smeķim... (bez visa pārējā)
grūbas drīkst, bet nav obligāti
kartupeļi ir lieki (Atbildēt)
grūbas riebjas, kartupeļi zupā tāpat tālab bez visām šitām piedevām, mans tēvs mēdza aizdarīt ar miežu putraimiem. Žāvēta ribiņa un cepts, smalki kapāts sīpols neiztrūkstoši.
(Atbildēt)
ciest nevaru grūbas. No brīvas gribas neēdu nekādā izpildījumā. Tāpēc mana skābu kāpostu zupa ir ar žāvētām cūku ribām, apceptiem sīpoliem un beigās pieliktiem, atsevišķi vārītiem kartupeļiem (tos pieleju ar visu ūdeni, kurā vārījās).
(Atbildēt)
Ieliek katlā gaļu (žāvētas ribas vai svaigu cūkas stultīti, vai ko jau Dievs devis), kad uzvārās, noputina, liek iekšā skābus kāpostus un glāzi miežu putraimu (var bez tiem), vāra stundu vai divas - atkarībā no kāpostu un gaļas sīkstuma. Šķīvī pie ēšanas obligāti iebirdina smalki sagrieztus svaigus sīpolus! Ēd klāt ķieģelīti!
mamma vēl mēdz piekost klāt vārītu kartupeli (tie viņai vienmēr novārīti stāv ledusskapī), bet man tādas izvirtības nepatīk! (Atbildēt)
manās mājās vārīja ar kartupeļiem, bet esmu uz ugunskura vārījusi arī ar grūbām + kartupeļiem.
man patika, ka Ziemeļvidzemē skābus kāpostus štovējot, piebēra drusku grūbas, kas dodot tumīgumu (pati gan neesmu mēģinājusi) (Atbildēt)
Hih, šodien tieši piebeidzu pēdējo porciju no skābkāpostu zupas :) Bija gardi - kāposti, gaļa, pērļu grūbas.
(Atbildēt)
mums ar grūbām (un gaļu lielā gabalā, lai var srubināt no šķīvīša blakus vai salikt šķīvī iekšā), kartupeļus apcep krāsnī un piegriež uz apakštasītes.
(Atbildēt)
Skābi kāposti, ūdens, sāls, cūkgaļas ribiņas un drusciņ treknums. Vāra divas stundas, pēc tam gardu muti ēd.
Jā, ribiņas kā reiz svaigas, jo tā tak visgaršīgāk. :) Katrā cūku kaušanas reizē šis bija galvenais ēdiens, ko visi gaidīja. :)
|
|||||||||||||||||||||||||