Journal    Friends    Archive    User Info    memories
  Tātad:: Jauns | FriendsofFriends | Visi |
Tēmturi:: kino | ēst |

saulaina -

2. Dec 2015 18:15

kāda ir jūsu "pareizā" skābu kāpostu zupa??

/ atkal sabrīnījos, ka citi mēdz vārīt ar grūbām vai ar kartupeļiem
/
/pa mūsējam ir pavisam savādāk.. :)

21 raksta - ir domaPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]le_minga
Datums:2. Decembris 2015 - 18:22
(Link)
grūbas piederās klāt īstai skābkāpostu zupai... defaultā :)
(karpeļi gan lieki)
un - ja ēd gaļu - tad noteikti kāda kūpināta riba ar nenāks par ļaunu - smaržai un smeķim... (bez visa pārējā)
No:[info]lavendera
Datums:2. Decembris 2015 - 19:13
(Link)
Man pilnīgi pretēji.
Dažkārt ir vārīta arī igauņu versija - ar cūku pupām. Bija laba.
No:[info]lavendera
Datums:2. Decembris 2015 - 19:14
(Link)
Un pilnīgi obligāti iegriezt šķīvī svaigu sīpolu. Krietni daudz.
No:[info]le_minga
Datums:2. Decembris 2015 - 20:02
(Link)
jā par svaigi griestiem sīpoliem +++
No:[info]rasbainieks
Datums:2. Decembris 2015 - 18:23
(Link)
grūbas drīkst, bet nav obligāti
kartupeļi ir lieki
No:[info]helvetica
Datums:2. Decembris 2015 - 18:28
(Link)
Grubas un kartupeli. Sipoli un kimenes.
No:[info]unpy
Datums:2. Decembris 2015 - 19:03
(Link)
+1
No:[info]fedrs
Datums:2. Decembris 2015 - 18:39
(Link)
Ar gaļu.
No:[info]unpy
Datums:2. Decembris 2015 - 19:03
(Link)
+11
No:[info]vilibaldis
Datums:2. Decembris 2015 - 18:54
(Link)
grūbas riebjas, kartupeļi zupā tāpat tālab bez visām šitām piedevām, mans tēvs mēdza aizdarīt ar miežu putraimiem. Žāvēta ribiņa un cepts, smalki kapāts sīpols neiztrūkstoši.
No:[info]sirdna
Datums:2. Decembris 2015 - 19:06
(Link)
kādu dod, tāda pareiza.
No:[info]tipa75
Datums:2. Decembris 2015 - 19:16
(Link)
ciest nevaru grūbas. No brīvas gribas neēdu nekādā izpildījumā. Tāpēc mana skābu kāpostu zupa ir ar žāvētām cūku ribām, apceptiem sīpoliem un beigās pieliktiem, atsevišķi vārītiem kartupeļiem (tos pieleju ar visu ūdeni, kurā vārījās).
No:[info]kuminjsh
Datums:2. Decembris 2015 - 19:35
(Link)
Ieliek katlā gaļu (žāvētas ribas vai svaigu cūkas stultīti, vai ko jau Dievs devis), kad uzvārās, noputina, liek iekšā skābus kāpostus un glāzi miežu putraimu (var bez tiem), vāra stundu vai divas - atkarībā no kāpostu un gaļas sīkstuma. Šķīvī pie ēšanas obligāti iebirdina smalki sagrieztus svaigus sīpolus! Ēd klāt ķieģelīti!
mamma vēl mēdz piekost klāt vārītu kartupeli (tie viņai vienmēr novārīti stāv ledusskapī), bet man tādas izvirtības nepatīk!
No:[info]nova
Datums:2. Decembris 2015 - 20:33
(Link)
manās mājās vārīja ar kartupeļiem, bet esmu uz ugunskura vārījusi arī ar grūbām + kartupeļiem.
man patika, ka Ziemeļvidzemē skābus kāpostus štovējot, piebēra drusku grūbas, kas dodot tumīgumu (pati gan neesmu mēģinājusi)
No:[info]zin
Datums:2. Decembris 2015 - 21:11
(Link)
pati sen vārījusi neesmu, bet ar žāvētām ribiņām un grūbām
No:[info]krazuu
Datums:2. Decembris 2015 - 21:41
(Link)
Hih, šodien tieši piebeidzu pēdējo porciju no skābkāpostu zupas :) Bija gardi - kāposti, gaļa, pērļu grūbas.
No:[info]nastja
Datums:2. Decembris 2015 - 21:54
(Link)
mums ar grūbām (un gaļu lielā gabalā, lai var srubināt no šķīvīša blakus vai salikt šķīvī iekšā), kartupeļus apcep krāsnī un piegriež uz apakštasītes.
No:[info]missalise
Datums:3. Decembris 2015 - 08:27
(Link)
Skābi kāposti, ūdens, sāls, cūkgaļas ribiņas un drusciņ treknums. Vāra divas stundas, pēc tam gardu muti ēd.
No:[info]str
Datums:3. Decembris 2015 - 09:11
(Link)
bet ribiņas svaigas?
No:[info]missalise
Datums:3. Decembris 2015 - 12:29
(Link)
Jā, ribiņas kā reiz svaigas, jo tā tak visgaršīgāk. :) Katrā cūku kaušanas reizē šis bija galvenais ēdiens, ko visi gaidīja. :)
No:[info]str
Datums:3. Decembris 2015 - 12:50
(Link)
jā- vismaz vēl kāds zina , kā ir "pareizi":)))