Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2011-06-19 11:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
lasu par Latvijas likstām un sagribējās izteikt savu viedokli - ziniet, kas ir sakne ???

LV nenovērtē speciālistus - zināšanas, izglītību, pieredzi, darbu - katastrofāli nenovērtē
toties ir kaukā pilnīgi idijotiska bijāšana pret kā nebūt sagrābstītu amatu, kā nebūt sagrābstītu turīguma pakāpi un harizmatisku bļaustīšanos

kas ir amats un volvo pret gadiem un gadiem studiju un darba ? bet to neviens nesaprot

Piemērs: zviedrijas laboratorija, biologs, kas sēž pie mikroskopa, raksta reportus - tak viņš ir labi atalgots, cienījams, ar dzīvi apmierināts, lepns un novērtēts

Latvija - zemas algas - ta ir viena lieta, bet visi priekšnieki tev liek sajusties kā pīslim pēdējam,, tevi mierīgi var izlamāt, pārlikt uz citu laboratoriju, samazināt un saīsināt, ja tu kādam nepatīc, un vispār tev skaidri liek nojaust, ka tas, ko tu dari, ir kaukāds sūds un tu tikai izrunājies, ka tev vajag grāmatas un apmācību

tak es pieteicos uz konferenci somijā (senos laikos, kad biju LV laboratorijas darbinieks), man organizatori apmaksāja braucienu - par manu referātu - pēdējā brīdī atskan priekšnieces zvans, nē, tu nebrauksi, brauks cilvēks, KO ES NOTEIKŠU (tas nekas, ka par naudu, ko somi bija iedevuši MANAM REFERĀTAM)

man pavēlēja atdot savu referātu priekšnieces cilvēkam, atvainoties somiem un pateikt, ka es nevaru, ka manā vietā brauks XY

jā, man pat grūti iedomāties, kā kaut kas tād svarētu notikt šeit

nuja, man sirds sāp, kas notiek ar LV vides joma

www pieejami Babītes ezera apsaimniekošanas plāni
a tur ezerus novērtēts pēc vienreiz 3 punktos paņemtiem ķīmijas paraugiem, nav nekāda sajēgas, ne mazākās nevienam, nauda saņemta un basta - un nevienam nerūp
nu labi, tie tak ezeri !

bet tieši šāda pieeja acīmredzot bijusi ekonomikā, lūdzu, rezultāts


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2009-06-19 12:57 (saite)
viedi vārdi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2009-06-19 12:58 (saite)
nuja, izgāzu sāpi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]toadbeauty
2009-06-19 13:00 (saite)
mhm, būtu tu zinājusi, cik bija jākaro, lai tos pašus paraugus varetu paņemt...
DAP uzskata, ka ūdens analīzes vispar ir lieka naudas šķiesana...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2009-06-19 13:04 (saite)
tu tur biji iesaistīta ? par pārējo nezinu, varbūt vardes un putni labi raksturoti, bet tieši tā ezera raksturošana no ūdens puses man likās pavāja :) a kā ta ezeru var novērtēt bez ūdens ???

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]toadbeauty
2009-06-19 13:10 (saite)
Jā, es sākumā darbojos, tad atstāju kolēģiem.
Nu, es pieļauju, ka raksturojošā daļa ir nepilnīga, taču mēs savos dabas plānos lielākoties koncentrējamies uz pasākumu daļu. Kas būtu jādara un vai ir darītāji. No putnu zivju un augu viedokļa tur bija diezgan skaidrs, ko darīt.
Tev liekas, ka tamā ezerā būtu kas cits jādara?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2009-06-19 13:39 (saite)
pirmais ir ezera raksturojums, tad iespējamie mērķi, tad pasākumi, lai sasniegtu mērķus. man īsti nav skaidrs, kā var rakstīt pasākumus, ja ezers nav novērtēts. Tas tāpat kā slimniekam, nevar izrakstīt procedūras, ja nav izveikts novērtējums, tai skaitā analīzes. Palasījos plānu: ezers novērtēts kā slikts, pasākums ir "būtu kategoriski jāaizliedz tieša notekūdeņu ievadīšana ezerā". bet kas tas par pasākumu ??? Nu ok, vairāk neizteikšos :) apsveicu ar jauno foršo māju - Tev gan ir drosme kā lauvam !

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mamuts
2009-06-19 13:02 (saite)
Aga, nāc manā vietā un paprovē to bosam pateikt. :P
Zin', priekšniekos izsitās tie, kas prot muldēt šospezdec, nah, un atstāt visuvarošā [censored] iespaidu. Tā kā man nav ne mazākās cieņas pret karjeristiem, tad es aizeju - līdz ar to ZM vairs nav neviena, kas būtu ar tādu izglītību un darba pieredzi kā man. Nevajag - nelūgšos. Bet rīkošos tā, lai viņiem nebūtu citas iespējas kā mani pieņemt darbā atpakaļ. :P Ja nesanāks - nu ko, sētnieki arī ir vajadzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2009-06-19 13:05 (saite)
nu bet tieši tas ir tas briesmīgākais - ka priekšnieki nenovērtē cilvēkus, ka kaut ko saprot no temata ! jebkurš normāls priekšnieks saprot, ka viņš ir tik labs, cik viņa komanda un pats par sevi viņš nav nekas - bet Latvijā ne :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2009-06-19 13:18 (saite)
A wot skuju - raksturā visriebīgākie tiek bīdīti, lai tie izdzenā pārējos un boss pa to laiku var šiverēties komandējumos. Nekas-nekas, vēl nepilnas 4 darbadienas un tad paskatīsimies. ;))
Ei, a Tev latviešu valodas skolotāju nevajag? :D Vienubrīd meklēji...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snorke
2009-06-19 13:08 (saite)
a ko tu puce izdzēsi ? bija ļoti labs komentārs

(Atbildēt uz šo)


[info]fedrs
2009-06-19 13:10 (saite)
Varbūt priekšniece šaubījās par tavu dikciju un tāpēc uz Somiju sūtīja Veltu Sēli vai Ilvu Liepiņu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2009-06-19 13:42 (saite)
:))) Tas meitietis aizbrauca ar manu referātu - un kāds bija pamatojums ??? Viņa maz tiekot uz ārzemēm, bet es, lūk, jau tā daudz braukājot. Meitene jau jauka būtība, bet nu pati atzinās, ka neko nav sapratusi ne no konferences, ne no mana referāta un visiem sērīgi atbildējusi, ka neko nezin un te figurē tikai tālabad, ka Sandra nav varējusi izbrīvēt laiku !!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fedrs
2009-06-19 13:52 (saite)
Man tomēr ir smagas aizdomas, ka pie vainas ir tavas personīgās nesaskaņas ar priekšnieci, nevis viņas smalki izstrādāts plāns, ka neaizsūtot tevi uz Somiju, izdosies varena sabotāža pret nīstās Latvijas Republikas ekonomiku, kuras rezultātā pēc 15 gadiem plīsīs pērc un pārdod burbulis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2009-06-19 13:55 (saite)
tas bija kā piemērs :))) tas ir nevis pērc un pārod burbulis, bt ilgstoša nekompetence un necieņa pret smadzenēm :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fedrs
2009-06-19 14:11 (saite)
Kāpēc smadzenes neizdomāja kādu fintu, lai tās cienītu?
Redzi, problēmas sakne ir iekš tā, ka visi grib darīt to, kas viņiem patīk un nevis to, kas dotajā brīdī vajadzīgs. Un par to vēl paģēr samaksu, ko pats vien iedomājas par adekvātu esam, un ahūno cieņu no visiem apkārtējiem.

Ja kāds šajā aprakstā atpazina sevi, sakritība ir nejauša, tas viss ir tikai un vienīgi par mani rakstīts. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2009-06-19 14:03 (saite)
Tas ir sekundāri, ka pie iemesla varēja būt personīgas nesaskaņas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]veejaslota
2009-06-19 13:15 (saite)
Precīzi. Tieši manas domas. Speciālistus neciena - nevienā nozarē, lai tas būtu celtniecībā,izglītībā vai zinātnē. Labi atalgotos amatos tup cilvēki, kuriem ar attiecīgo nozari nav nekāda sakara. Nu nevar traktorists būt ekonomikas ministrs un veterinārs kultūras ministrs, bet pie mums tā notiek, un tad nav jābrīnās par tagadējo situāciju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2009-06-19 13:48 (saite)
vajdzētu papētīt kādu specializāciju un izglītību ļauži mums vadījuši ekonomiku un finansēs pēdējās desmitgadēs.... kaut gan laikam jau valda viedoklis, ka izglītībai nav nozīmes (vai tad šlesers kaukad ir ko studējis)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kangaroo
2009-06-19 14:01 (saite)
Mums ir viens fizmats, kas ir bijis finanšu ministrs, iekšlietu ministrs un premjers. Un tiesi tā arī mums valstī viss notiek- parēķina un aidā, bet par cilvēcisko faktoru aizmirst. Un beigās viss saiet šreijā, bet šamie nesaprot kāpēc, jo pec formulas visam bija jāsanak.

Un ir vēl arī otrs fizmats, kurš par laimi nupat tika izsūtīts trimdā uz Strasbūru. Toties divreiz būdams premjers ir sarēķinājis un safiziķojis tādas formulas...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]veejaslota
2009-06-19 15:43 (saite)
Nu, pilsētu mēri, premjers vai prezidents vairāk ir tādi kā prezentācijas amati, premjeram saprātīgas vadīšanas talanti vajadzīgi. Tur tā specializācija nespēlē galveno lomu. Bet nozares vadīt! Kas mus tur bija? Veterinārs - aizsardzības ministrs?!!!
Un par mazākiem lauciņiem nerunāsim. Čomu mafija, bet profesināli padotie nav vajadzīgi, galvenais ir fiksāk iedalīt sev pēc iespējas lielāku peļņu(legālo un nelegālo), bet padotie lai rukā par to ko atmet. Maisoties pa budžeta iestādēm esmu atskatījusies līdz riebumam gan uz dubulto grāmatvedību, gan uz padoto pazemošanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2009-06-19 13:34 (saite)
Tas ir "Veco Zēnu Tīkls". Lūk, kas tas ir. Mafija. Brīvmūrnieku apvienība vai cits intrešu pulciņš. Pie dibina kvalifikācija, erudīcija apķērība un skaidrais saprāts! galvenais, ka mēs kopā cūkas ganījuši/ kopā mācījušies Franču licejā/1. ģimnāzijā, kopā gājuši kniebties uz vienām un tām pašām kojām. Tā vārīšanās savā sulā tak kopš komjaunatnes aizlaikiem notiek. Sveicināti ģimenē! :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2009-06-19 13:46 (saite)
kas ta man, jumsīm tā putra būs jāizsmeļ :) es te drīz būsu Latvija un man tāda doma ienāca prātā: mums vispār bērni viena vecuma, varbūt vajadzērtu viņus ielādēt mašīnā un aizvest uz kaukādiem mežakaķiem vai akvaparku (a mēs tikmēr alu dzeram pļaviņā un par dzīvi runājam)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bozena
2009-06-19 14:04 (saite)
... uhu.
Interesanti, ko tāds bērns domā par visu šito valstisko šaizi? Ko jūt? Kā redz? Kāds izaugs? Meita no II metiena ar lielu prieku piezīmē Šlesersa biudēm avīzēs ūsas. Varbūt bērnam vispār par to nospļauties, kamēr vien vecāki spēj aizvest uz basketbolu un nopirkt iecienītā zīmola kedas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2009-06-19 14:05 (saite)
"Veco zēnu pulciņš" ir izplatīta lieta visā pasaulē. Slikti tikai, ka mūsējā pulciņā ir pārāk maz sakarīgu cilvēku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kangaroo
2009-06-19 14:09 (saite)
Mums vienkārši pulciņš par mazu- nav no kā izvēlēties. Štatos tas pulciņš minimums 200 reizes lielāks, bet vienalga gadās tāds brāķis kā Bušs džuniors.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sara
2009-06-19 14:07 (saite)
'fifty- fifty

Es domāju tā gluži nav, ka LV nenovērtē spečukus un zināsānas. Es domāju, ka tu uzsvēri-publisko pārvaldi vai valsts naudas finansētas institūcijas, jo biznesa kur taisa naudu- novērtē spečukus arī LV.
bet, ja runājam par publisko vai valsts pārvalde- manuprāt tā ir LV problēma, ka neivens nromāls, zinošs cilvēks nevēlās strādāt tur vai arī pastrā'da gadu - divus un viņu pārpērk vai pats atrod, ko labāku, ja ir labs spečuks.

LV birokrātija daudz smagāk kā citur- vispā rnemotivē darbiniekus- galvenais virzītājspēks apr karejeras kāpnēm- ir pakļāvībam, mazliet infantīlisms, iztapība un nerunāšana pretī- un īpaši neuzbāzties ar inicat''ivām, bet izpildīt visu, ko tev liek- ne vairāk, ne mazāk- un tā tu virzies pa birokrātijas karejeras kāpnēm, un, tad nu šie cilvēki, aks nav spējīgi pieēntm nekādus lēmumus un arī ir bezi iniciatīvas vai balīgi- sēž depa direktoru amatos Valsts ekretāru vietnieku amatos un dara tāpat - izpildīgi visu izpildi- bez liekām diskusijām, pretrunām un jēgas

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kangaroo
2009-06-19 14:13 (saite)
Starp citu, pēdējā rindkopa nav tikai par valsts iestādēm. Tāpat ir arī lielos uzņēmumos. Un jo lielāks, jo raksturīgāk. Cilvēks arī Āfrikā ir cilvēks- napoleoniņus atradīsi jebkur. Tikai ne visur viņam pietiekami liels kaujas lauks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zintish
2009-06-19 15:51 (saite)
mani ar ļoti, pat ļoti traumē tie tipiņi- karjeristi, kuri ir uzrāpušies līdz priešnieķeļu krēsliem, būdami klaji nekaunīgi un vienkārši riebīgi kā cilvēki.

(Atbildēt uz šo)


[info]lavendera
2009-06-19 16:00 (saite)
Tev pavēlēja un tu klausīji? Būtu man tavas konformisma spējas...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2009-06-19 16:11 (saite)
pēc tam es guvu mācību no šī gadījiena un braucu slepeni atvaļinājuma laikā - nu, ja man apmaksāja ārzemes :) bet darba laikā komandējumā es nevaru braukt bez priekšnieka paraksta:) ko tu man ieteiktu tai situācijā: nepakļauties, mesties prom no darba un lepni sēdēt patiltē ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lavendera
2009-06-19 16:15 (saite)
Nu jā, visi apstākļi man prātā nenāk, jo ar manu pašreizējo darbu komandējumi nav saistīti, turklāt no viena darba es tiešām arī aizgāju līdzīga iemesla dēļ un pēc mēneša dabūju citu ar jēdzīgākiem priekšniekiem un divreiz lielāku algu. Bet es būtu pietiekami neprātīga, lai atteiktos zviedriem melot par to, ka netieku; lai priekšniece pati izgrozās, ja jau mani nelaiž :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2009-06-19 16:23 (saite)
nu kauns man bija traks, īpaši kad no LV ieradās KĀRTĒJĀ komanda nevis ar ekspertiem, kā no "normālām valstīm" bet ar tiem, kas "ilgi nav bijuši ārzemēs" -to taču visi labi redz un tikai nobrīnās, kur tādi rodas un kāpēc brauc uz konferencēm :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ritvars
2009-06-19 21:46 (saite)
Mīlīši, varbūt varētu padalīties, kuŗam tā negātīvā pieredze bijusi valsts kantorī un kam - privātā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?