-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-10-28 13:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atkal ir tā stulbā sajūta, ka gribas ēst, bet nav nekā, ko gribas. un iespringt uz taisīšanu/domāšanu ko taisīt arī negribas. eeeeeh.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]usne
2015-10-28 13:46 (saite)
pēdējā laikā ir līdzīgas pārdomas. vaadzētu saprast kā organizēt ēšanu, izslēdzot baltmaizes un pēc iespējas miltus + lēti vai vismaz nedārgi, bet kad skrienu cauri darba dienai vienīgais kas reāli nostrādā un ko var atļauties ir kāda pica vai nocenota bulciņa.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-10-28 14:00 (saite)
lūk. un vēl strādājot no mājām izvairīties no kartupeļiem un rīsiem. un pēc iespējas mazāk gaļas. beigās paliek vieni burkāni, bet cik ilgi var ēst burkānus :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aborigens
2015-10-28 14:23 (saite)
kas vainas rīsiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-10-28 14:25 (saite)
tas pats, kas kartupeļiem un maizītēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]watt
2015-10-28 14:27 (saite)
burkāni pēc būtības ir arī ogļidrāti - cukura tur gana daudz.

ēst vajag auzu pārslas, tas ir proteīns.

var arī pavingrot, tā lai īstā apetīte pamostas, jo šitā ir tāda māņu apetīte, kas vnk cukuru prasa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-10-28 21:29 (saite)
auzu pārslu diēta mani saista vēl mazāk kā burkānu diēta.
mans mērķis nav neēst nekādus ogļhidrātus un/vai cukurus un dzīvot no auzām ar salātlapām.
bez tam man nemaz negaršo auzu pārslas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zetinja
2015-10-28 14:54 (saite)
gurķi, tomāti, paprika, cukini, saldie kartupeļi, spināti, griķi, lēcas, pupiņas, turku zirņi, rieksti, auzu pārslas, salāti (kādi pieci miljoni veidu), burkāni, sīpoli, kabači, ķirbji, kāposti, avokado, baklažāni, zirņi, kukurūza..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zetinja
2015-10-28 14:55 (saite)
Tas tā.. ātrumā, ignorējot dzīvnieku produktus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2015-10-28 21:30 (saite)
jā, es zinu dārzeņus un citus augu izcelsmes produktus :) bet man tie mājās vai nu gandrīz nav, vai ļoti ātri sabojājas un tad atkal gandrīz nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zetinja
2015-10-28 22:43 (saite)
a palēnām pa vienam, pa diviem vaig ieviest un sākt gatavot. tad ari būs mājās un nebojāsies. Svarīgākais ir tas palēnām, jo ar labiem nodomiem sapirkties un pēc tam visu izmest, ir diezgan demotivējoši. :D

Daļai no šiem būtiski paildzinās mūžs, ja tie tiek glabāti ledusskapī ziploc maisā vai hermētiskā kastē, tb mierīgi var plānot un pirkt veselai nedēļai. Tas par tiem maisiem un kastēm ir jo sevišķi svarīgi, ja ir jauns ledusskapis ar visādām smaku likvidēšanas un pretaizsalšanas funkcijām, jo tie nenormāli žāvē augļus, dārzeņus un zaļumus.

Piemēram man regulāri ledusskapī stāv liela bļoda ar vāku, kur iekšā ir sagriezti salāti (basic - salāts, tomāts, spināts, gurķis, rīvēts burkāns, paprika, utt kas mājās tai brīdī ir bijis). Kamēr tiem netiek pievienotas garšvielas vai mērce, tādi salāti stāv smuki vismaz dienas 3 (ilgāk nezinu, jo tie tiek apēsti). Un tad kad gribas, tad izkrāmē un sajauc ar mērci (tāds vienkāršs uz etiķa, eļļas un garšvielām bāzēts dressings aizvākotā stikla burkā ari nebojājas diezgan ilgi) uz šķīvja.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zetinja
2015-10-28 22:47 (saite)
https://www.youtube.com/watch?v=NzD-UT_uCzE

also, šī ir man dikti iecienīta recepte. Tādas aktīvas darīšanas tur salīdzinoši maz, toties gardi un, ja tas ir aktuāli, tad gandrīz vegāniska recepte.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ninona
2015-10-28 15:51 (saite)
Tādām "ko lai ēd pusdienās" situācijām man ir kāposts (garšo cepti kāposti) ledusskapī un apvārītas pākšu un cūku pupas saldētavā, vēl arī pupiņu konservi un tomāts visbiežāk atrodas.
Vienīgi es to visu vēl bagātīgi (tiešām bagātīgi) aizdaru ar skābo krējumu :D
Tas tā - no mājām strādājot – vienmēr pieejamās garšīgās ātrās neogļhidrātu pusdienas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2015-10-28 16:05 (saite)
Kā cep tos kāpostus?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ninona
2015-10-28 16:21 (saite)
Nu, vienkārši sagriež kā svaigu kāpostu salātiem un nelielā eļļas daudzumā uz pannas cep un sutina līdz sev tīkamai gatavībai. Ja vēl ir savārītas pelēkās lēcas un kādas asas garšvielas... Garšīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2015-10-29 21:38 (saite)
Izklausās vienkārši un garšīgi. Nebija ienācis prātā, ka kāpostu varētu cept. Paldies, pamēģināšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2015-10-28 16:06 (saite)
pākšaugos jau arī netrūkst ogļhidrātu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ninona
2015-10-28 16:19 (saite)
Ogļhidrāti NAV laikam tikai eļļā un ūdenī :) Un vēl visādos speciālajos izolātos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2015-10-28 17:04 (saite)
nu t.s. keto diētā, kas izslēdz no raciona 99% ogļhidrātu, pākšaugi ir no no, kamēr dārzeņi un gaļa ir ok. pākšaugi ir labi, garšīgi un veselīgi, tikai nevar teikt, ka pākšaugu pusdienas ir bezogļhidrātu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ninona
2015-10-28 17:27 (saite)
Bet es jau nerakstīju BEZogļhidrātu, bet gan NEogļhidrātu, domājot tādas, kurās nav produkti, kas pamatā tiek uzskatīti par ogļhidrātu avotu.
Tu skaldi matus :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2015-10-28 17:32 (saite)
ok, tu lieto vispārpieņemtu nolieguma priedēkli citā, savā īpašā nozīmē, bet nevajadzētu gaidīt, ka citi to sapratīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ninona
2015-10-28 17:39 (saite)
Tie, kuri pieraduši pie maniem vārdveidojumiem, pamatā saprot.
Nākamreiz jālieto "hipo-", vienīgi tad nesapratīs tie, kuri nav tik gudri. Bez sarkasma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2015-10-28 21:31 (saite)
jā, cepti kāposti ir manta :) pupiņu konservi man īsti negaršo, bet turku zirņus nevaru pārāk bieži ēst. ja saņemos, uzcepu krāsnī vai pasautēju pannā kkādus dārzeņus, bet biežāk sēžu badā, kamēr neizturu un nesarijos sūdus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]echoes
2015-10-28 16:07 (saite)
http://www.taste.com.au/recipes/35619/lentil+roast+beetroot+and+baby+carrot+salad

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-10-28 21:35 (saite)
izskatās labi. bet man nemēdz būt mājās visas sastāvdaļas, plus vēl tas ir visai ilgs process.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?