-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-10-28 13:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atkal ir tā stulbā sajūta, ka gribas ēst, bet nav nekā, ko gribas. un iespringt uz taisīšanu/domāšanu ko taisīt arī negribas. eeeeeh.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zetinja
2015-10-28 14:54 (saite)
gurķi, tomāti, paprika, cukini, saldie kartupeļi, spināti, griķi, lēcas, pupiņas, turku zirņi, rieksti, auzu pārslas, salāti (kādi pieci miljoni veidu), burkāni, sīpoli, kabači, ķirbji, kāposti, avokado, baklažāni, zirņi, kukurūza..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zetinja
2015-10-28 14:55 (saite)
Tas tā.. ātrumā, ignorējot dzīvnieku produktus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2015-10-28 21:30 (saite)
jā, es zinu dārzeņus un citus augu izcelsmes produktus :) bet man tie mājās vai nu gandrīz nav, vai ļoti ātri sabojājas un tad atkal gandrīz nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zetinja
2015-10-28 22:43 (saite)
a palēnām pa vienam, pa diviem vaig ieviest un sākt gatavot. tad ari būs mājās un nebojāsies. Svarīgākais ir tas palēnām, jo ar labiem nodomiem sapirkties un pēc tam visu izmest, ir diezgan demotivējoši. :D

Daļai no šiem būtiski paildzinās mūžs, ja tie tiek glabāti ledusskapī ziploc maisā vai hermētiskā kastē, tb mierīgi var plānot un pirkt veselai nedēļai. Tas par tiem maisiem un kastēm ir jo sevišķi svarīgi, ja ir jauns ledusskapis ar visādām smaku likvidēšanas un pretaizsalšanas funkcijām, jo tie nenormāli žāvē augļus, dārzeņus un zaļumus.

Piemēram man regulāri ledusskapī stāv liela bļoda ar vāku, kur iekšā ir sagriezti salāti (basic - salāts, tomāts, spināts, gurķis, rīvēts burkāns, paprika, utt kas mājās tai brīdī ir bijis). Kamēr tiem netiek pievienotas garšvielas vai mērce, tādi salāti stāv smuki vismaz dienas 3 (ilgāk nezinu, jo tie tiek apēsti). Un tad kad gribas, tad izkrāmē un sajauc ar mērci (tāds vienkāršs uz etiķa, eļļas un garšvielām bāzēts dressings aizvākotā stikla burkā ari nebojājas diezgan ilgi) uz šķīvja.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zetinja
2015-10-28 22:47 (saite)
https://www.youtube.com/watch?v=NzD-UT_uCzE

also, šī ir man dikti iecienīta recepte. Tādas aktīvas darīšanas tur salīdzinoši maz, toties gardi un, ja tas ir aktuāli, tad gandrīz vegāniska recepte.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?