a palēnām pa vienam, pa diviem vaig ieviest un sākt gatavot. tad ari būs mājās un nebojāsies. Svarīgākais ir tas palēnām, jo ar labiem nodomiem sapirkties un pēc tam visu izmest, ir diezgan demotivējoši. :D
Daļai no šiem būtiski paildzinās mūžs, ja tie tiek glabāti ledusskapī ziploc maisā vai hermētiskā kastē, tb mierīgi var plānot un pirkt veselai nedēļai. Tas par tiem maisiem un kastēm ir jo sevišķi svarīgi, ja ir jauns ledusskapis ar visādām smaku likvidēšanas un pretaizsalšanas funkcijām, jo tie nenormāli žāvē augļus, dārzeņus un zaļumus.
Piemēram man regulāri ledusskapī stāv liela bļoda ar vāku, kur iekšā ir sagriezti salāti (basic - salāts, tomāts, spināts, gurķis, rīvēts burkāns, paprika, utt kas mājās tai brīdī ir bijis). Kamēr tiem netiek pievienotas garšvielas vai mērce, tādi salāti stāv smuki vismaz dienas 3 (ilgāk nezinu, jo tie tiek apēsti). Un tad kad gribas, tad izkrāmē un sajauc ar mērci (tāds vienkāršs uz etiķa, eļļas un garšvielām bāzēts dressings aizvākotā stikla burkā ari nebojājas diezgan ilgi) uz šķīvja.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: