ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2014-03-31 20:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par oligarhu bastionu
Kopš Bērziņa neveiksmīgajiem izteikumiem mūsu ārlietu sakarā ir sākusies aizdomīga viņa pozīcijas iedragāšanas kampaņa. Aizdomīgu dara šā "feila" izcelšana, jo iepriekš ir bijis arī trakāk, bet tagad izmantojot Ukrainas "vilnīti" kaut kādiem "labajiem spēkiem" ir kārtējā izdevība izvērsties un tie protams izmanto izdevību.

Par prezidentu. Varbūt viņam trūkst harizmas vai līdera smaida un iznāciena, bet atsevišķos viņas izteikumos ir dziļa loģika, kurai nepiekrist var tikai galējs muļķis. Mani uzjautrina, ka lielākā daļa no šābrīža "nomelnotājiem" nāk no Zatlera nometnes atbalstītājiem, kur nometne izrādījās vēl amorfāks, alkatīgāks un galu galā dumjāks veidojums nekā visi nīsto oligarhu iepriekšējo gadu izlēcieni kopā. Es nezinu ko šie "labie cilvēki", kuri kūda sabiedrību uz lai ar kāda, bet šābrīža prezidenta, nomelnošanu grib panākt. Kāds ir viņu plāns, ko viņi grib? Viņi jau sevi ir pierādījuši kā lohus, tagad atvilkušies atpakaļ ierakumos un uzsāk partizānu karu. Kājas varbūt aug labi baroto pamuļku blicē "Latvijas Attīstībai", kuri kur liesmiņas citās nometnēs, lai paši beigās censtos izlīst tīri un baltā zirgā? Varbūt no šķeltniecības imbeciliem, bet skaidrs, ka šīs atklātās vēstules, lai cik bēdīgi tas arī nebūtu, rodas ar mērķi nevis uzlabot valsts pārvaldi, bet kādam likt izskatīties sliktāk uz kura fōna vēl kāds trešais izskatītos labāk. Protams skumji, ka uz šīm dzirnaviņām tagad ūdeni lej arī tie, kuriem birka "ar prātu apveltīts". Un ja vēl pastiprināti izsakās un publicējās cenšoties paraut sev līdzi akli sekojošās masas - mauka skribents, divas desmaizes un viena vārīta ola par taktiskiem manevriem politiskajā kaujas laukā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antons_v
2014-03-31 21:36 (saite)
Pirmkārt, tu būvē konspirācijas teoriju tur, kur pietiktu ar vienkāršu pilsoniskās attieksmes argumentu. Šis prezidents tiešām nav apveltīts ar tevis pieminēto "dziļo loģiku", par elementāru ikdienas saprātīgumu nemaz nerunāsim. Par to daiļrunīgi liecina viņa feilu plejāde, sākot ar muļļāšanos par valodas referendumu, kuru viņš sākumā tā kā noraidīja, tad atkal nenoraidīja. Tad Turkmenistāna - skaļi pieņemšanā pateikt "Turcija" ir drausmīgākā diplomātiskā izgāšanās. Pēc tam pateikt, ka tur ir brīvība, jo cilvēki "brīvi pārvietojas starp kalniem" jau ir vienkārši anekdotiski. Kopumā ārpolitikā viņš bezcerīgi atpaliek no spožajiem Baltijas prezidentiem, vienlaikus flirtēdams ar Krieviju - šaubīgais brauciens uz Olimpiādi un tad negribēšana atgriezties no atvaļinājuma politiski ļoti karstā brīdī, kad jebkuram bija skaidrs, ka šajā brīdī valsts kapteinim jābūt uz kuģa, nevis jāzvalstās pa pludmali. Cik ilgi, tavuprāt, šim visam ir jāturpinās, lai cilvēki sāktu protestēt?

Otrkārt, jā, daži, kas grib viņu gāzt, noteikti dara to savtīgu politisku interešu vārdā. Bet vispārināt šo uz visiem ir vienkārši nekorekti. Tu taču nedomā nopietni iebilst pret argumentu par to, ka iespējamā kara priekšvakarā gribas, lai valsts priekšgalā ir kāds uzticamāks?

(Atbildēt uz šo)


[info]mazeltov
2014-03-31 21:47 (saite)
Man viņš visvairāk besī, jo ir zaglis un šeptmanis un tādus ir jākarina pie augstākās priedes. Man riebjas Latvijas "biznesa" vide, riebjas skatīties kā, piemēram, tu, arī salūz un taisies pūst tai pašā meldiņā un lekt tai pašā rakstiņā, jo, kā izskatās, izejas nav. Tāpēc man gribētos, lai beidzot tos, kas spēles laukumus pagāž ieslīpāk, sev par labu, izmestu ar kājas spērienu pa dirsu tur, kur jau viņiem sen vajadzēja atrasties un prezidents būtu jauks trendseteris. Kā zagli viņu padzīt nav iespējams, tāpēc lieliski, ka beidzot var izmantot viņa imbecilitāti.

(Atbildēt uz šo)


[info]black_data
2014-03-31 21:59 (saite)
Šoreiz piekritīšu, ka tu te tagad zīmē iluminātu sazvērestības. Un, pat ja kaut kur kāda gnīda perina savas mazās riebeklības, tas nemazina faktu, ka mūzu prezidents ir staigājoša katastrofa. Sūds par kaunu. Tanī brīdī, kad ASV viceprezidents pie mums brauca runāties par drošības jautājumiem, tad gan palika bail, ka pēc sarunas ar veco marasmātiķi jenķis sarauks uzaci, nesapratīs tēmu, un aizbrauks ar domu: "Nu, ja jums nemaz tik ļoti nevajag, ko tad mēs te ies māžoties?"

(Atbildēt uz šo)


[info]barbala
2014-03-31 22:00 (saite)
Ja visi visapkārt ir lielāki žuliki, labi baroti pamuļķi ar liesmiņām un zirgā vai imbecili un lohi – tad par ko, kādām vērtībām stāvi Tu?

(Atbildēt uz šo)


[info]san
2014-04-01 09:18 (saite)
paldies, beidzot kāds prātīgs vārds.

(Atbildēt uz šo)


[info]indulgence
2014-04-01 12:25 (saite)
Nu nezinu, nezinu. Prezidents dievzemītē ir tīri dekoratīva figūra, bez kādas politiskās ietekmes un lemtspējas. Laikam vienīgais, ko viņš drīkst (bez kafijas pasūtīšanas sekretārei), ir Saeimas atlaišana un ārkārtas vēlēšanu izsludināšanas, ko būtībā arī var reāli izmantot tikai vienu reizi. Savukārt vienīgās funkcijas ir ārvalstu viesu uzņemšana un Jaungada uzruna tautai. Tb tas nebūt nav amats, pēc kura tiektos kādi tur spēki vai nometnes. Tāpēc vēlme, lai persona, kas reprezentē valsti, izskatās smuki un spēk salikt saliktu sakārtotu teikumu, ir gana saprotama.

P.S.
To apkārtklejojošo atklāto vēstuli gan neparakstīju, jo pats vēstules saturs visai dumjš. No otras puses... kāds prezidents, tāda šim vēstule, tb rakstīta, piemērojoties mērķauditorijai.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]junona
2014-04-01 13:21 (saite)
Apkārt ceļoja divas vēstules. Viena, manuprāt, dumja, bet otra (kas publicēta, piemēram, šodienas IRā) ir ļoti ok.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?