polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2017-10-21 16:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:li, paika

Bērnudārza rēžima tests FAILED.
Šorīt sanāca mazo pabarot ap 8iem jau, jo no 7:30 bija augšā ar skandālu. Attiecīgi pusdienas kā būt dārziņā - ap 12:15. Pie tam tāda pat milzīga porcija (zivs, dārzeņi, kartupeļi, drusku bujons). Aiztesās gulēt arī 13os - nu ikurāt kā būtu dārziņā. Pamodās kkur pirms 15:30. Nu ideāli! Bet te nu sākas fails. Bērniem dārziņā 15-15:30 launags. Bet manējā pie esošā rasklada neizrāda nekādu interesi par ēšanu, kaut arī es šobrīd reāli stāvu virtuvē un ēdu... Un jau ir puspieci!. Es nezinu, bet man šķiet, ka ja es tur sākšu tādus pribambasus kā "brokastis mana ēdīs mājās, pie jūsējām tikai skatīsies, jā un launagu arī dodiet viņai vēlāk!", mani ātri vien pasūtīs 3 mājas tālāk, pofik, ka privātais dārziņš. :D Bet nu cik noprotu šodien manas pusdienas tāpat bija mazākas, nekā dārziņā. Dooh - nu kāpēc NEVAR tās ēdienreižu porcijas un intervāli starp ēdienreizēm bērnudārzā būt kaut cik samērīgi??!!!
Man galīgi negribas, lai bērns visu dienu ēd ik pa 2-3h, bet negribas arī, ka tiek maksāts par ēdienu, kas aiziet miskastē tikai tāpēc, ka bērnudārzs izdomājis, ka ik pa 2h45min - 3h barot bērnus ir ok.
Ja pat mans badakāsis pēc tādas porcijas izēšanas pusdienu laikā ap paredzēto launaga laiku vēl pat virsū ēdienam neskatās, tad nu nestāstiet, ka ir kāds bērns 1,5-2,5 gadu vecumā, kuram tiešām 3h pēc TĀDAS pusdienu porcijas (~150g zupa, plus maize, plus ~210g otrais, plus vēl kkas dzerams) prasītos vēl launagu.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snauts
2017-10-21 16:46 (saite)
Tas ir tavs pirmais bērns?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lauwa
2017-10-21 17:02 (saite)
o, te ir arī stresu iemesls :D
pie pirmā viss or sarežģīti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2017-10-21 22:55 (saite)
nu vnk gribas kā labāk, nevis "po". skaidrs, ka visi kaut kā izaug - gan tie, kas bērnībā ēd, gan tie, kas neēd, gan tie, kas dārziņā ēd/neēd, utt..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mansgan
2017-10-21 17:13 (saite)
vai no tā launaga nevar atteikties? tai pašā laikā - pa baru bērns arī kaut ko varbūt paknibinās.

bet jā, šie 'režīmi' ir no velns kādiem gadsimtiem, muižām, fabrikām plus psrs ietekme. atskan gongs un visi dodas ēst. beāēē

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2017-10-21 22:47 (saite)
gan jau, ka var, bet tad atkal ir jautājums auklītēm "vai jūs iedosiet manam bērnam lūk to un šito tikos un tikos?", jo nu no pusdienām 12:15 līdz brīdim, kamēr es vņu no dārziņa varēšu savākt (noteikti pēc 18iem) 100 punkti ēst tomēr sagribēs.
In general jau režīmam nav ne vainas. Mums mājās ar vieglāk, ka zinu plus mīnus cikos bērnam ēst, gulēt. Bērnam arī vieglāk, ka dienas ritms kkāds paredzams, bet nu imho BD tomēr ir vieta, kur tam režīmam jābūt saprātīgam. Nevis "nu tā fiksi, lai ēdiengatavošanas firmai ātrāk&lētāk, satūcīsim 3 ēdienreizes 6h intervālā (brokastis tak viņiem vispār ir tikai 9:30)".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mansgan
2017-10-21 17:53 (saite)
es savu koncentrācijas nometni, tfu, dārziņu no 70./80. atceros kā murgu. obligātā gulēšana (es un daudzi citi negribēja gulēt!). obligātā ēšana. plēvainas piena zupas, vārīts speķis un sīpoli. un tam virsū uzkrautā vainas apziņa, ka Skaidrītes tante taču tik ļoti centusies man to uzvārīt... es tos speķus liku atvilktnē :D kad atklāja, tad man lika publiski visu iztīrīt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2017-10-21 22:49 (saite)
man ēst dārziņā ar negribējās, jo nekas negaršoja. Ceru, ka tgd taisa garšīgāk un nav kkādi zaļi tomāti pusdienās pie kartupeļiem.
Piena zupas es ar vēljoprojām nevaru ciest.
Vispār es BD laikā sabeidzu kuņģi (pat brīnos, kā bez sekām pieaugušo vecumā), jo tolaik tur vnk neēdu gandrīz neko un rezultātā man bija ik pa brīdim tādas vēdersāpju lēkmes, ka varēju vnk čokurā sarāvusies tupēt stundām ilgi..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]salty
2017-10-21 21:27 (saite)
Nez, nu manuprāt viņi tai dārziņā tik daudz neapēd, cik porcijās "uz papīra" uzrādīts. Pat tad, ja šķīvjos tiesām tik daudz sakrāmē - dabiskais atbirums tik maziem būs lielāks kā mājās. Un dārziņā ātri vien atklājas kaut kādas lietas, kas negaršo, nepatīk, "ne tā kā mājās". Man domāt - Tu par to pārāk iespringsti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2017-10-21 22:54 (saite)
nu gribas jau arī, lai ēd, ja jau par to ir samaksāts. Nevis mājās vakarā nesaproti kā piebarot. :D turklāt manai pagaidām no lietām, kas negaršo, ir izkristalizējušies tikai biešu - dārzeņu salāti ar krējumu. :D Pie tam atsevišķi visas sastāvdaļas ēd. Nu un vēl biezpiens ir drusku pieriebies, jo tas ir gandrīz katru dienu launagā jau >4 mēnešus. :D
Citādi es pat nezinu, ko viņa vēl varētu neēst. Ā nu baklažānus ar sieru visus neapēda te pirms kādām pāris nedēļām - pēdējo atstāja man :D
Neēd kko tikai tad, kad jau bezmaz pārēdusies..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]qgmr101
2017-10-22 17:08 (saite)
Dārziņā dod vakariņas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2017-10-22 17:27 (saite)
Nē... Tā ir uzrakstīts man kkur? Vai arī tas ir tāds vnk normāls jautājums, bet es paranoiski meklēju kkādus zemtekstus?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]qgmr101
2017-10-25 08:04 (saite)
Tas ir normāls jautājums. Ja dārziņā vakariņu nav (man vēl nav gadījies dzirdēt par dārziņu, kur dotu vakariņas), tad vakarā piebarot tā kā tā sanāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?