Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2014-10-01 19:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:valsts, vara, verdzība, vēlēšanas

Ja valdnieku vēlēšanās tevis izraudzītie politiķi iegūs varu (teiksim - absolūtu, lai vainu nevar novelt uz tiem sliktajiem politiķiem, kurus tu neizvēlējies un neielaidi sirdī kā savus kungus un glābējus), tad kas tevī mainīsies? Vai tu kļūsi godīgāks vai gudrāks vai izturīgāks, atjautīgāks, skaistāks, patiesāks, mīlošāks, atlētiskāks? Vai uzlabosies tava muzikālā vai literārā gaume? Vai tu kļūsi radošāks un ražīgāks? Vai tu un cilvēki ap tevi būs kļuvuši patīkamāki? Ja tava iemīļotā politiķu apvienība četrus gadus drīkstēs teikt kam, ko, kā un kāpēc darīt un sodīt tos, kuri to nedara, tad kāds tieši uzlabojums parādīsies realitātē?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]basta
2014-10-01 19:40 (saite)
1) nav gruuti dziivot starp idiootiem?
2) kas tev maksaa?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2014-10-01 20:01 (saite)
1) reāli ir;
2) runāju no brīvas gribas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]basta
2014-10-01 20:20 (saite)
1) tava attieksme diskreditee mesidzhu. taas deelj vareetu pat nosaukt tevi par foshistu, bet tad buus jaakaujaas. kaut gan var jau.
2) tekstus, kuriemm vareetu piekrist, man ir gruuti lasiit, sechakareejot attieksmi pret pashu ideju, attieciigi jautaajums - kaapeec tu taa dari?nezinu, ja vien neesam dzeerumaa kaut kur buchojushies, laikam persooniigi tevi nepaziistu, tachu mieriigi varu tevi iedomaaties seezham uzvalkaa kaut kaadaa briselee un chakareejot labas lietas.

+
my condolences.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-10-01 21:48 (saite)
Skaidrs, ka visi gribētu, lai viņus pieņem PIRMS viņi ir gatavi pieņemt jebkādu patiesību, jo tas diskreditētu patiesību, kura nav svarīga, ja reiz cilvēku, kas visu universu nostāda zemāk par sevi, ir svarīgāks par to. Un, ja "mans mesidžs" ir vnk patiesība, cik labi un skaidri to spēju saskatīt, tad mans mesidžs ir dusmas uz tiem, kuri komfortu un izklaidi vērtē augstāk par iekšējo un ārējo saskaņu, jo tieši tādi sistemātiski iznīcina patiesību, pēc iespējas aizstājot to ar savām vai citu ilūzijām. Es vnk gribu dzīvot pasaulē, kurā nav jāpacieš idioti, kuri katru dienu izvēlas būt idioti. Un vienīgais ceļš, kā to labot, ir modināt viņus no pašu apziņas pagrimuma, uzrādot to. Ja tas pagrimums nebūtu tik smags un tik ļoti draudīgs (cilvēki spīdzina un slepkavo savu superīgo "varas" ideju vārdā), varētu sadzīvot pavisam viegli un mierīgi. Bet, tā kā dzīvojam cilvilizācijā, kura jau no pirmās dienas cilvēkus veido par domāt/just nespējīgām marionetēm, tad tie centieni neļaut pasaulei pašiznīcināties kļūst proporcionāli karsti. Nu, ko, piedod, ka man rūp. Piedod, ka es vēlos, lai cilvēki ir brīvi un laimīgi. Piedod, ka norādu uz to, kas izraisa postu un nelaimi. Saprotu, ka brīvība ir mūsu gandrīz visās lietās, taču cilvēki dzīvo intensīvi uzturētā noliegumā par tām lietām, kuras visu labo saindē. Tas "noliegums" tad arī ir lielākā problēma - un nedomāju, ka "tolerance" būtu īstais veids kā atmodināt tos, kuri drīzāk slepkavos, nekā atzīs faktisko realitāti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]basta
2014-10-01 22:00 (saite)
es nazinu kas ir mana, tava vai vnk patiesiiba. viss ir maijinja.
bet nu savaadaak elitaars foshists, kas foshists. buus jaakaujaas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-10-01 22:11 (saite)
bull

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]basta
2014-10-01 22:23 (saite)
maijinja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2014-10-02 10:22 (saite)
vot, akurāt jums abiem es kauties negribētu ļaut – maijiņa vai paijiņa (man mamma, starp citu, Maijiņa - viņa man bērnībā arī apmēram ieskicēja, kuros gadījumos plūkties ir vērts. un viņai mamma bij Vandiņa, kas nozīmē ūdens, kamēr ūdens arābiski ir Maija. arī samskrta māyā nav tik viennozīmīga, btw - tur tā zintēšanas nozīme uz ilūzijas pusi nobraukusi vai nobrucināta vēlākos laikos).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-10-02 12:30 (saite)
+
+
+

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-10-02 12:33 (saite)
imho, visi šitie strīdi, kas te izceļas, ir elementāri pārpratumi. un stulbums sākas, kad aizvainotā puse pārpratumu sāk tīši kultivēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]basta
2014-10-02 15:12 (saite)
nepiekrītu.
šos jautājumus gribēju tev uzdot jau sen, kopš dievu laikiem. spontāns un pārpratumus izraisošs bija vienīgi izvēlētais laiks un posts.

aizvainot laikam negribēju, bet, ja godīgi, neesmu īsti par to 100% pārliecināts, par ko, protamska, nelielos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-10-02 16:16 (saite)
Davai, mieriņš.
Man šķiet, ka cilvēki bieži jauc emocijas un prātu. Un tad viņi izdomā, ka cilvēks, kurš vēlas mieru un mīlestību, nedrīkst ienīst un dusmoties. Tās ir pilnīgas muļķības! Dusmas un naids ir dabiskas un neizbēgamas emocijas, ja tev kaut kas ir svarīgs un ja tas ir apdraudēts. Vot, reāli dirst var uz tiem, kuri tēlo baigo mieriņu, pastāvīgi ļaujoties vājumam un izejot uz kompromisiem.
Es reāli nevēlu neko ļaunu un man neko vairāk par harmoniju/patiesumu nevajag. Nu, un, tā kā apkārtējo cilvēku prāti ir pilni ar sūdiem, tad, lai ar tiem kaut kā vispār sadzīvotu, tā "nomazgāšanās" pieprasa zināmu attieksmi - nevar dzīvot sūdos un būt tīrs, tas prasa kaut kādu darbu, kaut kādu motivāciju, kaut kādu attieksmi, un sūdu pieņemšana galīgi nav tas, kas tev ļaus nomazgāties.
Mani visos laikos ir pavadījuši patiesas vērtības meklējumi, kas pats par sevi ir gana karsts temats, jo tas izšķir visu. Zinu, ka daudziem ir pilnīgi pie dirsas, kas ir labi un kas ir slikti, kas ir patiesi un kas nepatiesi, kas ir pareizi, kas nepareizi, un par galveno motīvu tiek nosprausta ērtība (miera ilūzija), kurai reizēm tiek piešķirts kāds garīgi sakāpināts skaidrojums, lai gļēvums izklausītos pēc kaut kādas tur gudrības. Tas, savukārt, tādēļ, ka šiem cilvēkiem ļoti rūp, ko par viņiem domā citi. Es to esmu gatavs upurēt tam, lai mans prāts būtu kārtībā un saskaņā ar realitāti. Un ne jau haoss ir tas, kam realitātē varētu vai vajadzētu (tas nav iespējams!) pieskaņoties - pieskaņoties var lietām, kas "meiko sensu". Bet, tā kā ikdiena ir padarīta ļoti haotiska un kārtības pavedieni atrodami ļoti tumšos un apslēptos nostūros, tad jārēķinās, ka lielais vairums vnk negribēs par to dzirdēt, jo tas ir kaut kas pārāk neiespējams - nevar būt, ka patiesība eksistē, nevar būt, ka pasaule meiko objektīvu sensu, nevar būt, ka labais un ļaunais ir kaut kas īsts. Neķeroties pie absolūtiem, var teikt, ka tas ir vismaz tikpat īsts, cik cilvēks. Respektīvi, tikumības (labā un ļaunā nošķīruma) meklējumi ir dzīvības un nāves jautājums. Tie ir fundamentāli svarīgi. Tad nu, ja kaut kas apdraud šo visu lietu fundamentu, tad, neapšaubāmi, man ir pamats dusmoties. To arī daru - ne tādēļ, lai ķertu no tā kaifu, bet tādēļ, lai sakārtotu svarīgo un tiktu vaļā no mēsliem, kas kaut kur vēl pielipuši. Tādēļ arī negribu ne ar vienu kauties personiski - katram jau jācīnās tikai par sava prāta/sirdsapziņas tīrību, ko arī cenšos palīdzēt darīt. Protams, ka tas ir sāpīgi un līdz ar to brīžam nepatīkami, bet tā nav mana vaina - tā ir katra paša atbildība redzēt vai ignorēt savus sūdus, atzīt vai noliegt tos, tīrīties vai vārtīties tajos. Saprotu, ka arī tu esi nokaitināts - bet tā nav mana vaina, tas ir tevis paša diskomforts. Iespējams, ka tu esi izvēlējies attieksmi, kura ir kādā radikālā pretrunā ar manējo. Un, kamēr vienmēr pieļauju ka kļūdos lietās, kurās nav pilnīgas skaidrības, pieļauju arī to, ka kļūdās citi - sevišķi, ja viņi ļaujas tuvredzīgajiem, ērtajiem variantiem, pirms nopietni un godīgi izvērtējuši patiesos. Sou, man ar tevi nav nekāda konflikta - man no tevis neko nevajag. Ja te ir kāds konflikts, tad man ar sevi un tev ar sevi. Tā ka, davai, miers - mērķis jau mums, domājams, enīvei ir viens. Vnk patiesuma dēļ jāspēj godīgi paskatīties, kur tu pats kļūdies, un es sevi pārmeklēju gluži tāpat. Nemēģinu nevienu apkrāpt vai apspēlēt. Sou, ja tev ir kādi patiesi pārmetumi par lietu, nevis vnk nepatika pret "attieksmi" vai kaut ko tikpat neskaidru, tad, lūdzu, esmu atvērts jebkādai saprātīgai kritikai. Tikmēr tā iracionālā ņerkstēšana par "man nepatīk/negribas/riebjas" nepaskaidro un neapraksta neko vairāk par tavu pašsajūtu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]basta
2014-10-02 16:32 (saite)
'davai, mieriņš' tik vēl biku uztirsīšu, nea? - turpini vien.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-10-02 16:48 (saite)
Ja realitātes apraksts ir uztirsiens tev, tad ir hujova. Ja tu tajā vaino mani, ir vēl sūdīgāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]basta
2014-10-02 17:59 (saite)
velreiz un ljooooti, ljooooti leenaam:
es saprotu ko tu saki punkts tachu tava paaraakuma attieksme man (MAN!) ir nepienjemama punkts neredzu lielu atshkjiriibu starp taviem tekstiem un piem. kaspara dee tekstiem punkts taapeec arii manas tolerastiigaas spalvas celjas punkts


un disklaimers mazliet aatraakaa ritmaa tagad - tavi teksti, tavas realitaates, patiesiibas, tikumiibas un viss paareejais arii tavs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-10-02 18:05 (saite)
karoč, tev ir problēmas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]basta
2014-10-02 18:13 (saite)
;)

draudi, ja?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

issues
[info]po
2014-10-02 18:35 (saite)
lūk, kā jau teicu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: issues
[info]basta
2014-10-02 18:40 (saite)
:*

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]basta
2014-10-02 13:54 (saite)
maijiņa maijiņai maijiņa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]po
2014-10-01 22:24 (saite)
kaujies ar tiem, kuri sadirš pasauli!
man nav jākaujas ne ar vienu. ja man varētu ienākt prātā kādam darīt pāri, tad tikai psihopātiem (ja nezini, kas tie tādi ir, tad palasi, un varbūt tev pavērsies pilnīgi jauna perspektīva uz "varu" un verdzību).
ja tev nepatīk vnk apsaukāties bez jēgas tādā bērna vai garīgi apdalītā līmenī, tad paskaidro, kas ir šis "fošists", kurš es esmu. kas ir fašisms un kā tieši tas izpaužas manos tekstos?
karoč ar šito komentu tu demonstrē diezgan smagu garīgo problēmu. "viss ir maijiņa", bet kauties, redz, vajag. tad moška ir arī kaut kāda realitāte? un moška tajā realitātē ir kaut kādi likumi? un moška cilvēki masveidā dzīvo pretrunā realitātes likumiem? un moška no tā mums visas tās slimības? un moška to pakļautībā tu meklē uzbrukt tiem, kas vēl labu, lai aizstāvētu tos, kuri tev nodrošinājuši komfortu pilnīgi pretdabiskos apstākļos? jau bišķi zajebala, ka katrs otrais sevi uzskata par budistu mūku un dirš kko par "viss ir ilūzija" un tml., kamēr vispār nav sācis redzēt atšķirību starp ilūziju un realitāti un starp patiesiem likumiem un paverdzinošiem meliem. vnk vergu lingo. "maijiņa", lol. jā, un tas, ka tev 2 līdz 6 no 8 darba stundām tev jāstrādā politiķu labā, tā arī ir tikai maijiņa. un tas, ka nedrīksti audzēt un pīpēt augus vai būvēt māju pēc saviem ieskatiem - tā arī ir tikai maijiņa. tad huļi tu tam klausi un huļi tas tevi apmierina?
jā, es runāju dusmīgi, jo es nevaru nedusmoties uz cilvēku, kurš iznīcina sevi - kaut ko, kam ir bezgalīgs potenciāls uz skaisto un labo. kā zeme tādus vispār nes? protams, ka man pašam vēl daudz, kur augt, un to es ne brīdi nenoliedzu. nevienu brīdi neesmu uzstādījis sevi par kaut kādu tur ideālu or anything - arī es tikai meklēju vispatiesāko pasaules redzējumu, lai ko tas maksātu. un pirmais likums ir brīvība - nekaitēt citiem un neļaut kaitēt sev. tā kā dzīvojam noziedzības valdītā pasaulē, kur "viss ir maijiņa", ieskaitot realitāti, tad, bļe, dusmas ir pašsaprotamas. ok, kaut kad - ja "valsts" fanātiķi mani nenogalinās - es būšu atslābis un iemācījies dīlot ar to idiotismu mierīgāk. bet pagaidām, nepārkāpjot neviena tiesības, es uzstāju, lai netiktu pārkāptas manējās. quite simple.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-10-01 22:26 (saite)
btw, pirmais teikums ir retorisks instruments, nevis pavēle. just sayin', ja nu kādam iestājas idiotiski augstprātīgs sīkumainības un prāta aptumsuma drudzis, kurā viss jārauj ārā no konteksta, lai nokaifotos par savu nespēju uztvert un saprast.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]basta
2014-10-01 22:49 (saite)
atkaartoshos veelreiz - nebaidies, tevis piemineetie valsts fanaatikji tevi noteikti negalinaatu, tu vinjiem esi lielisks paliigs, taa turpini.
+
mans liimenis ir zemaaks par zaali, taalu no patiesiibas vai cietiem augstaakajiem sapratnes, attiistiibas un gariiguma liimenjiem, taapeec, katrs (arii otrais, btw), kas staasta, ka vinja augstuma izmeers meeraams plusos, no pashaam lejinjaam izskataas ka foshists.

maijinja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-10-01 23:00 (saite)
kā tieši es palīdzu valsts fanātiķiem?
btw, par ko balsosi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]basta
2014-10-01 23:08 (saite)
kaa tu paliidzi? mieriigi paarlasi sarunas saakumu.
t.i. nedomaaju, ka ljoti vispaarinot muusu politnostaadnes stipri atshchirtos, tachu tu, taa vietaa, lai staastiitu par lietaam, izveelies sevi celt sauliitee un apsaukaat paareejos, taadeejaadi. nu, luukt - kaut vai tas peedeejais jautaajums man. wtf!?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-10-01 23:33 (saite)
ja, tavuprāt, saukt sūdus par sūdiem ir celt sevi saulītē, tad - lai būtu (kaut arī pašam pret sevi man vēl ir gana daudz iebildumu tajos aspektos, kur neesmu pielāgojies patiesībai). katrā gadījumā - atzīt faktisko realitāti noteikti ir labāk nekā melot. tas nu par to.
tas pēdējais jautājums laikam gan bija mazliet no cita konteksta - vnk pašlaik cilvēku prātos aktivizējies zombijs ar tendenci uzbrukt katram, kurš neatkārto status-quo mantras. vnk uz brīdi sāka likties, ka tu mauc uz to pašu pusi.

un tik un tā es neredzu, kā tieši tas viss padara mani par valsts atbalstītāju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]veelviens
2014-10-02 01:20 (saite)
"mans liimenis ir zemaaks par zaali, taalu no patiesiibas vai cietiem augstaakajiem sapratnes, attiistiibas un gariiguma liimenjiem, taapeec, katrs (arii otrais, btw), kas staasta, ka vinja augstuma izmeers meeraams plusos, no pashaam lejinjaam izskataas ka foshists."

Cik daiļrunīgs veids, kā pateikt "Es noteikti esmu par tevi vecāka un gudrāka".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]basta
2014-10-02 02:39 (saite)
domā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]veelviens
2014-10-02 01:13 (saite)
Nav jābūt baigi gudram, lai būtu grūti dzīvot starp idiotiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2014-10-02 02:23 (saite)
Njā, pamēģini tik pateikt kādam, ka nebalsosi- noēdīs bez sāls tie sistēmas sargi.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?