vistu sirdis un māgas zupā, vistu akniņas ar ķiploku uz pannas. nekādus tesmeņus!
Un nekādus pautus arī ne?
un nekādas smadzenes arī ne!
Tu cūku bērēs neesi bijusi? Tur tak visi smadzenes ēd. Un zarnas tīra. :D
labi, ka vismaz tās tikai tīra;)
Smadzenes garšīgas...sen gan nav ēstas.
| From: | nxn |
Date: | 3. Marts 2010 - 21:44 |
---|
| | | (Link) |
|
man kāreiz šodien bija pusdienās- vistu akniņas uz pannas. sacep, un kādu minūti pirms beigām uzgāž tomātu mērci un sacep vēl drusku. diemžēl man neviens cits aknas neēd, tāpēc nāk priekšā reti.
man tas viss izklausaas peec zinaatniskaas (lasiit: kulinaaraas) fantastikas :)
da nu! siseņi, prusaki, čūskas, kaķi un suņi ir kudī ekstrēmāk. Es no tiem mošķiem tikai vardes un gliemežus esmu ēdusi. Un kamieli.
nu ja reiz manaa gjimenee neviens ar neko taadu nav aizraavies, tad man arii nav naacies saskarties. ekstreemaakais, ko varu sevii iedabuut ir meele. ceptas aknas negarsho.
Zirgs pie liellopiem, ne? :)
| From: | jojo |
Date: | 4. Marts 2010 - 08:53 |
---|
| | | (Link) |
|
p.s. bet tu man ieliec attiecībā uz smadzenēm. mūsu pusē cūku bērēs tādas neēda gan.
btw., gatavot gan es visu nosaukto neprotu. :)
| From: | krii |
Date: | 3. Marts 2010 - 21:45 |
---|
| | | (Link) |
|
Man nav ekstrēmā menjū, es pat aknas nemāku garšīgi uzcept.:( Nē, nu, protams - žāvētie cūku šņukuri un ausis, tā ir ļot mīļa delikatese. Vecāmamma savulaik tesmeni mācēja kaut kā superīgi sataisīt, bet nav ne jausmas, kā tieši.
Es mēģināšu. Ir nomērcēts, novārīts un sagriezts gabalos, mēģināšu kā karbonādi sacept. Vai rīvmaizē.
sirdis, mēles, aknas, kuņģi tiek lietotas tagad un vislaik
smadzenes vecmāte reizēm cepa ar sīpoliem - bet tagad s[aku domāt par to kreicveldu jākobu un moš tomēr nē?
ausis sieva cūku ēd (tas pats ar vaigiem) un kājas (pirkstus cūku)
bet kur gan rīdzinieks var dabūt svaigas ķidas ;)
domājams vienīgais, kas netiek lietots ir aizkuņģa dziedzeris un acis - tās ir īpaša delikatese tikai amerikāņu desantniekiem un arī tikai vienreiz dzīvē
pat nieres, dzirdēts, ka var pagatavot - tikai smagi čuras jāvāra nost, neatceros recepti
| From: | nxn |
Date: | 3. Marts 2010 - 21:48 |
---|
| | | (Link) |
|
vo, nieres ar esmu ēdusi- ilgi jāmērcē sālsūdenī un tad jacep.
jā, ir dzirdēts, ka tāpat kā sēnes, trīs reizes mērcējot jāmaina ūdens, un tik un tā smaķelis atsit ;)
Nu, re! nav jau nemaz tik traki! :)
Nu, nieres baigi jāmērcē un urīnvadi jāizgriež, tad tur tie ūdeņi desmitreiz vārot jāmaina, baisa ķēpa, bet galbeigās, ja taisa ar dārzeņiem podiņā un saldo krējumu sanāk baigi garšīgi. A kuņģi kā? Citu veidu kā poļu zupu fļaki, nezinu. :/
ar liellopu kuņģi nekrāmējos - vistas šķilnīši ;)
sieva ēdusi ir fļakus - neesot bijusi sajūsmā ;)
ā, nu vistas māgas man laulenis ekselenti prot pagatavot, es pas. :) Fļaki man garšo, lai gan tikai polijā esmu ēdusi, pati neesmu vārījusi, bet noteikti pamēģināšu.
a tu haggis`u neesi meegjinaajusi taisiit? :)
Ko tādu? Es bērnam Huggies lietoju, ēst neesmu nemaz iedomājusies. Tik ekstrēma es neesmu :)
| From: | str |
Date: | 3. Marts 2010 - 22:02 |
---|
| | | (Link) |
|
ikdienā nepatērēju.
man nav uzticības veikalā pirkt. bet senos laikos- pankūkas ar gaļu - bij tās kurās ir plaušas un sirds.
Man tāpat kā tev - bail veikalos pirkt. Tā jau man aknas dikti garšo, tevis minētās pankūkas arī ņamma. Un smadzenes bērnibā arī garšoja.
Jā, vecmāmiņa savulaik cepa tiiik garšīgus komvīderus!
kommorgenvīderus, starp cit. es ar tikai nesen uzzināju "pilno nosaukumu" :D
Mēs saucām par komvīderiem :)
oij es labprāt to visu nogaršotu.
Es šorīt apēdu doktora desmaižu atliekas no bērnu brokastīm. Līdz ar to esmu patērējis uzturā visu, ko lops var dot, izņemot gaļu.
| From: | jan09 |
Date: | 4. Marts 2010 - 00:48 |
---|
| | ;) | (Link) |
|
no vistām: pakaļas un kuņģi ar visādām garšīgi saveidotām mērcītēm ir ideāls paēdiens! lai dzīvo Bauskas putnu veikals! (pirms pusstundas beidzu ēST ;) ) sirdis un aknas arī ir ļoti lietojamas... lielāki lopiņi: pauti, nieres, aknas, smadzenes uc delikateses ir pieejamas pārsvarā uz vietas, lauku sētā, jau uzreiz pēc dalīšanas procesa... ķidas tiek desām vai pārsvarā vistu/suņu barībai (temats vesalam pukstam). bebrs ir garšīgs bezgala, nākošreiz paaicini ;) ja būs kuņģu zupa poļu gaumē, piesakos uz 3 porcijām ;)
| From: | oblica |
Date: | 4. Marts 2010 - 12:59 |
---|
| | Re: ;) | (Link) |
|
Tad būs jāvāra milzu grāpis, tik jāsaņemas kkad. :)
Heh. Nu esot argentīnā man vismīļākais ēdiens bija mollejas un chnincholines, kā arī viss asado de tira. Attiecīgi zarnas, dziedzeri, aknas, kuņģis, sirds no liellopa, jēra galva - sākot ar vaidziņiem un beidzot ar smadzenēm un aci. Vista ne pārāk, tur nekā vērtīga nav. Trusis - ļoti, ļoti garšo. Principā gaļa ir gaļa un man tiešām ir mērķis pagaršot kāda cita cilvēka gaļu, ne tikai savējo.
Vot.
Nu, Tu jau pat zemi varētu ēst, par tavu ekstrēmību (ekstrēmumu?) nešaubījos ne mirkli. :)
| From: | ld |
Date: | 4. Marts 2010 - 10:23 |
---|
| | | (Link) |
|
it kaa man nebuutu nekas pretii pagarshot dalju no Tevis nosauktaa, bet pati gatavot raustos.
| From: | nova |
Date: | 4. Marts 2010 - 11:13 |
---|
| | | (Link) |
|
es uzaugu ar cūkas astes zupu, maltu plaušu + nierīšu "mērci", vārītām cūkas ausīm, putraimu asinsdesām, kuņģis ar tika cepināts. šobrīd palikušas vien asinsdesas no zemnieku saimniecībām, ausis, aknu plācenīši un vistu māgas.
O, vecmāmiņa nesen izvārīja astes zupu. :) Liellopa astes gan.
Es ēdu visu. Tikai tur, kur parasti pērkos, nekas TĀDS nopērkams nav. Maximā un Superņeto parastās vistu rezerves daļas. Akniņas sacept ar daudz daudz visādiem krāsainiem pipariem un lietot ar sarkanvīnu! Wiii! Visas tās garšīgās lietas - smadzenes, cūku galvas un tesmeņi - tie jau tikai Rīgas tirgū. Tālu. Šitamā tirgū diezgan liela nabadzība un tizls darbalaiks.
- visvisādus asins prooduktus - asinsdesas, asins pankūkas, desertiņi ar asinīm klāt
- aknas daudz un visvisādos formātos
- nieres sāļiem sautējumiem un zupām
- plaušas - lai gaļas pankūciņas irdenākas.
- tesmeni un smadzenes ir nācies baudīt radinieku izpildījumā, bet pašu virtuvē nav kkā iegājies.
ak, jā, un mana mīļākā (vienā rangā ar asinīm un aknām) - mēles, visvisādas, galertos, marinētas visādās marinādēs, sautētas etc.
astes, ausis, ķiļķenus, vistu dupšus un sirdis etc. ēdu bērnībā un visojoties pie radiem, pašu izpildījumā gan nē_slinkums
| From: | blond |
Date: | 26. Februāris 2012 - 16:55 |
---|
| | | (Link) |
|
|