porcelāna lellīte [userpic]

6. Novembris 2015 (15:43)

un vispār - apspamojiet mani ar svaām laša receptēm. man būs kg filejas. es varētu daļu mazsālīt, daļu cepeškrāsnī un tad jau varbūt vēl kaut kas sanāk.
a kā to lasi mazsālīt?

Comments

Posted by: hilda ([info]hilda)
Posted at: 6. Novembris 2015, 16:09

http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/sacepumi/recipe.php?id=32739
Esmu gatavojusi, visas zivis apvienojot zem vārda "lasis" un iznāk ārprātā garšīgi.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 6. Novembris 2015, 16:22

forša recepte! paldies! kad varēšu piena produktus, noteikti izmēģināšu, izklausās garšīgi

Posted by: Citronz ([info]citronz)
Posted at: 6. Novembris 2015, 16:23

2:1 rupjā sāls un cukurs, ieberzē pēc čuja un nākamajā dienā ēd :) man garšo vienkārši cepts uz pannas un salātus klāt , bet tas sanāk baigi izvirtīgi.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 6. Novembris 2015, 16:34

a tu kaut kā plānāk šķēlē? pieļauju, ka varētu būt biezs tas gabaliņš

Posted by: oblica ([info]oblica)
Posted at: 6. Novembris 2015, 17:06

Es arī tā sālu. Ieliek gabalu ar to pusi, kur nav ādas, maisījumā, cik nu tur pielīp, tik ir, tad otru gabalu tāpat un abus gabalus tad vienu virs otra (ādas paliek ārpusē, mīkstumi kopā). Pēc kādām 4-5 h sagriežu gabalos (strēmelēs), lieku traukā, maaazlietiņ olīveļļas un ēd kādas 3 dienas. Citreiz vnk jēlu uz maizes un ar dzirnaviņām uzmaļ jūras sāli, uzber citronpiparus.

Posted by: alma_calma ([info]alma_calma)
Posted at: 6. Novembris 2015, 16:26

vajag:
lasi,
fetas sieru,
krējumu,
sarkano sīpolu,
mazus, vārītus kartupeļus,
mīļākās garšvielas.
Sieru saspaida ar dakšiņu un pievieno sīki sagrieztu sīpolu un krējumu. Izveidoto masu klāj uz laša filejas. Apkārt apber vārītus kartupeļus uz visu šauj iekšā cepeškrāsnī uz apmēram 20 min. Gatavības pazīme – krējuma-fetas mērces maliņas sāk palikt nedaudz gaiši brūnas.

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 6. Novembris 2015, 16:30

Lasim nevajag nekādas receptes. Tas ir viens no tiem produktiem, ko jāaiztiek (iejaucoties garšā) pēc iespējas mazāk.

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 6. Novembris 2015, 17:12

Ā, vēl - mani vecāki vienkārši ierīvē ar to sālcukuru, saliek tā, kā Oblica raksta, kopā un pa maišeļiem saldētavā. Pēc tam pēc patikšanas velk ārā, lēnām atlaidina un ēd kā mazsālītu vai gatavo tālāk.
Pēc saldēšanas nekādi sliktāks tas lasis/forele tā kā nešķiet.

Posted by: zan ([info]zan)
Posted at: 6. Novembris 2015, 16:32

1) sasmērē laša gabalus (1 gabals - apmēram tik, cik paredz vienam cilvēkam) ar svaigo sieru (cream cheese?), saber ar garšvielām (laima pipari, paprika, ķiploksāls, ko jau nu grib) un satin katru gabalu follijā. Var uzliet katram gabalam ēdamkaroti baltvīnu, pirms aizspiež to foliju ciet. Cepeškrāsnī uz pusstundu ap 200 grādiem (primerna, es nezinu)

2) saber zivi ar sāli un laima pipariem, sagriež ķiploku, pārlej visu ar baltvīnu, atstāj uz nakti. Otrā dienā to visu krāsnī, sākumā kādas divesmit min / pusstundu lai šmiga izvārās, tad uzlej saldu krējumu un vēl kādas desmit min. (atkal atkarīgs kā tā zivs nāk gatava, man katra cepeškrāsns dara citādāk)

3) zivi krāsns traukā, pipari sāls. Pa virsu skābkrējums sajaukts ar rīvētu sieru pēc patikšanas. Pusstunda krāsnī.

Posted by: Klemans ([info]klemans)
Posted at: 6. Novembris 2015, 17:14

Laša tartars = mazsālīts lasis, sīpols, kaperi, mazliet olīveļļas.
Vispirms sīpolus un kaperus sasmalcina kombainā, pēc tam pievieno lasi un pabeidz sasmalcināšanu, līdz iegūst tādus mazītiņu gabaliņus. pasniedz ar grauzdiņiem, vtml.

ā - reku arī internetos http://piegalda.lv/recepte/lasa-tartars-vai-klasiskas-lasmaizites/

Posted by: rūsganais sprakšķis ([info]mufs)
Posted at: 6. Novembris 2015, 19:05

mūsmājās mīl paša laša garšu, tāpēc sālot nekad neberu virsū uz gaļas, tikai ādu - ieberž ar to sāls+cukurs, liek traukā , pa virsu otru šķēli,kurai ar tikai ādu saberž un vēlams maķenīt noslogot

ceptā veidā - man vislabāk patīk cpet folijā - ņem svaigu gabalu, mizas pusi ieberžu ar sataisītu maisījumu - mēdzu improvizēt ar dažādākām garšvielām, bet man ļ.patīk santai marijai ir tāds vidusjūras garšvielu maisījums, piešaun mazliet sāli, sašmulē muguru un mazlietiņ uzkaisa uz gaļas - man dikti garšo tik neveselīga lieta kā cepta āda, folijā sanāk ļ.garda un saēdama. griežu tādās 3pirkstu šķēlēs.

bet, tikpat labi tas sanāk arī uz pannas, uz palielas uguns, vāku virsū. galnais ir nepārcept,jo tad sanāk sauss. citronu uzspiežu,kad jau gatavs. klāt elementārs variants ir basmati rīsi,kam piemet mazliet tos melnos (nu,wild vai ka viņus) un,kad gatavi, samaisa ar konservētu kukurūzu.

pa manam, kilograms da vabše nekas nava :) es,kad pērku veselo, mums tā vien sanāk sarīties svaigās lašmaizes un pusdienās uzcept

ja nu kautkas sāk ost ne pavisam svaigi,tad sagriežu kubiņos un apcepu ar sīpčām un uzlej saldo krējumu, voila, mērce.

man tāāāā tagad sagribējās lasi...

11 Lasīt komentārus piebilst