porcelāna lellīte [userpic]

6. Novembris 2015 (15:43)

un vispār - apspamojiet mani ar svaām laša receptēm. man būs kg filejas. es varētu daļu mazsālīt, daļu cepeškrāsnī un tad jau varbūt vēl kaut kas sanāk.
a kā to lasi mazsālīt?

Comments

Posted by: rūsganais sprakšķis ([info]mufs)
Posted at: 6. Novembris 2015, 19:05

mūsmājās mīl paša laša garšu, tāpēc sālot nekad neberu virsū uz gaļas, tikai ādu - ieberž ar to sāls+cukurs, liek traukā , pa virsu otru šķēli,kurai ar tikai ādu saberž un vēlams maķenīt noslogot

ceptā veidā - man vislabāk patīk cpet folijā - ņem svaigu gabalu, mizas pusi ieberžu ar sataisītu maisījumu - mēdzu improvizēt ar dažādākām garšvielām, bet man ļ.patīk santai marijai ir tāds vidusjūras garšvielu maisījums, piešaun mazliet sāli, sašmulē muguru un mazlietiņ uzkaisa uz gaļas - man dikti garšo tik neveselīga lieta kā cepta āda, folijā sanāk ļ.garda un saēdama. griežu tādās 3pirkstu šķēlēs.

bet, tikpat labi tas sanāk arī uz pannas, uz palielas uguns, vāku virsū. galnais ir nepārcept,jo tad sanāk sauss. citronu uzspiežu,kad jau gatavs. klāt elementārs variants ir basmati rīsi,kam piemet mazliet tos melnos (nu,wild vai ka viņus) un,kad gatavi, samaisa ar konservētu kukurūzu.

pa manam, kilograms da vabše nekas nava :) es,kad pērku veselo, mums tā vien sanāk sarīties svaigās lašmaizes un pusdienās uzcept

ja nu kautkas sāk ost ne pavisam svaigi,tad sagriežu kubiņos un apcepu ar sīpčām un uzlej saldo krējumu, voila, mērce.

man tāāāā tagad sagribējās lasi...

11 Lasīt komentārus piebilst