un vispār - apspamojiet mani ar svaām laša receptēm. man būs kg filejas. es varētu daļu mazsālīt, daļu cepeškrāsnī un tad jau varbūt vēl kaut kas sanāk. a kā to lasi mazsālīt?
1) sasmērē laša gabalus (1 gabals - apmēram tik, cik paredz vienam cilvēkam) ar svaigo sieru (cream cheese?), saber ar garšvielām (laima pipari, paprika, ķiploksāls, ko jau nu grib) un satin katru gabalu follijā. Var uzliet katram gabalam ēdamkaroti baltvīnu, pirms aizspiež to foliju ciet. Cepeškrāsnī uz pusstundu ap 200 grādiem (primerna, es nezinu)
2) saber zivi ar sāli un laima pipariem, sagriež ķiploku, pārlej visu ar baltvīnu, atstāj uz nakti. Otrā dienā to visu krāsnī, sākumā kādas divesmit min / pusstundu lai šmiga izvārās, tad uzlej saldu krējumu un vēl kādas desmit min. (atkal atkarīgs kā tā zivs nāk gatava, man katra cepeškrāsns dara citādāk)
3) zivi krāsns traukā, pipari sāls. Pa virsu skābkrējums sajaukts ar rīvētu sieru pēc patikšanas. Pusstunda krāsnī.
1) sasmērē laša gabalus (1 gabals - apmēram tik, cik paredz vienam cilvēkam) ar svaigo sieru (cream cheese?), saber ar garšvielām (laima pipari, paprika, ķiploksāls, ko jau nu grib) un satin katru gabalu follijā. Var uzliet katram gabalam ēdamkaroti baltvīnu, pirms aizspiež to foliju ciet. Cepeškrāsnī uz pusstundu ap 200 grādiem (primerna, es nezinu)
2) saber zivi ar sāli un laima pipariem, sagriež ķiploku, pārlej visu ar baltvīnu, atstāj uz nakti. Otrā dienā to visu krāsnī, sākumā kādas divesmit min / pusstundu lai šmiga izvārās, tad uzlej saldu krējumu un vēl kādas desmit min. (atkal atkarīgs kā tā zivs nāk gatava, man katra cepeškrāsns dara citādāk)
3) zivi krāsns traukā, pipari sāls. Pa virsu skābkrējums sajaukts ar rīvētu sieru pēc patikšanas. Pusstunda krāsnī.