porcelāna lellīte [userpic]

9. Februāris 2015 (18:49)

kādos salātos jūs ēdat svaigus dārzeņus? kādu nedēļu ēdām ķ.kāpostu, gurķi, tomātu, papriku, ķirbi un dažreiz ābolu ar citrona sulu un eļļu, rīt grasos ēst ķirbi ar dzērvenēm un medu, parīt varētu rīvētus burkānus, bet vēl? man ir jauna apņemšanās, kā noprotat

nopūšos, šitā jūs mani iemācīsiet ēst seleriju

Comments

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: 9. Februāris 2015, 18:56
majsaimniece

http://rawinrussian.com/recepti/ (salātu sadaļa)

Posted by: unpy ([info]unpy)
Posted at: 9. Februāris 2015, 18:58

Nekādos. Cilvēce jau kādu laiku tikusi pie tādas ekstras kā kontrolējama uguns, kā rezultātā, zaļi kāļi vairs nav jāgrauž.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 9. Februāris 2015, 19:17
taisni kā es

selerija sakne ar āboliem,
salātlapas ar tomātu un olīvēm, man garšo tur drusku tuncis mērces tiesai,
svaigais kāposts ar siltu paprikas mērci utt.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 9. Februāris 2015, 19:32

kā tu taisi silto paprikas mērci?

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 9. Februāris 2015, 20:18
taisni kā es

2 lielas paprikas (var nomizot) sagriež kupiņos , 1 liels sīpols smalki sagriezts, galviņa ķiploka sakapāta, čilī pipars (var divus) smalki sakapāts, sāls 50 g., cukurs 200 g., etiķis 100 g., eļļa.
čuguna katlā sakarsē eļlu - apcep sīpolu, ķiploku + čilī - pasutina + paprika, garšvielas - karsē uz lēnas uguntiņas minūtes 5/10 kamēr saiet mērcē - ber iekšā kāpostu kārtīgi apmaisa, ņem nost no uguns un atstāj lai savelkās.

Posted by: ciruleens ([info]ciruleens)
Posted at: 9. Februāris 2015, 19:23

No selerijas var lietot arī kātus ar tiem pašiem āboliem.
Tapat arī balto garo redīsu (rīvētu) ar salātlapām un gurķi.
Ziedkāpostu rozetītes ar rīvētiem burkāniem un ķiplociņu vai kādām sēkliņām.

Posted by: oblica ([info]oblica)
Posted at: 9. Februāris 2015, 19:23

Visaados.
Burkaanus ar puraviem, maisaam ar meerci no dizhonas sinepeem + beztauku jog + citrona sula + melnaa saals;
burkaanus ar kiplokiem, ar beztauku jog,
Burkaanus ar saulespukju seeklaam, arii ar jogurtu;
Pukjkaapostus ar tomaatiem un bezt jog
Tos lapu mix dazhaadus peerku + paprika, tom, gurkis, balzamiko vai citr sula + ellja - shos ljoti daudz pateereejam.
Kaadreiz mamma riiveeja kirbi ar siipolu + kreejums - kopaa garshoja peec svaigiem gurkjiem nez kaapeec.
Visp burkaanus pirms dieetas ljoti daudz svaigaa veidaa pateereejaam.

Posted by: oblica ([info]oblica)
Posted at: 9. Februāris 2015, 19:32

Aa, baltais rediiss ar burkaanu arii labi eedaas, nu - izskataas, ka mees visu laiku esam spiedushi uz burkaaniem.
Rutki arii ar burkaaniem :-)
zaljie, parastie salaati ar lokiem un dilleem, protams.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 9. Februāris 2015, 19:33

tagad vairs ne?

Posted by: oblica ([info]oblica)
Posted at: 9. Februāris 2015, 19:36

Burkaanos padaudz cukura, tos mees tagad tajaas ogljhidraatu dienaas, bet ieveerojami mazaak. Spiezam uz spinaatiem, rukolu, bieshu lapaam un dazhaadiem salaatiem.

Posted by: oblica ([info]oblica)
Posted at: 9. Februāris 2015, 19:34

Parastie kaaposti ar bisku citronskaabes man garsho, bet vinji kaartiigi ar rokaam jaasaberzh, lai sula izdalaas un ir taadi miiksti.

Posted by: ... ([info]noisiite)
Posted at: 9. Februāris 2015, 19:31

Burkānu + ķiploku variantā iesaku ķiploka vietā likt ingvera sakni. Ļoti gardi sanāk.

Posted by: zimbabve ([info]zimbabve)
Posted at: 9. Februāris 2015, 21:30

Pēdējā laikā visvairāk krītu uz rukolu, spinātiem, biešu lapiņām un visādiem citādiem lapu salātiem kombinācijā ar krāsnī ceptiem ķirštomātiem un kādām sēkliņām vai krāsnī ceptām bietēm ar kazas sieru
Vēl regulāri ir šitādi varianti:
Kāposts visādās kombinācijās, komentāros jau minēja
Baltais redīss, cukini, burkāns
Avokado/rukola/vīnogu pusītes
Avokado ar sarkano sīpolu/čili un citronu
Avokado/gurķis/koriandrs/laims
Pupiņas/loki/tomāti/gurķi
Cukini ar zaļumu pesto

Posted by: A ([info]klusums)
Posted at: 10. Februāris 2015, 01:51

Lapu salāti "no paciņas" (rukola, spināti, maisījums... vienalga) + paprika + gurķis + bundžu kukurūza + eļļa un piparu/sāli, ja vajag, man nevajag. Dievīgi labi iet klāt avokado.
Var papildināt ar tomātu, sieru (es ieteiktu dor blue tipa), sēklām, skābajām mazogām, cukini, kabaci, burkānu (rīvēts mazliet klāt ir super) un ko nu vēl var dārzenīgu aizdomāties... Bet pamata kombinācija, kas man ļoti, ļoti garšo ir tieši ktks zaļš+paprika+kukurūza.

Fui! Selerija taču ir baisi negaršīga! :D

Posted by: nure ([info]nure)
Posted at: 10. Februāris 2015, 10:16

Rīvēts kālis, sāls, pipari, citronu sula, mežrozīšu sīrups

15 Lasīt komentārus piebilst