meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2017-12-08 15:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
---
Pats būdams meža īpašnieks un vienas no apakšā minēto organizāciju biedrs, ļoti pievienojos tam, kas te rakstīts, un gribētos, lai tie cibiņi, kas nereti virspusīgi iestājas par "zaļo domāšanu", tikai tāpēc, ka tas izklausās cēli un progresīvi, ierauga, ka ārpus viņu informācijas burbuļa eksistē arī citas patiesības.

==========

Par Latvijas mežu pūdēšanu, cilvēku ieguldītā darba
un Latvijas simtgades nomelnošanu
meža īpašnieku organizācijas pasniedz balvu „Melnais Čiekurs”

Informācija medijiem
1.12.2017.

Par cinisku un neētisku attieksmi pret Latvijas zemes īpašniekiem, par emigrācijas veicināšanu, par meža vērtības graušanu un meža pūdēšanas atbalstīšanu, par tautsaimniecības attīstības bremzēšanu, par „zaļo teroru” un Latvijas simtgades nomelnošanu – par visiem šiem „nopelniem” Latvijas meža īpašnieki apmelošanas kampaņas „100 kailcirtes Latvijas simtgadei” organizatoriem piešķir balvu „Melnais Čiekurs”. Ar balvas pasniegšanu meža īpašnieki vēlas pievērst sabiedrības uzmanību tā saucamo „zaļo” organizāciju pārstāvju paustajām viltus ziņām, lūdzot izvērtēt informācijas avotu un paustās informācijas patiesumu.

Viltus ziņu un dezinformācijas izplatīšana nav cīņa par labāku Latviju. Tas ir spļāviens sejā gan meža īpašniekiem, gan arī pārējai sabiedrībai, kurai tā saucamo „zaļo” interešu vārdā tiek liegta normāla ekonomiskā izaugsme un pārtikusi nākotne.

„Arī mēs esam sabiedrība, cilvēki, kuri grib strādāt savā zemē!” – šādu vēstījumu pauž balvas dibinātāji – Latvijas meža īpašnieku organizācijas, vēloties, lai arī viņu intereses Latvijā tiktu ņemtas vērā un nenotiktu klaja nomelnošana par ilgu gadu laikā sniegto ieguldījumu mežsaimniecībā.

„Melnais Čiekurs” simboliski apzīmē sapuvušu čiekuru, kuru ir sapūdējuši iniciatīvas „100 kailcirtes Latvijas simtgadei” pārstāvji. „Melnā Čiekura” sēklās iniciatīvas pārstāvju aktivitāšu rezultātā vairs nav dzīvības, tajās nav nākotnes, čiekura sēklām netika dota iespēja dzīvot, izdīgt, pārtapt par spēcīgiem stādiem un jaunu mežu.

Aptuveni ceturtajai daļai no visiem Latvijas pilsoņiem pieder mežs. Šie cilvēki pret savu īpašumu izturas ar vislielāko cieņu, un viņus virza mērķis pēc iespējas efektīvāk to apsaimniekot, lai arī bērniem un mazbērniem būtu dota iespēja gūt gan emocionālo, gan materiālo labumu.

„Mežu mūsu ģimenes īpašumā stādīja vectēvs, un esam to kopuši un taupījuši paaudžu paaudzēs. Ne mazums pūļu un līdzekļu esam ieguldījuši kvalitatīvas koku audzes izveidē, tāpēc pašlaik īpaši sāpīgi ir skatīties, kā mūsu paaudžu paaudzēs veikto darbu noniecina un atņem tiesības rīkoties savā zemē. Šāda rīcība ir nosodāma, un par šādu viltus ziņu paušanu būtu jāatbild,” norāda mežu īpašnieks Artis Vaivods.

Meža īpašnieku apvienības „Bārbele” pārstāvis Jānis Folkmanis arī norāda, ka iniciatīvas „100 kailcirtes Latvijas simtgadei” pārstāvji Latvijas informatīvajā telpā rada klaju dezinformāciju, izplatot nepatiesus faktus par mežsaimniecību, tādā veidā nomelnojot latviešu – mežu īpašnieku darbu un ieguldījumu vienā no valstij nozīmīgākajām tautsaimniecības nozarēm – mežsaimniecībā. „Ar nepatiesiem apgalvojumiem tiek nomelnoti ne tikai mežu īpašnieki, kas veic atbildīgu un ilgtspējīgu mežsaimniecību savā zemē, bet arī valsts iestādes, mežu nozares organizācijas un biedrības, kas atbalsta meža nozares un Latvijas kopējo izaugsmi. Tā ir vēršanās pret cilvēkiem, kuri grib strādāt, saimniekot savā zemē, radīt labumu gan savām ģimenēm, gan labumu sabiedrībai – sakoptu mežu, nodokļus, kurus varētu pārvērst skolotāju un medmāsu algās, pensionāru pensijās,” tā Jānis Folkmanis.

Balvas „Melnais čiekurs” dibinātāji aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju, kuram rūp kopēja labklājība mūsu valstī, iespēja ogot, sēņot un atpūsties sakoptā, nevis sapuvušā mežā, kā arī iespēja saimniekot savā zemē, atbalstīt meža īpašnieku tiesības arī sociālajos tīklos, ierakstiem pievienojot mirkļbirku (#) #MelnaisČiekurs.

„Melno Čiekuru” piešķir 11 meža īpašnieku nevalstiskās organizācijas: Latvijas Meža īpašnieku biedrība (LMĪB), Kurzemes Meža īpašnieku apvienība, Kuldīgas meža īpašnieku apvienība, Meža īpašnieku apvienība „Bārbele”, Meža īpašnieku biedrība „Meža konsultants”, Rūjienas mežu īpašnieku biedrība, Mežsaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība „Mežsaimnieks”, Meža īpašnieku kooperācijas atbalsta centrs, biedrība „Vidzemes augstienes meži”, Meža īpašnieku apvienība Krāslava un Meža īpašnieku apvienība Madona.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2017-12-08 15:40 (saite)
Pagapaga, tās „100 kailcirtes Latvijas simtgadei” ir kaut kādā veidā ierobežojuši meža īpašnieku tiesības?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bljanna
2017-12-08 18:24 (saite)
+1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2017-12-10 10:53 (saite)
Visnotaļ aktīvi uz to aicina, izvēršot propagandas kampaņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]penny_lane
2017-12-08 15:51 (saite)
ārkārtīgi poētiska vēstule, it sevišķi par daļu, ka iniciatīvas kaut ko simboliski sapūdē, bet kur ir kaut kādi reāli argumenti, kāpēc tas ir "zaļais terors", "spļāviens sejā" un "vectēva piesmiešana saltām acīm". ja pareizi saprotu, iniciatīva ir pret grozījumiem, kas paredzēti, kas nozīmē, ka grozījumiem vajadzētu piedāvāt episki krutas lietas. kādas?

(Atbildēt uz šo)


[info]_raagas
2017-12-08 16:19 (saite)
un tagad tikai vēl jāizcērt meži pie jūŗas.

(Atbildēt uz šo)


[info]zazis
2017-12-08 16:58 (saite)
Nujā, pirms uzradās homo sapiens meži tā vien sapuva. Nesaprotu kā tie vispār eksistē.

Sakopts mežs ir parks, epta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_raagas
2017-12-08 17:24 (saite)
vajag visu nokopt tīru līdz zemei, citādi vēl mežos putni un zvēri savairosies, ko tad? un vēl skābeklis ražosies par daudz, no tā vispār cilvēki noveco, labklājībai beigas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2017-12-08 17:43 (saite)
sakopt nevis nokopt, tu ko!?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_raagas
2017-12-08 17:55 (saite)
nē, visu ir jāizcērt un jānotirgo pēc iespējas ātrāk, latvānijai vajag strauju oikonōmisko izaugsmi. un pie reizes arī jākļūst par zaļāko valsti pasaulē.
gribētos zināt vai melnā čiekura autōri ir konsultējušies arī ar kādiem biolōgiem/dendrolōgiem vai tikai ar saviem bankas kontiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pinjons
2017-12-08 18:04 (saite)
No paziņojuma maz ko var saprast par lietas būtību, bet tāda stila retorika gan rada ne to labāko iespaidu par tā autoru.

(Atbildēt uz šo)

ironiju pret aroniju
[info]usne
2017-12-08 21:57 (saite)
jā, jūras krastu jau sen bija laiks attīrīts no tā sapuvušā meža, jūra taču tāpātās grauž krastu nost
un vispār jāpaspēj latviju izcirst pirms to kāds okupē, kaut kā jau tā ceļa nauda ārzemēm jāsapelna.

(Atbildēt uz šo)


[info]usne
2017-12-08 22:00 (saite)
vai tev ir arī mežsaimienka izglītība?

(Atbildēt uz šo)


[info]alefs
2017-12-08 22:22 (saite)
Nevaru runāt par lietas būtību, bet materiāla autoriem argumentācija ir pavedusies reāli spēcīga. Īpaši patīk tas par "Latvijas simtgades nomelnošanu".

(Atbildēt uz šo)


[info]edzinsh
2017-12-09 01:01 (saite)
Runājot par informācijas patiesuma izvērtēšanu - faktu man pa rokai nav, bet intuīcija kaut kā skaļi ievaidējās: "Aptuveni ceturtajai daļai no visiem Latvijas pilsoņiem pieder mežs."
TIEŠĀM?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?