Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2014-01-13 18:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Diezgan sarkastiski un bēdīgi, ka sieviešu vienīgās "patiesās" vēlmes ir redzēt ilūzijas manipulāciju par laimi.

Tūlīt man būs 30 gadi. No vienas puses es lepojos ar savu attieksmi. Censties būt labam, patiesam, ja vari, tad izpalīdzi. Runā patiesību, centies būt atklāts. Neesi egoists.
Dīvaini, nekas no tā visa netiek tā īsti novērtēts un nekur tas nav īsti svarīgi.

Tātad, kādi ir secinājumi?
Just adapt and convert to the black magic.

Jā, vienīgā lieta, ko man būs reāli grūti izmainīt - kādam vienkārši, atklāti un patiesi uzdirst. (Uzdirst tāpēc, ka tādu skarbi realistisko patiesību reti kurš spēj pacelt.)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]eos
2014-01-13 20:14 (saite)
Klau. Es ļoti cienu vīriešus ar šādām īpašībām. tādu ir maz.

Man 26 gadi, esmu skolotāja. :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]romija
2014-01-13 20:27 (saite)
Viņš patiešām ir nopietns puisis. Zinu to tāpēc, ka frendlistē jau gadus piecus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]madars
2014-01-13 20:53 (saite)
Zinu viņu vairāk nekā piecus gadus IRL un varu "vouch for this" :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mat
2014-01-13 21:21 (saite)
Cienīt un "ietusēt" ir divas dažādas lietas.
Un varbūt pamatoti, ka tādi ir maz un vairāk nepaliek, jo vide to neveicina?

Un reizēm būtiski ir ne jau tas, kas tu esi, bet kāpēc tu tas esi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eos
2014-01-13 23:07 (saite)
godīgi sakot, es nezinu, ko nozīmē "ietusēt".

skaidrojošā vārdnīca saka, ka tusēt nozīmē "biedroties, satikties, kopā piedalīties ballītē". šķiet tikai loģiski, ka jātusē kopā tikai ar cilvēkiem, ko ciena.

jautājums - kādā vidē/sabiedrībā dzīvo Tu, kāda ir tā vide, kur pēc tādiem NAV pieprasījuma? un kas tā ir par vidi, kas neveicina?

Runa jau ir par prioritātēm. Un augstākminētās īpašības ir ļoti nozīmīgas, lai būtu prioritāšu augšgalā.

Jā, pilnībā piekrītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2014-01-13 23:21 (saite)
Jā, šķiet tikai loģiski, ka tā būtu jābūt. Bet ak vai, loģika nav tā iecienītākā lieta. Jo loģiski rīkojoties daudzas lietas dzīvē notiktu citādāk.

Varbūt monētai ir divas puses? Atklātība jau nozīmē arī to, ka atklāti tiks pateikts viedoklis, piemēram, par tavu vidukļa apkārtmēru. Neesot egoists, tu ne tikai dod, bet sagaidi to pašu pretī, ko daudzi nemaz tā nesaprot.
Vārdiski novērtēt var ļoti daudz. Tas nav grūti un tas neko nemaksā (līdzīgi kā papīrs pacieš visu).

Jā, runa var būt par prioritātēm. Bet kāpēc tad cilvēki necenšas, lai piemistu šīs īpašības, kas viņus ierindotu prioritārā saraksta augšgalā?

Nu jā, un es gribu atrast meiteni, kam piemistu papildus īpašība - "asums". Domāt, rīkoties ārpus kastes, ievērot noteikumus, ja tie ir pēc būtības un ignorēt, ja tie vienkārši kavē un patiesībā līdz galam nav pārdomāti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eos
2014-01-14 08:03 (saite)
kaut kāda loģika jau ir visur :D pat rīkojoties emociju iespaidā, ir.

Bet par tusēšanu - jaunieši tusē, lai aizmirstos. Tusē, jo gribas izklaidēties un lai nejustos vientuļi. Paziņa, ar ko kopā tusēt, noteikti nebūs ne tuvu kategorijai "draugs, ar ko iet 3 dienu pārgājienā ar teltīm".

Protams, ir divas puses. Liela daļa sabiedrības dzīvo ar uzskatu, ka visai saskarsmei jābūt "jaukai, pieklājīgai, foršai", uz "kā Tev iet?" vienīgās atbildes ir "labi" un "normāli".

Tur jau tas vecais joks par meiteni, kas prasa, kā viņai piestāv jaunā frizūra. Visas paziņas saka, ka "labi", "tā neko", bet tikai labākā draudzene tiešā tekstā uzdrošinās pateikt "ka ir totāli garām".

Jo par visu vairāk tiek vērtēta attiecību uzturēšana, ne patiesība.

Tad ko Tu pats vērtē augstāk? Desmit paziņas, ar ko Tev ir liekulīga saskarsme, pilna ar tukšām pieklājības frāzēm, vai vienu draugu/draudzeni, kas saka visu, kā ir?

Par egoismu - visas attiecībās savā ziņā ir egoistiskas, jo laiks ir resurss. Un, ja mēs tērējam laiku citiem, ne sev, mēs atdodam savu laiku. Var jau vienreiz palīdzēt un tad skatīties, vai to novērtē. No sirds teikts "paldies", mēdz būt vērtīgāks kā ar nicinājumu iedoti pieci lati(euro).

Te ir Latvija, taču. :D Numur viens prioritāte ir, vai Tev ir stabils darbs un Tu vari nodrošināt sevi un vēl kādu dvēseli.

Bet censties sevī radīt īpašības, resp. - strādāt ar savu raksturu, kam priekš tā ir laiks?! tas skan diezgan utopiski. Svarīga ir pašcieņa, un tā rodas no matreālās nodrošinātībās, vismaz šajos platuma grādos. diemžēl.

Tas nav daudz prasīts. Meitene, kas domā, ne tikai dara vai runā :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2014-01-14 09:22 (saite)
Emocijas ir pamatojums, nevis loģika. Loģika nosaka rīcības iznākuma pozitīvo aspektu. Ja varbūtība uzvarēt ir ļoti maza, tad diez vai spēlēsi.

Grūti teikt, vai man ir tāds draugs, kas saka visu kā ir. Lai arī par tiem dažiem draugiem nesūdzos, jo vairāk vai mazāk saka visu kā ir.

Katram tā pašcieņa rodas no citām lietām. Vai tev pašcieņa radīsies no tā, ka tev blakus ir bagāts čalis? Un bieži vien augšgalā jau ir tie, kas piekopj ierakstā minētos ieradumus, jo tā ir vieglāk uzkāpt pa kāpnēm.

Nez, meitene, kas domā, uzdrošinas darīt, tajā pašā laikā saglabā raksturu un arī viedu attieksmi pret dzīvi? Jā, arī puslīdz normāli izskatās, jo savs izskats daļēji ir arī pašcieņa pret sevi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eos
2014-01-14 10:29 (saite)
Manis teiktais ir par to, ka konkrētām emocijām ir loģika, kāpēc tās rodas. psiholoģija, tā teikt.

Man pašcieņa radīsies, ja Es būšu tā, kas palīdzējusi tam čalim tikt pie bagātības. tas netieši norādītu uz manu spēju ietekmēt cilvēku mantisko stāvokli pozitīvā virzienā :P

Tur jau tā lieta, ka tas ir mīts, ka tikai lišķējoties un cilvēkus marķējot ar vārdiem "kontakts vārdā Baiba, māk rakstīt e-pastus vāciski biznesa partneriem, vienas izmaksātas pusdienas par 3 e-pastiem" ir iespējams tikt augšup pa karjeras kāpnēm.

Tur jau tā lieta (arī atsaucoties uz neraates komentu), ka sievietēm pašcieņa ir dikti sāpīgs jautājums.

Un lielākais stulbums, kas novērojams Latvijā, ir jaunības un skaistuma kults, kas aizstājis dzīvesgudrības, sievišķās intuīcijas vērtību, kas labi parādās Latvju Dainās, zāļu vecenītēs un teicējās laukos.

Ja sieviete rod pašcieņu kur citur, ne ārējā izskatā, kas nenovēršami mazinās tuvojoties 40 un 50 gadu vecumam, tad viņa necenšas izsmelt upi, kas aiztek, un neizšķiež veltīgi savu laiku, kuru varētu ieguldīt tādu iemaņu gūšanā, kas noderēs viņai visu mūžu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2014-01-14 15:31 (saite)
Esi soli priekšā un zini, kad un ko dari, kad dari slikti un to nevajadzētu darīt.

Katrā ziņā paldies par pašcieņas atsauci.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2014-01-14 09:05 (saite)
simpātijas, mīlestība un tas, ka saskan ir kaut kāda maģija. to nevar iepriekš izplānot. ļoti paveicas, ja satiek kādu ar ko noklikšķ. citreiz satiec, ir forši, bet kaut kā piertūkst
ir daudz tādu sieviešu, kuras vēlas ko drošu, materiālu un neīstu. bet ir arī daudz skaistu, sirsnīgu, foršu, patiesu meiteņu. lielākā daļa no viņām (vismaz cik manā draugu un paziņu pulkā) ir iestrēgušas ikdienā, rutīnā, cīņā par izdzīvošanu vai nelaimīgās attiecībās līdz ar to ir grūti sastopamas. bet tas nenozīmē, ka tādēļ, ka pagaidām nekā, jāmet plinte krūmos un jākļūst par slikto puisi.
tu esi ļoti foršs, garš, izskatīgs puisis, es ticu, ka tev viss sanāks.
kad būs kāda ballīte, uzaicināšu (mums te harēms un meitenes uh! ah! un vai!), meitenes padejos, tu varēsi kādu noskatīt. a ja nu?!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2014-01-14 09:26 (saite)
Šis ir lol. Foršas, patiesas meitenes, bet iestrēgušas nelaimīgās attiecībās. Tur jau kaut kas nav kārtībā.

Ja jau cilvēki vēlas attiecības, lai būtu attiecības, nevis pēc būtības būtu labi un arī ilglaicīgi, tad kāpēc gan man nedarīt to, ko cilvēki tik uzskatāmi parāda ar savu rīcību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2014-01-14 09:39 (saite)
tur pa vidu bija komats, kas norāda, ka ne visas (vai viena konkrēti):)
turklāt jūtas ir sarežģītas, un attiecību pārtraukšana ir sāpīga un grūta. un ne vienmēr ir tā, kā no malas izskatās (varbūt man šķiet nelaimīgas, bet viņiem ir labi vai tas kkā atsveras). turklāt bieži meitenes pašvērtējumu sajūdz kopā ar attiecību statusu un tad nekas labs nevar sanākt. daži cilvēki arī neprot būt vieni
tas, ka labi uzreiz nedod garantiju, ka būs ilglaicīgi. diemžēl vai par laimi

tava dzīve, dari kā pats uzskati par pareizu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2014-01-14 15:33 (saite)
Projektu pārvaldībā skaidri uzsver vienu lietu - neveiksmīgs projekts ir jāpārtrauc, jo tas ir neveiksmīgs, bet to ir grūti izdarīt, jo redz ir ilūzija, ka tiks zaudēti ieguldītie līdzekļi. Tas nekas, ka to turpinot tiks zaudēts vairāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]termostats
2014-01-14 12:42 (saite)
Eu, nu ja tu ceri tikt pie ( . )( . ) ar tādu attieksmi, ka viņs visas jau nenovērtē tavu kolosālo personu un tās īpašību komplektu, tad nav īpaši liels brīnums, ka neviena uz to nepavelkas. ;)


Iesaku vispirms kaut cik sakārtot savu dzīvi, darīt lietas, kuras kaut cik aizrauj, uzstādīt sasniedzamus mērķus, iet uz tiem. Nu un tad jau kaut kādā brīdī gan jau arī kādai gribēsies piedalīties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2014-01-14 15:29 (saite)
Protams, pieejas ir dažādas. Bet brīdī, kad tu sāc individuāli darīt, tad tu vairs tik ļoti nenovērtē, ka kāds var būt blakus.
Un medībās ir tāda lieta - ir suņi, kas strādo pāros, ir kas strādā individuāli. Ja pārim vienu noņem, tad viss - vairāk nestrādā. Redz, dzīvē arī var tā būt.

Un katram jau savs jēdziens par sakārtoto dzīvi.
Es pagaidām slikti nejūtos, lai arī protams, ir kur augt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]termostats
2014-01-14 15:51 (saite)
Nu ja tu nejūties slikti, tad kur ir problēma?

Vai arī tu esi tas pāra cilvēks, un, kamēr neesi atradis to otro, tikmēr ieņem nogaidošu pozīciju? Ja tā, tad var nākties baigi ilgi gaidīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2014-01-14 17:39 (saite)
Tev ir labi, bet jūti, ka var būt labāk.

Jā, gaidīt var. Tikai vienā brīdī sasniedz gaidīšanas robežu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?