Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2016-08-16 16:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
no otras puses, ja tā padomā, latviešu nacionālā virtuve nekad nav bijusi tendēta uz asumu, visi šie zirņi, kartupeļu pjurē, burkāni salātos, etc
tikmēr gan rietumos, gan austrumos, gan ziemeļos un kur nu vēl dienvidos visi ir iecienījuši asus ēdienus un garšvielas
taču mēs esam vieni no tiem nedaudzajiem, kas dod pasaules virtuvei patiesu maigumu! mēs esam miera balodis intergalaktiskajā kulinārijā!
šie buberti, pārdomas par kanēli un neveselīgā aizraušanās ar kondensēto pienu
tāpat kā mūsu senie brāļi indieši, mēs sniedzam alternatīvas kopējā uguns un sēra izveršanā iz vēdera un orākula


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fjokla
2016-08-16 16:28 (saite)
tik skaisti teikts, ka ielikšu atmiņās, ziniet

(Atbildēt uz šo)


[info]goddes
2016-08-16 16:39 (saite)
Dienvidu eedienu asumam ir ljoti praktisks un nepiecieshams iemesls, ar "iecieniits" tur maz sakara:>

(Atbildēt uz šo)


[info]crescendo
2016-08-16 16:58 (saite)
Dilles, pusjēli sīpoli un dzīvi ķiploki. Tas tāpat jebkuru citu garšvielu apēd.

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2016-08-16 17:04 (saite)
kāds tur pēkšņi sakars tikai ar latviešiem - trad. vācu, angļu un ļoti daudzu citu tautu virtuve ir tikpat pliekana. Ja tur vēl muižnieki kaut ko varēja atļauties, tad parasts zemnieks vai strādnieks jau bija kaifā par sāli.
Ja runājam par mūsdienām - tā latviešu virtuve ir ar TĀDU vācu, krievu un sovjetisma mantojumu...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sirdna
2016-08-16 17:35 (saite)
toties vācu un krievu virtuves jamiem pats Žāklītis ugunīgos ratos atveda, ne no viena neko nesavāca, ne, ko jūs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2016-08-16 18:05 (saite)
to es neteicu...

skaidrs, ka mums visiem tā nacionālā/tradicionālā (kad tā sākas, kad beidzas?:))virtuve šeit ziemeļos vienādas izcelsmes. rupji berztu graudu putra un gaļa. vasarā ar pienu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirdna
2016-08-16 17:34 (saite)
japāņu virtuve, ja pareizi atminu, arī nepsiho ar garšvielām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dejavu
2016-08-16 18:44 (saite)
Ja neskaita sojas merci un wasabi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2016-08-16 22:05 (saite)
Sāls un mārrutki, visnotaļ latviski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2016-08-17 01:09 (saite)
mārrutki jau ir garšaugs.

tāpat tak kaut vai dilles ir garšaugs, bet, ja kaltētas, tad laikam garšviela, jā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ravejsledzejs
2016-08-16 18:01 (saite)
latviešu virtuves garšvielas - vērmele un biškrēsliņš -, pie gaļas būs pārsteigums jebkuram netradicionālās virtuves gurmānam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sirdna
2016-08-16 18:28 (saite)
Ne tikai gurmānam, tur pat es apjuktu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ravejsledzejs
2016-08-16 19:22 (saite)
nu, kad es prmo reizi šīs tupiski letiskās receptes lasīju, apjuku, bet, kad pamēģināju - afigel.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sakaarnis
2016-08-16 19:37 (saite)
Varbūt es kļūdos, bet asums ēdienos ziemeļu un rietumu virtuvēs tika importēts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2016-08-17 01:52 (saite)
viss tika kādreiz no kaut kurienes importēts, var paskātīties garšvielu izplatību eiropā, amerikā, balkānos, etc
būtiskākais ir, kā tas saglabājas tradīcijās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?