Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2012-05-24 23:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
a vot klausieties, ko es vēl labu izdomāju - ka laulības pēc aprēķina ir tāda diezgan stereotipiska tēma, ka pāris ir samērā nelaimīgs, nu, tur apprecas, sadala pienākumus, vienojas par bērniem un vēl viskautko, un pēc tam kars aiziet kaut kur bļadovaķ
principā, skuķi šā vai tā kaut kādus aprēķinus galvā izdara, bet tas tā

patiesībā šī tēma ļoti zavoģī

atceros, kaut kad senā bērnībā bija grāmata vai filma par to, ka laikam cietokšņu viduslaikos jaunu meiteni izdod par sievu kaut kādam krupim, kas no sākuma viņai riebjas, bet beigās izrādās tīri labs cilvēks un viņai viņa paliek toļi žēl, toļi kas, bet viņa viņā iemīlas, nu un tur viss kruta beigās. tiesa,es jau tajā bērnībā sapratu, ka ja sieviete ar tevi guļ aiz žēlastības, nav iespējams pēc tam vēl vairāk sevi nicināt un ienīst. bet tas tā, tur vnk faktūra man liekas aizdomīga.

tad,lūk, kāda holivudiski-bēmūviska un mopasāniska tēma literārajam scenārijam: var izdarīt pavisam savādāk. tobiš, džeks apprecas ar vēso biznesvūmenu it kā aprēķina dēļ, bet patiesībā viņam ir interesanti,kā var attiecības konstruēt lāgā neko nezinot par otru cilvēku un neko pret viņu nejūtot - tāpēc,ka vnk zavoģī viņu tāda situācija. tāds roleplayings, saprotiet, kā aprēķins aiz aprēķina. nu, un izrādās, ka viss ir iespējams. tad mēs paņemsim un ričarda jeitsa garā iemitināsim viņiem blakus otru ģimeni, kas ir apprecējusies dēļ baigās mīlestības. un novilksim laika līkni uz kādiem pāris gadiem. kur tas džeks, kas apprecējās ar biznesvūmenu, sāk izrādīt viņai tādas smalkas uzmanības zīmes (ne uzreiz banāli dāvināt puķes, bet tādas caring nianses), a laimīgais pāris zāģē uz pusēm ledusskapi un zvana vecākiem un advokātiem. morāle - laulībā nekādas morāles nav. beigās adams sendlers čurā pretī saulrietam un blakus rej suns no džona kārtera.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ravejsledzejs
2012-05-24 23:44 (saite)
nu aprēķina laulības jau var būt dēļ bezmaksas seksa un pofig visus pārējos svoločus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2012-05-24 23:45 (saite)
nē, nu sabiedrībā parādīties, cits sociālais statuss, bērni...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ravejsledzejs
2012-05-24 23:49 (saite)
nu bērni jau nav obligāti, bet vīrietim smuks vīrišķis pie sāniem, ko sabiedrībai atrādīt...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]alison
2012-05-24 23:47 (saite)
- par "principā, skuķi šā vai tā kaut kādus aprēķinus galvā izdara, bet tas tā" (jo ne visi)

+++ par pēdējo rindkop un "beigās adams sendlers čurā pretī saulrietam un blakus rej suns no džona kārtera." šitais vnk made my evening :D

(Atbildēt uz šo)


[info]vistu_zaglis
2012-05-24 23:49 (saite)
Nu tur serčigā "Outsourced" dāma korekti pirmajās sērijās piezīmēja, ka šitās visas jūsu apgredzenošanās vegasā aiz spontānas mīlestības tomēr ir hreņ sobačja pret lēnu un priecīgu iedraudzēšanos ar senču izvēlētu dzīv'sbiedru. Bet kā tā visa jebeņ strādā dzīvē - to var pārbaudīt tikai dzīvē, man domāt.

(Atbildēt uz šo)


[info]afm
2012-05-24 23:58 (saite)
man jau gan liekas, ka aprēķina laulības, akurāt ir tās stabilākās un laimīgākās. ar nosacījumu gan, ka tur nevis vecāki liek ar krupi precēties, vai ka filips kirkorovs būtu izdevīga partija, jo beibei patīk naudiņa, a pašai pelnīt ļeņ, bet abi divi, būdami pieauguši cilvēki, uzkruķī laulību kā normālu biznesa modeli, balstoties uz savstarpējās sadarbības principa.
a tur, kur tikai lielā mīla un kaislības, nu tā tur ātri vien var ne tikai ledusskapi sazāģēt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kautskis
2012-05-25 00:28 (saite)
Kā to ņem.

Stabilākās -- varbūt. Laimīgākās -- šeit tas īsti nebūs vārds vietā. Tak par veiksmīgi pārdotu baļķu kravu arī nesaka -- laimīgs darījums :) Izdevīgākās, veiksmīgākās, pārdomātākās -- tādi epiteti drīzāk derētu.

Bet bēda ir drusciņ cita. Nav cilvēki tomēr tādi racionāli androīdi, kas visu tā rūpīgi izfiško. Man ir lielas aizdomas, ka tās uzkruķītās biznesa modeļa laulības drīzāk ir tāda skaista koncepcija, kas dzīvē līdz galam nekad neīstenojas. Vai nu vienam, vai otram, vai abiem vienā brīdī sagribas thrill, spark un taureņus vēderā -- un čušš visam biznesa projektam.

Jābūt tomēr kaut kādām abpusējām simpātijām un puslīdz labam seksam, ja mēģina ilgtermiņa monogāmas attiecības sabīdīt, imho, uz biznesa modeli vien lietas neturēsies. Lielā mīla nav obligāta, bet tikai un vienīgi aprēķins ar neies cauri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]afm
2012-05-25 11:12 (saite)
es jau ar nesaku, ka tas ir reāli, akurāt tāpēc, ka cilvēku racionālitāte vispār ir stipri pārvērtēta, bet kas mums liedz te bīdīt teorijas un gudri spriest :)
tās abas koncepcijas (lielā mīla vs. aprēķins) jau tik tādas galējas konstrukcijas, kas ļaužu apziņā veiksmīgi iedēstītas kā vienīgās un savstarpēji izslēdzošas. ideālajā variantā droši vien būtu vajadzīgs kaut kāds līdzsvars starp abām, bet ja tur varētu kaut ko izkalkulēt, tad jau mēs visi dzīvotu laimīgi kā jehovas liecinieku bukletu bildītēs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2012-05-25 00:45 (saite)
Savā sirmajā vecumā esmu redzējis daudzus šāda modeļa īstenošanas mēģinājumus, bet nevienu no tiem neesmu pieredzējis realizējamies nosacītā ilgtermiņā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]afm
2012-05-25 11:42 (saite)
pieļauju, ka kļūda, ir tur, ka cilvēki jauc kategorijas, resp. uzkonstruē laulību kā biznesa modeli, bet pēkšņi sāk gaidīt lielo mīlu vai kaut ko tamlīdzīgu un tad sāk žēloties, ka "kaut kas nav".
nu tipa, tas ir kā aiziet uz restorānu, tur viesmīlis lidinās apkārt, viss tāds smaidīgs un uzmanīgs, to piedāvā, šito, nokritušu dakšiņu apmaina, beigās vēl dzērienu tāpat vien uzsauc, palīdz uzvilkt mēteli, pavada pa durvīm ārā un saka: nāciet vēl. un tad pēc nedēļas nākt vēl un apvainoties par to, ka viesmīlis nav atpazinis un vispār citu galdiņu aplido.

nu vai arī izfantazē, kā viņiem viss būs, ar otru cilvēku vispār nerēķinās un tad brīnās, ka viņam var būt arī citi uzskati.
tas mans hipotētiskais modelis tomēr paredz pietiekami daudz abpusējas cieņas un skaidrību par to, kāpēc "biznesu" bīdīt tieši ar šo cilvēku, nevis citu, turklāt, neaizmirstot arī par to, ko viens otram var dot, ne tikai no viņa ņemt. bet nu tas jau tā vairāk no ideālās pasaules, dzīvē tak nekādi modeļi nedarbojas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2012-05-25 00:03 (saite)
Manuprāt, viskrutākais aprēķins ir "sasniegsim gadus, kad visi seksi būs pie pakaļas, bet arī tad mums kopā būs interesanti".

(Atbildēt uz šo)


[info]nicofee
2012-05-25 03:01 (saite)
nicofee tas patīk.

(Atbildēt uz šo)

krupis un jaunava
[info]nova
2012-05-25 08:50 (saite)
Anželika eņģeļu karaliene

(Atbildēt uz šo)


[info]f
2012-05-25 08:56 (saite)
nu, aiz plikas ļubestības vien tak nevar precēties, tas jau pat kurlmēmam skaidrs.

(Atbildēt uz šo)


[info]bozena
2012-05-25 13:00 (saite)
Laulība kā institūcija pēc savas būtības ir radīta ar aprēķinu apvienot zemes īpašumus un citas pasaulīgas vērtības, koncentrēt tās vienās rokās un atstāt tās oficiālam mantiniekam, kā arī aizsargāt šī mantinieka tiesības.
Kaut kādas jūtas šajā sakarā droši vien izdomāja klejojoši bardi.
Mūsu dienās, kad kosmiskie kuģi vago visuma tāles, laulībai tiek piešķirta taisni vai pārpasaulīga nozīme.
No savas puse gribētu bilst, ka laulības vienīgā jēga ir uzlabot dzīves&sadzīves kvalitāti t. sk. nemateriālās kategorijās vismaz kādai no iesaistītajām pusēm, vēlams abām pusēm (visām, ja skaitam bērnus), un, ja laulības institūcija neveic šo cēlo misiju, tai jēgas nav.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?