Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2010-05-25 13:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
bet, lūk, kur jautājums par draudzību noved
interesēs
kopīgos vaļaspriekos
respektīvi, ja divus cilvēkus bērnībā ir interesējis ātri skriet un skaļi bļaut, tad pēc tam, kad vienu interesē gleznot ainavas, bet otru - ieguldīt investīcijās, viņiem vairs nav par ko runāt
te kaut kas ir nepareizi


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zintish
2010-05-25 13:50 (saite)
bet tā tas laikam ir

(Atbildēt uz šo)


[info]klusais_okeans
2010-05-25 13:52 (saite)
kāpēc. man tieši otrādāk- ļoti velk pie cilvēkiem, kas dara kaut ko diametrāli pretēju. Un ar tiem, kuriem bērnībā skriets un bļauts, tās saiknes ir ciešākas par vienkārši kopīgu interešu uzturētu ieinteresētību

(Atbildēt uz šo)


[info]f
2010-05-25 13:54 (saite)
tāpēc, ka tas arī nav pareizi. come on, vai tad tu runājies tikai ar tiem cilvēkiem, ar kuriem jums ir kopīga nodarbošanās? kur paliek domāšanas veids? saskanīga domāšana?

(Atbildēt uz šo)


[info]sirdna
2010-05-25 13:57 (saite)
dvēseļu charmonija vajadzīga, vot.

(Atbildēt uz šo)


[info]brock
2010-05-25 13:59 (saite)
Es gan piekritīšu, man pa nu jau nodzīvoto laiku ir jau 2 reizes krasi nomainījies draugu loks, jo mainījušās intereses vai kas cits. Viens posms bija bērnība, tad bija universitātes laiks un tagad ir trešais posms - pēc universitātes. Praktiski varu teikt ka intereses ar bērnības draugiem (ja neskaita to, ka es varbūt viņus redzu max 1 reizi gadā) ir mainījušās tik ļoti, ka kopīga gandrīz vairs nav nekā un satiekot viņus saruna ilgst maksimums tik ilgi, kamēr noskaidro kur dzīvo, ko dara utt un ar to arī viss, jo saproti, ka arī viņi ir ļoti mainījušies.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]alison
2010-05-25 14:56 (saite)
man arī ļoti līdzīgi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]perkons
2010-05-25 14:04 (saite)
Tur kaut kādas attīstības fāzes, manuprāt, darbojas. Bērnībā tur kopā kazakus spēlēt vai ar trubiņām šaudīties. Tālāk — viens turpina šīs nodarbes, otrs, kādā posmā, aiziet pa citu ceļu. Nu, piemēram, ar skuķiem spaidīties vai enciklopēdijas studēt. Tur atkal citi domu biedri. Un tā mainās tie biedri, kamēr katram nobriest personība, vērtības un dzīves uztvere. Nu un tad jau izkristalizējas īsti draugi un draudzība.

(Atbildēt uz šo)


[info]toadbeauty
2010-05-25 14:09 (saite)
Nav tik svarīgas kopīgas intereses un domāšanas veids kā kopā pavadītais laiks pašlaik. Tās kopīgās intereses un dvēseļu kharmōnija rodas tikai tad, ja ar draugu kopā pavada kaut kādu laiku.
Kas tad tie bērnības vai studiju draugi ir? Ne jau baigi rūpīgi izvēlēta publika. Vienkārši cilvēki, ar kuriem sagadījās būt kopā lekcijās vai smilšukastē. Un tā palēnām, palēnām tā draudzība rodas.
Tagad kopā tusēt nesanāk, vot i viss.

(Atbildēt uz šo)


[info]quasi
2010-05-25 14:52 (saite)
esmu no Imantas, bija tādi draugi, ar kuriem skrējām un kliedzām kopā, bet tagad kaut kā nevelk.

(Atbildēt uz šo)


[info]driznaks
2010-05-25 15:02 (saite)
runā visi tā it kā nebūtu senus draugus ne saglabājuši, ne pazaudējuši. pēc tam kad draudzība ir nodibināta, tā savstarpējā un draudzībām raksturīgā uzticība (jebšu apziņa, ka draugs tīšuprāt nepiečakarēs) laikam ejot un interesēm mainoties var arī nepazust. ar uzsvaru uz var, taču tomēr.

tā, piemēram, ja personības nav pārlieku mainījušās, arī korektajam mietpilsonim un dekadenti pagrimušajam brīvmāksliniekam pat pēc regulāra kontakta apsīkšanas satiekoties visticamāk būs par ko auglīgi pasēkt kā vecos laikos. kaut vai par šņabi, sievietēm un to cik ļoti visi (citi)(ir) alkatīgi dirsas. pat ja citas intereses atšķiras.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]brock
2010-05-25 15:33 (saite)
Pasēkt kopā par ko? Atcerēties bērnībā izdarītās stulbības, jā varbūt. Parunāt par esošām aktualitātēm, dzīvi tagad - tur var arī sanākt, ka jūs pēc gadiem esat ar tik krasi dažādiem uzskatiem, ka drīzāk sastrīdēsities tagad, kaut arī likās, ka bijāt bff.
Neviens nesaka, ka bērnības draugi, lai arī 10 vai vairāk gadus nav redzēti, nav vairs draugi un nebūs vismaz kaut kas par ko parunāt vismaz pāris minūtītes, bet tur jau tā lieta, ka tās būs pāris minūtītes vai nu teiksim maksimums viena diena. Pēc tām arī sapratīsiet ir jums kas kopīgs vēl vai nē.
Un vispār jautājums ir - kas vispār ir draudzība? Man liekas tas ir diezgan nu tāds temporāls jēdziens, kur jāsakrīt laikam, vietai un kaut kādiem vēl apstākļiem, kas vieno kopā jūs. Mūsdienās gan salīdzinoši vietai vairs nav nozīmes, jo varētu teikt, ka man tagad ir divas draugu kategorijas - tie, kuriem tiekos, kopā ejam dzert alu utt, un tie kuriem tiekos varbūt reizi gadā, bet reāli var sanākt caur visādiem saziņas līdzekļiem ar tiem pat iespējams uzturu vairāk kontaktu nekā ar tiem, kuriem katru piektdienu nokāp pagrabā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?