Adon ([info]lord) rakstīja,
@ 2020-06-29 16:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:tāpatvien

par rakstniekiem
interesanti, kā pēdējos gados ir mainījusies mana attieksme pret "rakstniekiem"... kādreiz cilvēks, kurš izdevis vismaz grāmatu, kaut vai uz printera nodrukājis (kur nu vēl uz rakstāmmašīnas), manās acīs bija Nīčes pārcilvēks, etalons, elks, kāds, kas ir nesasniedzams... un tad es sāku strādāt nozarē, kur pēkšņi izrādās, ka katra otrā mājsaimniece ir vismaz viena bestsellera (ne vienkārši grāmatas, bet tieši BESTSELLERA) autore... visādi kouči, mārketinga guru, dārzniecības speciālisti, nirvānā dzīvojoši jogi un citi frīki, kuri rakstiskā komunikācijā dažkārt nevar salikt kopā divus vārdus, lai tie nodotu kaut kādu jēgu, visi ir bestselleru autori... un tagad, kad man kārtējā kundze jau pavisam cita darba kontekstā uzraksta "bla-bla-bla, mana jaunā grāmata būs par burāšanu, vai jūs varētu atsūtīt kādas bildes", es nespēju izjust neko, izņemot nicinājumu... neforši, man tā nepatīk...


P.S. bildes, es, protams, vienmēr ļauju izmantot... bet intervijas atsaku un bildēm atsauces likt arī neļauju...



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]heda
2020-06-29 22:45 (saite)
Vairāki, savstarpēji nesaistīti cilvēki, stāstījuši, ka savām kaitēm labākos kompleksos risinājumus atraduši ar konkrētām slimībām slimojošo biedrībās un apvienībās, tur cilvēki dalās gan ar informāciju, pie kura speciālista vērts iet, gan ļoti specifiskiem padomiem un ieteikumiem, jo viss uz pašu ādas pārbaudīts. Bet rakstiski no tā visa entuziasti apkopo tikai ļoti nelielu daļu. Tā varētu būt interesanta niša.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lord
2020-06-29 22:48 (saite)
Latvijā par šādām grupām nav dzirdēts, bet nedaudz tālāk uz rietumiem diezgan izplatīta parādība... vispār, visa veida atbalsta un hobiju grupas, sākot ar krūts audzēja slimnieču atbalsta grupām un beidzot ar kokerspanieļu īpašnieku pastaigu klubiem... mja, var jau būt, ka šeit ar kas tāds ir, bet nav gadījies saskarties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2020-06-30 22:25 (saite)
Šis ir ārkārtīgi būtiski. Vecais modelis, kad ārsts autoritatīvi pavēl un pacients bez ierunām un izpratnes ievēro, nav optimāls. Šodien vēlamies, lai ārsts ir kā konsultants nevis pavēlētājs, savukārt pacienta izpratne par savu slimību un terapiju ir ārkārtīgi būtiska. Neapšaubāmi, vislabāk to var gūt ar tiem, kam ir līdzīga pieredze un intereses.

Latviski to apzīmē ar jaunvārdu līdzestība, un manuprāt tas ir ļoti veiksmīgs darinājums. Pat angliskais (compliance vai adherance) saglabā šo varas hierarhiju. Līdzestība nedaudz aizņemas no līdzjūtība, gan no līdzvērtīgi (ārsts kā draugs vai padomdevējs ar vienādu statusu), gan arī ka pacientam jādomā līdzi par savām problēmām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2020-06-30 23:20 (saite)
Tiešām ļoti veiksmīgs darinājums, nebiju šo vārdu dzirdējusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?