lara ([info]lara) rakstīja,
@ 2014-08-31 07:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Neko nelīdz, ja gulēt aiziet vienos. Tik un tā 3.30 mostos, acis platas, domāju visādas domas. Tā arī neizdevās aizmigt.
Ap pieciem sāku šķirot fotogrāfijas projektam, ap sešiem izdzēru pirmo kafiju, septiņos gāju lasīt akmeņus (tam pašam projektam). Tagad nezinu, ko darīt - mēģināt aizmigt vai doties brokastīs.
Kā, lūdzu, iemācīties gulēt?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kalevala
2014-08-31 09:02 (saite)
Es varētu klusi iepīkstēties, ka iet gulēt vienos [regulāri] ir daudz par vēlu... bet, zināms, katram savs organisms un ieradumi. ja nu akurāt gribi mācītiesi – esot miega terapeiti, laikam veselības centrā četri, vai. man savulaik palīdzēja vienas homeopātiskās zāles, bet tagad ne sitama neatceros nosaukumu, varbūt vērts aiziet pie kāda laba homeopāta. jo gulēšanas kvalitāte jau ir baigi kompleksā lieta...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2014-08-31 09:14 (saite)
parasti eju gulēt agrāk, bet dažas pēdējās naktis sanāk iet gulēt ap vieniem. un nevaru nogulēt nakti mierīgi līdz rītam nekādi. pa dienu esmu pa pusei zobmijs. bet es zinu, ka miega kvalitāte uzlabosies, kad pāries mākslas projektu stress.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dominika
2014-08-31 09:42 (saite)
Pamēģini meditāciju. Ja es stresa dēļ nevaru aizmigt/slikti guļu, man tas samērā kvalitatīvi palīdz atslēgt smadzenes un atpūtināt ķermeni.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]augsne
2014-08-31 11:55 (saite)
Jā, un šis palīdz arī tad, ja aizmigt tomēr neizdodas - prāts un ķermenis tāpat atpūšas nesalīdzināmi labāk nekā situācijā, kad spied sevi gulēt un dusmojies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2014-08-31 12:05 (saite)
Es atvainojos, ka iejaucos, bet man šī ir ļ. sāpīga problēma. Bet kas tiek saprasts ar meditāciju, un kā to iemācīties?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]augsne
2014-08-31 12:11 (saite)
Ir jau visvisādas prakses. Es miega problēmu gadījumā visbiežāk izmantoju pašizgudrotu paņēmienu, par ko vēlēk uzzināju, ka tā pat esot atzīta prakse - es apguļos uz muguras, cenšos nostabilizēt elpošanu un lēni domās noskeneju visu savu ķermeni, sākot ar kāju pirkstiem, paturot prātā, ka tās vietas, kam "skeneris" pārgājis pāri, paliek atslābinātas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2014-08-31 13:02 (saite)
Es tieši tāpat. Tikai sāku ar ķermeņa sajušanu ("skenēšanu") un tās laikā pamazām koncentrējos uz elpošanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dominika
2014-08-31 13:10 (saite)
Apmēram šādi (protams, to var darīt arī savā gultiņā, ne tikai uz grīdas un jogas paklājiņa) https://www.youtube.com/watch?v=YBe1nzunHJ0

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2014-08-31 13:19 (saite)
un bieži vien es tā procesa laikā aizmiegu un pamostos jau no rīta, lai cik netālu tas ir bijis :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]milda
2014-08-31 12:56 (saite)
Var padzert Tereško tēju miegam un mieram vakarā. Silta tēja vispār nomierina. Silts piens ar medu, kurkumu skaitās iedarbīgs miega dzēriens, bet man tik ļoti tas negaršo, ka es to neesmu praktizējusi. Vēl man palīdz kāda mierīga mūzika pirms miega. Palīdz atslēgties un nomierināties. Ja tas bezmiegs un trauksme nomoka ilgāku laika periodu arī brīžos, kad nav tik lielu stresu, tad vērts padomāt par adatu terapiju. Man ir ļoti palīdzējušas adatas. Bet vispār man ar ir tā, jo lielāks nogurums, jo sliktāk guļu. Tas ir kā apburtais loks, kad lēnām pārvēršos par zombiju. Tāpēc jāpiedomā pie kaut kādiem vakara rituāliem, kuri palīdz atslābināties. Skaidrs, ka nevienmēr izdodas un palīdz. :)

(Atbildēt uz šo)


[info]ave
2014-09-01 16:26 (saite)
Nu... Ja tu dzer tik daudz kafijas, kā liekas, un ja tavs ķermenis (ir vātisks) ir līdzīgs manējam, tad jāsaka - visu jau nevar gribēt, lara! :)

(Atbildēt uz šo)


[info]ave
2014-09-01 16:31 (saite)
Tb, nav tā, ka kafijas vai citādi uzturētā kačka pēkšņi daiļi izbeigsies tieši tajā brīdī, kad būsi nolikusi sevi slīpi komplektā ar segu un spilvenu. Tas nestrādā. Ir jāļauj sev piekust un aizmigt. Praktiski - mazāk kafijas vai tml., miera tēja (baldriāņi, vīgriezes) un vanna ar nomierinošām ēteriskām eļļām (lavanda u. c.) pirms miega.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?