this is a ransom demand ([info]kakjux) rakstīja,
@ 2018-02-07 11:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:kāpēc man jau gribas brokastis?
Mūzika:Amanda Palmer - The Boat Song
Entry tags:darbs, dzer, relat, studies, tehn, tv

reizēm domāju par to, cik interesanti būtu pārkvalificēties par kaut kādu servercilvēku. jo nu, šitā testēšanas huiņa sāk likties viegli neperspektīva. bet ir aizdomas, ka tas nenotiek tik ātri, cik man vajag un gribas. par developeri gan kaut kā nevelk, tas nez kāpēc liekas vienas vienīgas galvassāpes (no offence).

darbā viss tāds dīvains vispār. tagad mums tur iemācīja labāk strādāt un sataisīja teams un visu ko saplānoja un visu samainīja. tikai aizmirsa pa lielam izdomāt, ko darīt ar mums (Env Team). tā nu mēs dzīvojam vēl vecajā režīmā un daram savas huiņas uz priekšu, jo nu, jaunajā režīmā mums vietas tā īsti nav. nē nu, mums atrastos vieta, ja kāds tur augšā pie tā mazliet piedomātu. bet nu, envs tak tiek paši ar sevi galā, vai ne?

also, uzzināju, ka Garijs nekad nav redzējis Black Books. mēs ar Stīviju uzdevām viņam uzdevumu noskatīties līdz mēs iesim trijatā dzert.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]crescendo
2018-02-07 14:28 (saite)
un ir dienas, kad es apsveru domu pārkvalificēties par testēšanas cilvēku, jo šitā serverh sāk likties viegli neperspektīva.


zaļā zāle un tā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kakjux
2018-02-07 14:47 (saite)
ir jau tā, ka liekas, ka zāle zaļāka, bet testēšana vispār lēnām sāk zust un pāriet developmentā. vislabāk es macētu abas lietas un tāpēc Env Team it kā priekš manis strādā. tikai šobrīd viss darbā tāds up in the air un rodas vēlme kļūt par kaut ko vajadzīgāku un novērtētāku. also, patīk ņemties ar serveriem, cik nu man sanāk to darīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2018-02-07 15:57 (saite)
serverošanās (ops) jau arī pāriet developmentā, tieši tā pati problēma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2018-02-07 17:03 (saite)
man liekas, ka ops izturēs ilgāk nekā tīra testēšana.
jo developmentā es točna negribu iet. tas taču.. pfft. (atkal, ja nu kāds no pazīstamiem deviem lasa - no offence, it's just not for me.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2018-02-07 17:07 (saite)
Nopietni, man te ir iespaids, ka QA izturēs ilgāk, adjustojoties protams un tā, bet QA un R&D ir tikpat iekšēji principāli konfliktējoši tīmi, kā admin vs security un sales vs legal - tb, izglītības un skillseti var būt vienādi, bet viena persona nedrīkst darīt abus, jo tas vienkārši nebeidzas labi.

Tik, ka dēļ 'release before you're ready' filosofijai vienādi nevajag ne ops ne qa.

Bet vai tā tiešām tiks universāli pieņemta... nezinu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2018-02-07 18:09 (saite)
nez, pie mums it kā strādāja tāds Env team koncepts. kur testings notiek tikai PROD (lasīt - UAT un Hotfix) environmentos. un tad visa tā noņemšanās ar serveriem, bet ne būvēšanā vai kā, bet tīri tā, vai servisi visi strādā un tā. es gribu vairāk to sākt darīt un mazāk testēt.

bet nu jā. mūsdienās jau točna notiek tas 'release before ready'. un tam klāt nākošais haoss. tas saucas DevOps culture, ja? :D

bet tagad ar to visu jauno SAFe un to huiņu. grūti saprast, kas paliks, kas nepaliks. bet nu visiem kaut kā jāmainās. gan envs, gan ops, gan test.

bet mums vispār ir tikai viens testeris. 5 teams un tikai vienā ir testeris. tāpēc man liekas, ka testēšana mirst, jo viņa pie mums tādā Agile struktūrā ir nomirusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scope
2018-02-08 11:07 (saite)
Sliecos piekrist, ka bez QA neiztikt, ja vien nav pieeja "fail fast, fail often" un tad ar svilstošu pēcpusi visus bugus labot.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kakjux
2018-02-08 12:14 (saite)
I really wish people would stop that QA nonsense. it's testing and reporting on the status of the software. I don't assure anything. well, unless people come to me to tell me about a bug and I assure them that, yes, it really doesn't work :D

nē nu, bet mūsdienās jau devi raksta ne tikai unit tests, bet arī automated integration tests. un vispār viss ir arvien vairāk un vairāk pašu developeru rokās. un tad Product Owner paskatās uz UI un nospriež, ka pārāk lēni. jaunajās šitajās visās idejās arvien vairāk vienkārši nav tādu sadalītu lomu, visi dara visu. bet es nevaru (un negribu) būt devs. līdz ar ko, man tur vietas nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scope
2018-02-08 12:22 (saite)
Ja dev testē, tad viss strādā, tas ir kā likums, jo dev iet pa savu precīzi nospraustu taciņu, bez soļa pa labi/kreisi.

Testētāji tak parasti deviem čakarē prātu ar "nospiedu šito, šiten te, nestrādā".
Pie mums arī testētāji, cik nu mēs to lietojam, strādā pie automatizēto testu veidošanas, veikšanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2018-02-08 12:28 (saite)
protams, ka testeri arī raksta automātiskos testus un visu to. bet tur jau tā lieta, ka tagad devi visi sapurinājušies un, mol, mēs arī mākam rakstīt kōdu testiem. un tad viņi vēl noņemas ar code review un pair programming. un augšas tā nospriež, nahuj mums maksāt papildus cilvēkiem, ja devi paši tiek galā? nu tā kaut kā.

vismaz pie mums tā ir. bet es vispār neesmu tādā dev test team pasaulē. es vispār dzīvoju pa PROD environments un nodarbojos ar dažādiem procesiem way down the pipeline. un tā īsti nesaprotu, kā tas turpinās strādāt, jo devi tagad own their stuff from their machine until forever and they need to look after it in all envs for the rest of their days.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?