this is a ransom demand ([info]kakjux) rakstīja,
@ 2018-02-07 11:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:kāpēc man jau gribas brokastis?
Mūzika:Amanda Palmer - The Boat Song
Entry tags:darbs, dzer, relat, studies, tehn, tv

reizēm domāju par to, cik interesanti būtu pārkvalificēties par kaut kādu servercilvēku. jo nu, šitā testēšanas huiņa sāk likties viegli neperspektīva. bet ir aizdomas, ka tas nenotiek tik ātri, cik man vajag un gribas. par developeri gan kaut kā nevelk, tas nez kāpēc liekas vienas vienīgas galvassāpes (no offence).

darbā viss tāds dīvains vispār. tagad mums tur iemācīja labāk strādāt un sataisīja teams un visu ko saplānoja un visu samainīja. tikai aizmirsa pa lielam izdomāt, ko darīt ar mums (Env Team). tā nu mēs dzīvojam vēl vecajā režīmā un daram savas huiņas uz priekšu, jo nu, jaunajā režīmā mums vietas tā īsti nav. nē nu, mums atrastos vieta, ja kāds tur augšā pie tā mazliet piedomātu. bet nu, envs tak tiek paši ar sevi galā, vai ne?

also, uzzināju, ka Garijs nekad nav redzējis Black Books. mēs ar Stīviju uzdevām viņam uzdevumu noskatīties līdz mēs iesim trijatā dzert.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kakjux
2018-02-07 17:03 (saite)
man liekas, ka ops izturēs ilgāk nekā tīra testēšana.
jo developmentā es točna negribu iet. tas taču.. pfft. (atkal, ja nu kāds no pazīstamiem deviem lasa - no offence, it's just not for me.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2018-02-07 17:07 (saite)
Nopietni, man te ir iespaids, ka QA izturēs ilgāk, adjustojoties protams un tā, bet QA un R&D ir tikpat iekšēji principāli konfliktējoši tīmi, kā admin vs security un sales vs legal - tb, izglītības un skillseti var būt vienādi, bet viena persona nedrīkst darīt abus, jo tas vienkārši nebeidzas labi.

Tik, ka dēļ 'release before you're ready' filosofijai vienādi nevajag ne ops ne qa.

Bet vai tā tiešām tiks universāli pieņemta... nezinu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2018-02-07 18:09 (saite)
nez, pie mums it kā strādāja tāds Env team koncepts. kur testings notiek tikai PROD (lasīt - UAT un Hotfix) environmentos. un tad visa tā noņemšanās ar serveriem, bet ne būvēšanā vai kā, bet tīri tā, vai servisi visi strādā un tā. es gribu vairāk to sākt darīt un mazāk testēt.

bet nu jā. mūsdienās jau točna notiek tas 'release before ready'. un tam klāt nākošais haoss. tas saucas DevOps culture, ja? :D

bet tagad ar to visu jauno SAFe un to huiņu. grūti saprast, kas paliks, kas nepaliks. bet nu visiem kaut kā jāmainās. gan envs, gan ops, gan test.

bet mums vispār ir tikai viens testeris. 5 teams un tikai vienā ir testeris. tāpēc man liekas, ka testēšana mirst, jo viņa pie mums tādā Agile struktūrā ir nomirusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?