novembris

Posted on 2021.11.11 at 04:10
man:: nenāk miegs, bļe
Tags: ,
esi sveicināta tumsa un annuālie miega traucējumi. katru gad no jauna novembra vidū sākas. apm 2h pēc saulrieta (kas šobrīd ir jau ap četriem) sāk drausmīgi nākt miegs un neatkarīgi no tā vai paguļu diendusu vai nē - naktī nevaru aizmigt. + jo tumšāka un pelēkāka diena, jo sūdīgāk. ceru uz to sauli, ko sola nākamnedēļ.

neatceros vai esmu jau te kādreiz lielījusies vai nē, bet mana vecātēva brālis bija roņu kustības/ziemas peldēšanas aizsācējs Latvijā. bērnībā gan viņš nelikās nekas īpaši lielīšanās vērts - lielākā daļa ģimenes viņu uzskatīja par dīvaini un man bija no viņa drusku pat bail. viņš skaļi runāja, uzbāzās ar pašsacerētām straight-edge brošūrām un pašsastādītiem rūdīšanās vingrinājumu kompleksiem, ļoti piesējās visiem, kas smēķēja, dziedāja dīvainas un nesaprotamas dziesmas, staigāja garus gabalus ar kājām un, jā, līda aukstā ūdenī. man tas toreiz likās kaut kas pilnīgi nesaprotams un man ne prātā nenāca, ka es pati kādreiz līdīšu āliņģī. nu, lūk, es te tagad bezmiegā melanholiski klīstot pa internetu līkločiem netīšām uzskrēju virsū viņa dziesmām, kuras nezkāpēc ir saundklaudā un vienam video arī. cerams vēl kādam bezmiega māktam cibiņam būs prieks paklausīties.

Comments:


atmiņas par domām
[info]teja at 2021-11-11 10:20 (Saite)
Apraudājos klausoties šīs dziesmas. Vinam bija tiešais pieslēgums pie dieva. Principā tas pats contents kas Instagram wellness influenceriem
*
[info]inese_tk at 2021-11-11 11:17 (Saite)
jā, nu tagad es arī uz viņu skatos citādāk nekā bērnībā.

man pēdējās atmiņas par viņu ir, kad viņa meita viņu bija atvedusi ciemos uz stalli. mēs viņu nosēdinājām krēslā un es atvedu savu zirgu, kurš ir ļoti jauks un galants kārumu diedelētājs. zirgs nolieca galvu un maigi čubinājās ap Evaldu un Evalds klusi raudāja.
iztēlojos, ka viņam droši vien vesela strīpa ar bērnības/jaunības flešbekiem. nosacīti drīz pēc tam viņš arī nomira. turklāt viņam pat nebija īstas bēres, jo viņš savas miesas novēlēja medicīnai.
nezinu kāpēc to visu rakstu, bet nu uzrakstīju un ārā jau nedzēsīšu :)
atmiņas par domām
[info]teja at 2021-11-11 11:50 (Saite)
ak cik skaisti
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2021-11-11 12:49 (Saite)
<3

Es gribētu vecomammu aizvest pie zirgiem, bet nezinu kur tur blakus normāls stallis un tiem, kam tipa pozitīvā apmācība u.tml. neuzticos, jo viņiem zirgi nav maigi un pārāk relaksēta pieeja attiecībā uz drošību
*
[info]inese_tk at 2021-11-11 19:18 (Saite)
Zirguskola. ir divas filiāles, viena Baldonē, viena Krogsilā. es gan nezinu kur Tava vecāmamma dzīvo, varbūt sanāk ļoti tālu.

viņiem tiešām rūp drošība un īpašnieces/saimnieces zirgi ir daudz pieredzējuši visādās filmēšanās un daudz strādājuši ar maziem bērniem.
manai gaumei tur varbūt zirgiem liek par lielu slodzes un pārāk maz atsaka klientiem, bet nu ne mana sēta, ne mana druva.
droši tur toč vajadzētu būt.
https://www.facebook.com/zirguskola/
atmiņas par domām
[info]teja at 2021-11-11 10:46 (Saite)
p.s. Tu esi mēģinājusi ar mākslīgajām saulītēm? Somi polārajās naktīs vismaz tādas lieto.
*
[info]inese_tk at 2021-11-11 11:11 (Saite)
nē, tādas speciālas neesmu lietojusi. tā es cenšos pēc iespējas slēgt lielās gaismas, nevis sēdēt pie mazas, omulīgas galda lampiņas un pēc iespējas vairāk ķert dienasgaismu, tas mēdz kaut kādā mērā palīdzēt. ja pelēkais periods ļoti neievelkas un ir kaut cik normāla ziema - ar sniegiem un sauli un gaismām, tad ir ok. aizpērnā tumšpelēkā un miklā ziema gan bija pizģec.
bet varbūt jāpapēta un kkas tāds jāiegādā. paldies.
atmiņas par domām
[info]teja at 2021-11-11 11:49 (Saite)
jā nu tur ir tāds īpašais dienasgaismas spektrs kaut kāds. man Somijā bija virtuvē, sākumā šķita agresīvi, bet ļoti labi palīdzēja pamosties, smadzenes ļoti ātri aizgāja no zombie mode uz saprašanu (man ir lielas problēmas ar pamošanos tumšā laikā)
*
[info]inese_tk at 2021-11-11 11:50 (Saite)
jā, man arī. jo ārā pelēkāks, jo man plakstiņi lipīgāki. nemaz nerunājot par celšanos ziemā vēl pirms sākusi svīst gaisma.
basta
[info]basta at 2021-11-11 12:16 (Saite)
Noklausies to podkāstu ko tev aizsūtīju.
*
[info]inese_tk at 2021-11-11 23:28 (Saite)
es noklausījos. un lielu daļu no tā jau zināju.
par to iešanu ārā un fotonu ķeršanu - hvz. man vispār pēdējos gados ir diezgan ok miega ritms un baigi nesūdzos, ja neskaita periodu no novembra vidus līdz februārim. un tad baigi nepalīdz, arī, ja ceļos laicīgi un braucu uz stalli, lai paspētu pa gaismu kko izdarīt. tb esmu ārā un it kā uzņemu savus fontonus, gan ne visai ilgi pēc saules lēkta, gan rietā.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8064650/
basta
[info]basta at 2021-11-12 00:58 (Saite)
Aaaa!

Visi tie viņa podkāsti ir baigi ok.
*
[info]inese_tk at 2021-11-12 17:16 (Saite)
jā, neesmu paspējusi daudz neko vairāk noklausīties, jo mājsēdē mazāk sanāk ar auto braukt. uz stalli braucot cenšos klausīties tādus, ko var paspēt turp un atpakaļ ceļā noklausīties līdz galam.
bet liekas foršs onkulis. paldies
Previous Entry  Next Entry