Augusts 17., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:25

(162 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]snorke
Date:17. Augusts 2016 - 13:27
(Link)
Nu, paklau viniem tiesaam praa: kapec tev nav beernu ? es nekad neesmu dzirdejusi tadu jautajumu tiekam uzdotu (ne sev, bet citiem child-free). Mani bezbernu kolegi - es nedomaju, ka viniem kads muuzaa tadu jautajumu uzdevis.
Tak visi zin pozitivos aspektus - visa nauda un laiks ir tev un tikai tev, ko tur veel aplieicnaat, kurs tad to nezin ?
[User Picture]
From:[info]jim
Date:17. Augusts 2016 - 13:41
(Link)
Kāpēc nav bērnu? Kad būs? Grūtākais ir tas, ka 90% gadījumu, kad esmu kādam pateikusi, ka plānoju nehavot bērnus, mani visi bez izņēmuma nievīgi izsmej, sak, tik jauka meitene, bet tādas muļķības runā. Jā, tas ir sāpīgi un pazemojoši. Nesen kāds vīrietis (lol) tā arī pateica - es nezinot, ko es runāju.
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:17. Augusts 2016 - 13:49
(Link)
netaktiski un stulbi jautajumi, man liekas, tadi cilveki vispar nav jaanem veeraa, nu, jaaizvairaas un viss. Man gruti spriest, jo kaa jau teicu, mana perosniskaa pieredze ir diametraali preteja - vislaik bijis jataisnojas, kapec IR berns (vienai) - domaju, ka havot bernu vienam (un pasniegt to kaa savu izveeli un cik forsi tas ir) ir sabiedribai vel nepienemamaka izvele nekaa nehavot vispaar
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:17. Augusts 2016 - 14:44
(Link)
reizēm grūti izvairīties, jo tādas frāzes mēdz izspert pilnīgi nejauši cilvēki situācijās, kas nekādi nav saistītas ar reproducēšanos - tas, ka sievietei kaut kad būs (jābūt) bērniem tiek gluži automātiski pieņemts par normu. piemēram, vakar man bija šāda saruna ar dzīvokļa biedrenes radinieci/dzīvokļa īpašnieci, kura bija ienākusi noskaidrot vienu sīkumu: es atvainojos, ka man trauki nemazgāti; viņa - nekas, man ir divi bērni, man vienmēr nemazgāti trauki stāv; es - nu man tāda attaisnojuma nav, haha. viņa - nekas, tu vēl visu mūžu traukus mazgāsi, kad tev bērni būs.
dialogs absolūti ikdienišķs un mīlīgs, bet pamatā tam ir tradicionāls pieņēmums par sievietes lomu, kam būtībā nav pilnīgi nekāda sakara ar sarunas tēmu.

[disklaimers - mani personīgi piezīmes par bērnu neesamību vai potenciālo to radīšanu neaizskar, man arī šajā dzīves posmā nav noteiktas pozīcijas bērnu jautājumā, tas ir, pozīcija man ir, bet es nebūšu nelaimīga, ja dzīve izvērsīsies vienādi vai otrādi]
[User Picture]
From:[info]bljanna
Date:17. Augusts 2016 - 13:47
(Link)
Nu šeit droši vien es teikšu vien to - cik cilvēku, tik pieredžu, jo datu man nav. Taviem kolēģiem, lūk, nejautā, jim jautā, turklāt nojaušu, ka jautājumā jau lielākoties ir ietverta konkrēta konotācija.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:17. Augusts 2016 - 13:48
(Link)
Jā, man šo jautājumu - Nav bērnu? Kāpēc? - ir uzdevuši visdažādākie ļaudis, visdažādākajās situācijās, ieskaitot:
1) policistu, pie kura rakstīju iesniegumu par nozagtu somiņu;
2) frizieri, pie kura biju aizgājusi pirmoreiz;
3) neskaitāmus vīriešus, ar kuriem iepazinos, kad biju savā "meklēšanās periodā".
Tas tiešām ir nenormāli besīgi, un ja tagad man pietiktu pašapziņas atcirst, ka tā nav viņu darīšana, tad pirms gadiem 10-15 es ļoti mulsu, jutos vainīga un tā, it kā būtu jātaisnojas.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:17. Augusts 2016 - 13:54
(Link)
Tad šādā situācijā pretjautājums [ar viegli izbrīnītu seju] un kāpēc tu nelec ar gumiju/ neēd kaltētus siseņus/ neraksti disertāciju analītiskajā ģeometrijā/ neveido viendzimuma triādes tipa ģimeni etc etc etc vajadzīgo pasvītrot [ viss minētais ir jaukas jēgpilnas nodarbes, tikai ne visi visas piekopj]
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:17. Augusts 2016 - 13:55
(Link)
nu ok, man 100 0000 x uzdots jautajums par berna teevu, kapec nav, kur ir, kas ir, utt utt. man liekas, ka par vientuljaa vecaaka izveeli saviedriba ir daudz nosodosaaka vai vismaz zinkarigaka kaa par child-free izveeli. jautajumi ir kaitinosi, bet uz tiem var iemaciities atbildeet
[User Picture]
From:[info]krii
Date:17. Augusts 2016 - 13:59
(Link)
Es jau augstāk minēju, ka pazīstu citas vientuļās mātes, kurām šādus jautājumus uzdod daudz retāk un viņas no tiem tik smagi necieš. Tomēr jūtu līdz Tavai sāpei. Ceru, ka tagad vairs neviens tā nejautā, vai arī esi iemācījusies kādu atšujošu atbildi, piem., "Viņu nobadīja govs mūsu kāzu priekšvakarā".
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:17. Augusts 2016 - 14:35
(Link)
gribeju tikai noraadit, ka sabiedriba uzdod jautajumus visaadaam grupaam, ne tikai child-free :-) varbut mana situacija atskiras ar to, ka es neesaaju /audzinaaju zviedrijaa / itaalijaa un biju viena no pasa saakuma, kas nav tas tipiskaakais variants. Bet jaa, tagad, protams, viss liekas loti forsi un problemu nav. Bet - taam vientuljajaam maatem, ko pazistu, sii problema ir, varbut vinas nerunaa, jo "pasas vainiias" - un problema pat ne par jautajumiem un pasai par sevi, bet kaa lai bernu pasarga no taas sajutas, ka citiem teevi ir, man nav, skolotaja prasa, lai teevs atnaak, ko lai saka utt.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:17. Augusts 2016 - 15:11
(Link)
Vispār Tu biji pirmā, kas šajā diskusijā ienesa aspektus:
1) cik savādi, ka kāds pauž apmierinātību/lepnumu ar savu childfree statusu, jo var priecāties par to, kaut kas ir, nevis to, ka kaut kā nav;
2)nevar būt, ka kāds interesējas par to, kāpēc cilvēkam nav bērnu;
Šobrīd Tu no šīm pozīcijām esi atkāpusies, kas jauki. Tomēr Tu joprojām uzsver, cik briesmīgas ir tieši vientuļo vecāku problēmas, jo tās ir Tavējās. Uz to varam vien atteikt, ka jūtam līdzi, nedaudz didaktiski piesaukt mazāku ciešanu pārņemtus vientuļos vecākus, kuri ar savu statusu dīlo daudz vieglāk, kā arī kārtējo reizi atgriezties pie sākotnējās tēzes: problēmas, to skaitā sabiedrības nosodījums, skar visdažādākās sabiedrības grupas.:)

(P.S. Es pati esmu augusi bez tēva, ne mirkli nav licies, ka par to man vai mātei būtu Īpaši Jācieš, tāpēc mana empātija šajā ziņā ir minimāla, piedod.)
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:17. Augusts 2016 - 15:30
(Link)
paliksim pie siis teezes "problēmas, to skaitā sabiedrības nosodījums, skar visdažādākās sabiedrības grupas" :-)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:17. Augusts 2016 - 22:45
(Link)
Sorry, bet man ir baigas aizdomas, ka sievietes ar veselu varzu bērnu no šāda tipa jautājumiem "cieš" mazāk apmēram tādu pašu iemeslu pēc, ka cilvēks, kam nupat iešauts kājā, salīdzinoši mazāk "cieš" no iesnām, pat ja viņam tās iesnas ir. :)
[User Picture]
From:[info]ravejsledzejs
Date:18. Augusts 2016 - 09:17
(Link)
vispār cilvēks no dzīves sīkumiem cieš mazāk tad, ja ir miris...
[User Picture]
From:[info]bljanna
Date:17. Augusts 2016 - 14:09
(Link)
Vientuļu vecāku ir tik nenormāli daudz, ka par to lielākoties (jo tavā gadījumā, lūk, tas neizpildījās) neviens vairs neko nejautā, BET, jā, mēdz žēli noskatīties, kas ir briesmīgi.
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:17. Augusts 2016 - 14:18
(Link)
Itaalijaa ir mazaak, te gimene sveeta lieta. Vientulja maate (nepreceeta, bez berna teva vispaar) ir diezgan reta paradaiiba. Skirusaas jaa, bet tad tevam loti japiedalaas, ipasi finanseesanaa, bet arii audzinaasanaa.
[User Picture]
From:[info]dejavu
Date:17. Augusts 2016 - 13:48
(Link)
Jautajumu un komentaru veidi, ko es regulari sanemu - gan no pazinam,gan radiem, gan kolegiem, gan vispar nesaistitiem cilvekiem

- Kad tad beidzot gimene bus kads mazs milumins (masai un bralim ari nav bernu, es esmu vecaka- spiediens uz mani)
- Vai tad nav laiks nostabilizeties un padomat par gimeni?
- Ta jau tada bezatbildiga dzive, kad nav bernu un nav ne par vienu jarupejas. Tava paaudze jau vispar negrib uznemties atbildibu.
- Tas ir ta egoistiski- dzivot tikai sev.
- Un kurs tad par tautas nakotni parupesies? (ari saistiti- latviesu meitenem nevajadzetu ar arzemniekiem attiecibas veidot - latviskie geni atskaidisies)
- Tu tak tada pievilciga meitene esi, vai tad neatrodas kads, ar ko gimeni veidot?
- Bet biologiskais pulkstenis tiksk, un velak nozelosi. Un adopcija jau nav tas.
- Tu nezini, ko tu zaude- berni ta tiesam ir dzives jega.

u.t.t., u.t. jpr.

Mani vel joprojam tas piezimes parak neuztrauc un netracina. Ka pilei udens :)
Bet nevar teikt, ka tads fenomens nepastav.
From:[info]nure
Date:17. Augusts 2016 - 13:56
(Link)
Man to jautā regulāri un vēl norāda ka laiks tā kā būtu. Un es pat neesmu 100% childfree atbaltītājs, bet līdz šim nav gribējies.

[User Picture]
From:[info]elina
Date:17. Augusts 2016 - 15:32
(Link)
o, jā. vislaik jautā :)
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:17. Augusts 2016 - 18:58
(Link)
Ja godīgi, prasa gan. Nevis kāpēc nav bērnu, bet kas tieši dzīvē nav kārtībā, ja noprojām nav bērnu. (Priekšniecība, dzīves posmā, kad dzīve=darbs, ķip, nejuties gana lojāla darbdevējam, ka nebērnojies te strādājot).
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:17. Augusts 2016 - 19:07
(Link)
nu, stulbi, ko lai saka
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:17. Augusts 2016 - 21:05
(Link)
Sabiedrība ir ziņkārīga, tā tas ir.

Bet child-free jautājumi ir krietni mazāk besīgi par tiem, ko velta jau ar bērniem esošajiem.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba