gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-05-03 11:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Interesanti kā relatīvisti nekad neuzvedas atbilstoši sevis ķipa laid-back uzskatiem, kad jāizkauc sevis pašu ģenerētais morālais vai intelektuālais pārākums, bet faktu, ka viņi tajā brīdī apgāž pašu, pirms sekundes paģērēto, nekad neapzinās. Relatīvisms vienmēr tiek piedēvēts citu cilvēku "tikai viedoklim", bet ne savējam. To lopiņu smadzenes vajadzētu pētīt, lai saprastu kā ārstēt kognitīvo disonansi. Kazi, pasaule bez pēdējās varētu arī izvairīties no :decline:.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2018-05-03 22:16 (saite)
Ir jau, ka gnidris dažreiz šauj par šerpu, bet nu būsim godīgi, ka tu jau atnāci iekomentēt nevis tāpēc, ka tiešām būtu sašutusi, bet tikai lai parādītu savu svētulīgumu.

Nu pirmkārt jau tas, ka par naida runu runājot – vieniem var nebūt ne silts ne auksts par gnidra aizskārumiem (kas visticamāk arī ir šajā gadījumā), bet citus var ļoti dziļi aizskart un psiholoģiski ietekmēt arī tavi formāli līniju nepārkāpjošie uzbraucieni. Konteksts ir ļoti svarīgs, un visās šajās diskusijās tu centies to ignorēt.

Bet citādi par tēmu – gandrīz neiespējami izšķirt brīvības cīnītāju no terorista. To noteiks konteksts un pamats, uz kura tu stāvi. Nu, ir neizbēgami, ka šādi konflikti radīsies par nesavienojamiem viedokļiem, un abas puses tur ir vienlīdz vainīgas. Ingmārs jau arī nav nekāda dievgosniņa, un bieži nodarbojas ar spēcīgiem nepamatotiem uzbraucieniem. Gedymins vispār ir ar attieksmi "Puškina ņe čital no osuždaju". Bet ar Ctulhu izskatās, ka viņiem ir čomiski strīdi, ļauti ciešas un draudzīgas attiecības, kas mīlējas, tas ķīvējas :D

Vispār Ciba ir tāda ļoti aizkaitināma. Es varu pateikt kaut kādu atklātu un nevainīgu domu, un jau uzreiz puse cibas par mani ņirgāsies visos iespējamos veidos. Domā, ka tas mani neaizskar?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-03 23:24 (saite)
Tev noteikti piemīt kaut kāda veida privilēģija, tāpēc tu nekad nebūsi starp aizskartajiem, sry. Melns tač tu neesi, m?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2018-05-04 15:56 (saite)
Tu runā par uzbraucieniem. Es runāju par pavisam ko citu.

Par resnu nosaukt un novēlēt kaislīgu seksu ar kaktusu ir viena lieta. Slapjie sapnīši par eksekūcijām, konkrētu cilvēku sludināšana par tautas ienaidniekiem bez jebkādiem pierādījumiem, brutālas slepkavības daļēja attaisnošana ir pavisam kas cits. Tie nav uzbraucieni vai rupjš valodas stils, tie ir radikāli, līdzcilvēkiem potenciāli bīstami uzskati.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-05-04 21:26 (saite)
Es tajā saskatu uzbraucienus, plus vēl, ka gnidrologs ir dusmīgs, bet viņa auditorijai par to ne silts, ne auksts.

Es nesaku, ka gnidrologam nevajadzētu piebremzēt, jo daudzi to vienkārši nesapratīs. Bet es arī vēlreiz varu atkārtot, ko uzrakstīju iepriekš, jo izskatās, ka tu to neesi sapratusi. 1) Konteksts nosaka visu, 2) Ir situācijas, kurās tu ar vienu uzbraucienu reizēm vari nodarīt vairāk ļaunuma nekā dusmīga tēvoča draudēšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?