Fjokla ([info]fjokla) rakstīja,
@ 2012-02-25 09:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tas ir vecums, tas ir viņš, kad piektdienas kļūst svētas, tāpat kā sestdienas, tobiš, tu atnāc mājā, aizhlopī durvis, nomet visu no sevis un zini, ka nevienam no tevis neko nevajadzēs, tātad, telefons svarīgi nezvanīs (tikai, janu, žūpot vai ko saukt, bet to neko tu negribi), rītdien nekas nebūs jādara, tu vari mosties kaut pašnāvnieku stundās un rambāt tetri draugos ar kaukādiem pusaudžiem, vai ķert tauriņus, vai palasīt grāmatu, kas nomierinošāk (traka palieku un situ pa klavišu, kas tie sīkie perdeļi/ -les mani nosit nost tetrī no konfūcijlīmeņa),kamēr ņezajebjot un  sanāks atkal miegs.

Nulūk, un vēl, no rītiem nekur diži nav jāsteidzas dušot un zieķēt un ķemmēt un krāsot un domāt ko vilkt un var mēģināt tikt līdz ar to krievu meiteni palmās (viģikā "joga iesācējiem") nedaudz tālāk par iesildīšanos (tā būtu tā daļa ar ar viskādām galvas šūpošanām un viskā staipīšanām lotospozā, un gurnu šūpināšanām (tā man vislabāk patīk, tāda lustīga jo)), ko tu katru darbdiensrītu (redzkāda es tomēr apņēmīga, ja?!!!), bet darbdienās jau nevar tur tā ilgstoši kavēties un pīpēt ar sāk gribēties, taka sākas tā sarežģītākā daļa, un ta jau, skaties pulkstenī un jāskrej kopties.

Betnū, es,nezinu, krievu meitene,jātu, viģikā un palmās, kā mums ar šito visu tagad būs, ka, hujakts un jāātkrīt,  horizontālā stāvoklī- grudnaja kļetka pie zemes, zods pie zemes, ceļgali pie zemes, viss pārējais- augšā (tas būtu tas nākamais solis pēc tās saules sveikšanas un abzolūtās miera stājas).Man, redzkā ir, man ir tā, ka vainu viss gar zemi, vai  viss augšā, tak vi rešiķes, kur man tas viss jāliek! betnulabi,kamēr rakstīju,tikmēr paskatījos uz viņu tuvplānā un laikam sapratu (reku viņa man, ikrīta sabiedrotā: čik.)

Ta,pēctamam, ta pēctamam laikam bišķu pieķemmēsies un aizbrauks uz āgenskalntirgu, pēc dzērvenēm (ļoti noderīgas dzērājiem), piemēram, vai kartupeļiem un sīpoliem un burkāniem zupai, tik kādai, nez? Gribu tādu vecmodīgu,parastu zupu, frikadeļu pietiks kādam laikam, skābeņu pietiks vēl daudz ilgākam, skābi kāposti un bietes nekad nav sevišķi uzrunājuši, kas atliek?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]up
2012-02-25 10:02 (saite)
Pupiņu zupiņu :)
vai soļanku

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-25 10:04 (saite)
oi,īstais soļankai tak vaig kaukādas 17 dažādas gaļas, vienreiz mēģināju, sūds vien tur sanāca. Pupiņzupa, saki, nea, kaukā nenesas man uz pupiņām, nea, kauko citu, moš miksi kaukādu ar cukīnī un kartoškām un burkāniem un maltām gaļām (bettie ar apnikuši kā rūgta nāve)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]up
2012-02-25 10:20 (saite)
vistas zupiņu? es vienmēr biju vārījusi tādu ar nūdelēm, bet nesen nomēģināju ar visādiem dārzeņiem/saknēm un karpeļiem - labaa!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-25 10:22 (saite)
vistas zupiņa, tātad, tādu es ar reiz mēģināju, tīri neko tāda pat sanāca, bet neteiksim, ka šedevrs, kaukādi rīsi klāt bišku bija. a kādas saknes, saki, piebirdināt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]up
2012-02-25 10:26 (saite)
pētersīli, kāli. ja nešķiet par specifisku, var arī seleriju, bet tas na ļubiķeļa. bet tā fiška tāda - sīpolu, ķiploku, burkānu, saknes sagriež smalki, tad iegāž sausā, karstā katlā (var drusku eļļu apakšā), nu tur laurulapu, piparus, virces. un drusku apsvilina. tad samet kas nu tev pa vistu detaļām un tad tam gāž (tik uzmanīgi, lai neiet pa gaisu) vārošu ūdeni no čaiņika virsū un vāra kamēr gandrīs gatavs un tad uz beigām piemet sagrieztos karpeļus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-25 10:34 (saite)
labi, nuta, vistas būs būt, es gan nezinu,kas tur sanāks, bet vienmēr jau paliek dežūrroltons:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]up
2012-02-25 10:36 (saite)
nu gan jau būs labi, šito manlieks nevar sajāt. tik neeksperimentē ar kaut kādām dīvainām garšvielām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-25 10:41 (saite)
pff, parko jūs mani turait, man ir tikai izķļučiķeļno pašas svarīgākās un vecmodīgākās garšvielas:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]up
2012-02-25 10:21 (saite)
biešu zupa? ar etiķīti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-25 10:26 (saite)
nea, vislabākā biešu zupa bija tā, ko pamatskolā servēja, citur ņamcīgas neesmu ēdusi, kāds bij viņu noslēpums,nez? Pavirša attieksme, dŗošvien un dahuja etiķa:) Dai, pret bietēm esmu nedaudz atsalusi, kopš brīža, kad zināmā, aizdomīgā stāvoklī (ne šmigā:D ) gatavoju auksto zupu opam un no tās biešu smakas, pardoņķe,oi pardoņķe,ko- gandrīz. Tākā bietes nea

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]up
2012-02-25 10:28 (saite)
nu ta es nezinu - govs asti nopērc vai un izvāri

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-25 10:33 (saite)
cūku ausis,tākā evora, nutā grūtdieņu zupa, viņai virtuve, runā, vienmēr tādiem atvērta bijusi, viss līdz kājai vaļā, grūtdieņi tik nāk un pastrebj, un,ja nospīd, šī baskājaina kaukur nopland. aij, par viņu gan žēl

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]up
2012-02-25 10:34 (saite)
jā, tā ženuārija bija tāda feina

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]helvetica
2012-02-25 10:04 (saite)
sēņu
zivju
rasoļņiks (vista ar tiem skābajiem gurķiem)
svaigu dārzeņu
tomātu
visādas biezzupas a ļa cukini, brokoļu, zirņu u.tml.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-25 10:07 (saite)
jā, sēņu, betta jābrauc pie mammas pēc opja kaltētām baravikām, kas izmērcētas to īsto garšu iedo, ar tiem šampinjoniem... nav tur nekā no viņiem. A tas ellē ratā un jāspaidās 21ajā ar viskādiem. Nez, tirgos dod kaukādas žāvētas baravikas vaiko? Večiņām tak būtu jābūt sakaltējušām, ja jau tur pat mājas gurķus burkās dod?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2012-02-25 12:31 (saite)
no tiem mājas skābētajiem gurķiem arī laba zupa sanāk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-25 12:50 (saite)
aha, man ome mēdza vārīt tādu tumšbrūnu zupu, tur bija kaukt kāda viltīgā gaļa arī klāt (bet kāda? tāda saklapēta tādos glītos četrstūros) un pašās beigās piemeta tos gurķus, un bija baigā ņamma. Bet tagad šī (ome) veca un nīgra un nekoļās,kas pa zupu tā bija un no kā sastāvēja,tāpatkā par to sevišķi gardo vīriešzapti, nekoļās un cauri, un iepūt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2012-02-25 12:55 (saite)
es taisu tādu pavisam vienkāršu un bez gaļas, kā man kuldīgā samācīja: liek buljonā vārīties sauju grūbu un sarīvētus burkānus, vēlāk pieber kartupeļus, tikmēr jau arī sarīvē to trīslitreni ar skābētiem (tikai un vienīgi skābētiem) gurķiem un vuaļā. ja taisītu ar gaļu, tad vispirms uzvārītu buljonu no simpātiska kauliņa.
jā, vot, laiks uz tirgu, mājās neviena tupeņa nav, un vispār.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-25 13:15 (saite)
hmmm, izklausās jau tā padīvaini, bet varētu būt čoina šitais. Esakal sastaipījos viskādos sunīšos un svecītēs un stārķos līdz ar to trako jogisti, pa 40 min ilgāk nekā parasti, man pat sanāca tas stārķis beidzot, kāju iežmiegtu un rokām gaisā, tik divreiz pret plauktu sabalstījos (uzvarāāāh!) unta uzreiz paliku tāda laiska un sāku domāt, kādi zābaki, kādas ķemmes, labāk pamazgāt lupatas un grīdas,klaviremūzikas pavadījumā, tās tāds pieputējušas izrādās dienasgaismā. Ganjau tirgū tāpat viss jau izpirkts, ies rīt:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]helvetica
2012-02-26 01:02 (saite)
mēs taisam vistas buljonā (ar vistas gaļu iekšā) burkāniem, rīsiem (vai makaroniem), skābajiem gurķiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]putnupr
2012-02-25 12:58 (saite)
mamma mežciemā dzīvo?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-25 13:01 (saite)
Nea, Teikā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nova
2012-02-25 11:21 (saite)
šķelto zirņu zupa ir no vecajām:) un pancaks (grūbas un pupiņas)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-25 12:51 (saite)
nea, tik akal vecu nea:) Nēnu, zirņu itkā jā, bet pancaks gan kaukā tā, izklausās, pēc pancaka:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]f
2012-02-25 15:40 (saite)
gulašzupa!
(nav varbūt tik šausmīgi vecmodīga, bet pirmoreiz provēju, kad man bij' kādi 12 gadi, tā ka kāds laiciņš ir. un vienkārši, un garšīgi. tikai nevar taisīt pārāk daudz, a to viss noēdīsies.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-26 06:59 (saite)
O!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neoplasm
2012-02-25 17:18 (saite)
āgenskalna tirgā var dabūt žāvētas ribiņas un tur sanāk fantasķika, ne zirņu zupa. bet tad tie zirņi būtu bijuši jāmērcē jau vakarnakt un ta' neko.
bet pamēģini moš ar jūras veltēm vai vistu. tur burkāniņi, brokolīši, kartupeļi un ko nu vēl sirds kāro un vēl iejauc dzintara kausēto sieru. gan skaisti, gan garšīgi:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-26 07:01 (saite)
nea, man nemaz ar nava zirņu,ko iemērkt aizvakar! Betē, jā,laikam, vainu vistas vainu gulašzupa, ja mani vispāŗ līdz tam tirgum kādreiz danesīs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ld
2012-02-25 17:29 (saite)
Fjokla, tur tak 1h 34 min!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-26 06:59 (saite)
nuja, a ko domājies, viegli?!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2012-02-26 07:03 (saite)
vakar tiku līdz 1h 4 min.Parasti no rītiem patinu uz priekšu to viņas elpošanu bezgalīgo, un ta kādas 15 min ar viņu tur staipos, bet tā esot tikai iesildīšanās nodarbībai:) Nekad nebij sanācis vēl pastīties un padarīt to, kas tālāk, šon jūtu, aha, bišku smeldz vietas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2012-02-26 18:23 (saite)
nav viegli zinu :) vnk Tu sāki par ikrīta 10 min stāstīt, tad domāju, ka brīvdienās 30 nu 40 min, bet tur pusotra stunda! un 1h 4min arī ir ļoti labs laiks. Tu esi lauva!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?