Fjokla ([info]fjokla) rakstīja,
@ 2009-10-27 11:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pa portretiem grāmatās

[info]tvarj redz te raksta kādu bildi grāmatā atraduse,ta nu aizdomājos, man bij tāds sapņu tēls- skeiteris, nē, nu vienreiz es ar šo kaukur, drošvien šnabi ar kõlu pulkvedī sadzērsēs,  pie baznīcas bučojos, un no tā ta laika man tā slavenā pusaudžu mīla uznāca, sveicināt gan viš mani pēctam vairs nesveicināja, jo skeiteriem jau redz, tas bučojamo klāsts tāds brangāks nekā padsmitniecēm, eitu atšķir- kura pele, kura. Nuja, bet man tā mīla, vārdsakot. Tanubijtā, ka es kaukur pa zaglīgiem ceļiem bij sadabūjse viņa portreju, ko nu ta varēju viskādīgi aplūkot, dvest "Ach!" un ķert pie krūts, tur vēl kaukāda mamzele bij ar šķērēm jānogirež, bet potrets, kas portrets, tīri vai medaljõnā likt.(Sūds jau no viņa tur, godīgsakot, arī bija, bet nu, ko tu padarīsi svīt fõrtīn)

Nuja, un ta bij tā, ka bij pie manis balle un man paziņoja, ka šis ar kādam komplektā nākšot, nuta es domāju, jomajo, ka šis atnāks, ta, zinot viskādas tizlības, kas ar mani mēdz atgadīties, viš noteikti to portretu kaukur netīšām uzies un akal būs jāsarkst un viskas, tanu domāju tā, - kas atliek? Atliek grāmatas, tās nu gan stilīgi skeiteri nečamda. Vārdsakot, uz laiku ieliku to visudārgo portreju ĻOTI ZĪMĪGĀ grāmatā, sak, šito jau gan es noteikti atcerēšos.

Un te neseko nobeigums, kas tapa gaidīts, ar izgāšanos un sarkšanu un kaunu piecu gadu garumā. Vēljoprojām neatceros, kas pie vella, par zīmīgu grāmatu. Tā arī pazuda, ar galiem.

Un vēl bij tā, ka mammī pirms papī bij kaukāds dzejnieks, un šai ta arī grāmatā, vot, glabājās šā portrets. Kā nu tur bija, kā nu tur nebija, ka papī to uzgāja un to zīmīgo grāmatu ar visu portreju  tīri vai "netīši " bij paķēris līdzi uz perõna, lauku radus sagaidot, un pirms vilciena durvju aizvēršanās, ar skaļu :"hahā!" iemetis šo tamburā.  Tā nu aizbrauca, poettt nabags, uz Zilupi,. i tuda jemu daroga!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]veed_logs
2009-10-27 11:34 (saite)
četrpadsmit gados tev pulkvedī deva šņabi ar kōlu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2009-10-27 11:35 (saite)
man bija savi kanāli

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tvarj
2009-10-27 11:35 (saite)
gan jau, ka kaadaa religjiska satura graamataa, ja jau pie bazniicas buchojies ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2009-10-27 11:36 (saite)
tādu gan man,- bezgala daudz:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2009-10-27 11:36 (saite)
Tagad citi laiki, tagad meitenes ar skaļu "hahā" iemet džekus gultā, kādas vēl portrejas!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2009-10-27 11:41 (saite)
nubet pareiz, tā principā arī vaidzēt darīt, ko tur daudz mocīties!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2009-10-27 11:42 (saite)
Es savulaik biju saķērusies vienā skolasbiedrā, kurš bija tik labs orientierists, ka par viņu pat bija raksts rajona laikrakstā, tad nu devos uz skolas kopētavu, kur, kopētājtantes neizpratnes pilnā skatiena pavadīta, nokopēju rakstu (rakstā, saprotams, bija arī portrets :)), lai parādītu vecmāmiņai, kura parasti manas sirdslietas uzklausīja.
Skolasbiedra simpātijas centos iekarot gan visai savdabīgā veidā, proti, iesaistot viņu vienā uzdvedumā, kur viņš bija pūķis un es - bruņiniece, kam ar to pūķi jācīnās, rezultātā nejauši ar smago koka zobenu jauneklim iešāvu pa degunu, kas rezultējās pamatīgā asiņu peļķē uz grīdas un visai histēriskā uzveduma nobeigumā :))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2009-10-27 11:44 (saite)
jeez ar tevi draudzeeties ir biistami :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]toadbeauty
2009-10-27 11:49 (saite)
Ak, skaistā jaunība...
Cik gan reižu es savam potenciālajam vīram degunu pārsitu...ek...
Nu, sev par attaisnojumu varu teikt, ka viš man ribas toties salauza...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kinskis
2009-10-27 11:51 (saite)
jā, būtu tev kādas vūddūūū patikas un prasmes, čals tā vienā dienā slidinās gar raini vai upīti, kas nu tobrīd stilīgāks, un pēkšņi hops - vēji gar ausīm, koku galotnes un telegrāfa līnijas - nākamā stacija zilupe!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?