smadzeņu darbības blakusprodukts
Replying To 
5th-Jan-2012 11:51 pm
nu, ar ārējām pazīmēm un daļu no slimībām ir vienkāršāk - tur parasti ir zināms noteikts gēns, kas to visu regulē. Ja izstrādājas melns pigments - būs melna krāsa, ja pigments bišķi citādāks, gaisma tiks lauzta citādi un mēs redzēsim brūnu spalvu. Tomēr ir daudzas lietas, ko nosaka vairāki gēni - piemēram augums, tā īsiem vecākiem var piedzimt garāki bērni.

Un ir lietas, ko nosaka, gan vides, gan ģenētikas mijiedarbība. Par suņu raksturiem, tāpat kā par cilvēku - es teiktu, ka tur ir gan ģenētika, gan vide. Ne velti Pavlovs savu nervu sistēmas uzbudināmību un kavēšanos (būtībā temperementus) klasificēja tieši pēc suņiem.

Vēl jāņem vērā, ka suņu šķirnes ir selekcionētas un arī noteiktas rakstura iezīmes ir selekcionētas līdzi.

Tā kā nav tāda viena "mierīguma gēna" un "agresivitātes gēna" tad to, kas notiks krustojot divus dažāda temperamenta suņus, diemžēl nevar pateikt tik vienkārši kā pie Mendeļa zirņiem. Šīs lietas labāk prasīt vai nu pieredzējušiem selekcionāriem (lai gan tur var uzrauties uz visādiem mītiem) vai arī uzvedības ģenētiķiem (kas es neesmu ;) , bet es pie gara laika palasīšos un ja būs kas interesants citiem pastāstīšu. Pašai palika interesanti).
Reply Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.
This page was loaded Mar 28th 2024, 6:07 pm GMT.