extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-03-06 10:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ja neticat Ķīnas datiem, tad šis raksts ir ļoti pārliecinošs, ka patiesā Covid-19 mirstība ir tuvāka 0,85%. Kruīza Diamond Princess karantīna bija lielisks dabiskais eksperiments ar ļoti reprezentatīvu vispārīgo populāciju. Dzīvojot noslēgtās telpās, ar slimību aplipa trešā daļa, puse no viņiem bija bez simptomiem. Vienīgie nāves gadījumi bija cilvēkiem virs 70 gadiem.

Secinājums ir tāds, ka vīruss patiešām ir bīstams riska grupām, un tām ir svarīgi ievērot visus piesardzības pasākumus, mazgāt rokas un izvairīties no inficēšanās. Bet kopumā plaša panika arī nav pamatota, un izķert veikalus un slēgt skolas nav pamatoti. Nesaprotu, kāpēc slēdz skolas, ja tieši bērniem risks ir ļoti niecīgs vai pat nekāds. Tieši otrādi, skolās varētu novadīt papildu higiēnas stundas, izskaidrot par vīrusu izplatību, mācīt kārtīgi mazgāt rokas utt. Un tad mazie ķipari ietu mājās un mierinātu savus vecākus utt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kihelkonna
2020-03-06 11:50 (saite)
vai nu baidās vai nebaidās, bet lidojumi tiek slēgti un ir risks, ka karantīnas dēļ nāksies palikt kādā viesnīcā, un pēc tam mājās doties ar stopiem (apdrošināšana šo nesedz).

tieši medicīnas sistēmas pārslodzes novēršanai man šķiet, ka slimības izplatība ir jābremzē. līdz ar to karantīnas pasākumi ir vietā, un ceļojumu plānotājiem tie ir jārespektē. ja epidemiologi prognozē, ka agri vai vēlu izslimos puse populācijas, tad lai viņi nesaslimst visi reizē.

vari parēķināt, kas būs, ja lv reizē saslims puse populācijas, un ja kaut vai 2% no tiem vajadzēs akūtās gultas. cik tas būs, un cik tādu gultu mums ir, vēl ņemot vērā, ka šos slimniekus nevar likt kopa ar pārējiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rindra
2020-03-06 13:08 (saite)
+

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2020-03-06 14:57 (saite)
Neviens jau nesaka, ka nav jābremzē. Tikai šķiet, ka pašreizējie pasākumi nav īpaši efektīvi tik un tā, tāpēc saprātīga ceļošana (izvairoties no lieliem pūļiem) neko daudz nekaitē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-03-06 23:08 (saite)
Nez kāpēc nepaceļās jautājums par pilnīgu brīvās migrācijas nobloķēšanu, kas ir galvenais pandēmiu katalizators. Woke punkti tomer svarīgāki pat par politiski izdevīgu armagedonpaniku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2020-03-06 23:31 (saite)
+

Nevajag pusi populācijas, jau šobrīd slimnīcās māsu ļoti trūkst, tās ir pārstrādājušās un pat ne pavisam smagiem gadījumiem vajag to normālo aprūpi lai intensīvajā terapijā nenonāktu visi un pēc iespējas vairāk to, kas tur patusē arī iznāktu ar pēc iespējas vieglākām sekām. Slimo arī mediķi, mums trūkst arī ātro brigāžu darbinieku, šajā situācijā kura nav patīkama bet ir ieilgusi, nevajag daudz lai statistika būtu drusku cita

Diemžēl mums arī ļoti daudz cilvēku ar hroniskām kaitēm, kam arī parasta saaukstēšanās iet ļoti smagi. Bet nu jā, statistikā viņi taču ir tajos, nu tajos mazajos procentos. Un tā kā viņi jau ir veci in slimi,

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-07 05:57 (saite)
Šeit jau parādās, ka sistēma jau šobrīd ir kritiska, un nav gatava jau pat regulārai aprūpei. Tad šāda vīrusa izplatība varētu tikai beidzot likt to sakārtot, es ceru.

Tas līdzīgi tam, kā daudzi globālie uzņēmumi šobrīd cieš, jo Ķīnā ir apstājusies ražošana. Izrādās galējie ieguvumi no globālisma vairs nav tik lieli, kā agrāk popularizēja, jo sistāma nav droša pret šādiem riskiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2020-03-07 12:05 (saite)
Par kādu cenu?! Pašam tas, ko tu uzrakstīji nešķiet ciniski?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-07 15:41 (saite)
Es iesaku uzlabot sistēmu, palielināt jaudas, algas medicīnas personālam utt. Tev tas šķiet ciniski? Man šķiet, ka tu kaut ko esi pārpratusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?