extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-09-24 14:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Daudzi Dž. Pītersona fani jūtas vīlušies par to, ka viņš tagad atbalsta Krieviju un nosoda Ukrainu. Personīgi es domāju, ka šīs izmaiņas ir benzodiazepīnu lietošanas un sekojošās detoksikācijas sekas. Atcerēsimies, ka benzodiazepīni rada smagu atkarību un varētu būt pat tā, ka tā rezultāts ir personības izmaiņas.

Tas ir brīdinājums nekļūt atkarīgiem no benzodiazepīniem, un lietot tos tikai neaizstājamos gadījumus, bet ne ilgāk par 2-3 nedēļām, kā norādīts zāļu informācijā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2022-09-24 18:06 (saite)
Tam čuvakam tak dikti patīk tradicionālās vērtības, nu krievijas režīmam arī patīk, konsenss.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dombrava
2022-09-24 18:32 (saite)
Bet vai tad visi konservatīvo vērtību piekritēji uzreiz pieslejas Krievijai, jo īpaši tagad? It kā nebūtu citu iespēju...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-09-24 18:37 (saite)
Visi nē, protams, bet tur ir daudz sinerģijas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2022-09-24 18:53 (saite)
Vairums konservatīvo (kā NA Latvijā) man šķiet ir pret Krieviju.

Protams, ir visādi nedomājoši ekstrēmisti. Pārsteidzoši Krievijas sabiedrotie ir Čomskis un viņa komanda (tātad galējie kreisie).

Šis manuprāt ir vienkāršs kritērijs, kas atsijā, vai cilvēks ir domājošs vai nē. Varbūt dažādas idejas, katrs mēs kaut kam piekrītam un kam nē. Bet ir arī vispārīgas vērtības, un viena no tām ir, ka Krievija ir agresors un Ukraina aizstāvas pret to.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-09-24 19:32 (saite)
Vispārīgas vērtības arī var apšaubīt, ja to dara korekti jo ja korekti apšauba patiesu lietu tad pie tās pašas patiesās lietas nonāk atpakaļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-09-24 22:23 (saite)
Apšaubīt var visu, bet tomēr ir jānonāk pie kaut kāda uz faktiem balstīta kopsaucēja.

Piemēram, Alekss Berensons. Tas ir tas džeks, kuru izmeta no tvitera, jo viņš 2021. jūnijā pateica, ka šīs vakcīnas neierobežo infekcijas izplatību. Lai nu kā, viņš dabūja savu tviteri atpakaļ – jo vakcīnas patiešām neierobežo infekcijas izplatību.

Bet viņam ir daudz sekotāju, visādi kreizī, un viņš viņiem tieši saka – jūs esat kreizī. Ja es saku, ka vakcīnām ir vairāk blakusparādību, nekā mums ārsti stāsta, es ar to nedomāju, ka tagad no vakcīnām apmirs liela daļa. Patiesība, kāda tā ir, jau ir pietiekoši šokējoša – ka nebija jēgas vakcīnu mandātiem un piespiedu pasākumiem. Bet jūs to neesat spējīgi pieņemt, un pārspīlējiet, bet tas tikai traucē pieprasīt no valdībām atbildību par nepamatotajiem ierobežojumiem.

Citā reizē viņš komentē Ukrainas karu, un norāda, ka lai cik tas šabloniski neizklausītos, Krievija tiešām ir traks agresors, bet izskatās, ka Ukraiņi pamazām gūst panākumus. Un atzīst, ka krievu zvērības Ukrainā ir ļoti nopietnas. Un visi šie trakie uzreiz komentē, cik ļoti viņš ir kļūdījies un vispār neko nesaprot par šo politiku, un lai paliek tikai pie vakcīnām utt. Man šķiet 99% komentētāju tur atbalstīja Krieviju.

Var jau būt, ka Berensons apzināti iesaista šos trakos, jo tā jau sociālie tīkli darbojas – jo vairāk skatījumu, jo populārāks tu esi, un jo plašāku publiku var uzrunāt, un beigās arī būs vairāk naudas kaut vai no ziedojumiem.

Nu ļoti interesanta tā dinamika – trakie sekotāju, kuriem viņu līderis skaidri, ka viņi ir nedomājoši trakie. Bet kaut kā viens no otra ir neatšķirami, un ir kaut kāda simbioze.

Varbūt ar Pītersonu ir tas pats, tikai otrādi. Tagad viņš saka trakas lietas, bet viņa sekotāji ir saprātīgāki, un norāda, ka viņš runā muļķības. Un kaut kā paliek viens pie otra, lai teiktu viens otram, cik ļoti viņi kļūdās :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2022-09-25 01:05 (saite)
Ieliec adresi, kur dr.JP atbalsta Krieviju un nosoda Ukrainu. Ja video, vai teksts šaubīgs lūdzu esi objektīvs.

Kas ir Berensons? Kādu raksturīgu, vai labākā veikuma adresi, jo jābūt konkrētākam, arī man.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-09-25 10:27 (saite)
Par Berensonu es jau daudz esmu rakstījis. Šeit ir viņa tviteris, kur viss ir: https://twitter.com/AlexBerenson

Par Pītersonu bija dažādās ziņās. Domāju, ka google ātri tev visu atradās. Mana ieraksta mērķis bija brīdināt par benzodiazepīnu ilgstošas lietošanas bīstamību. Bet to jau laikam daudziem bija grūti uztvert, jo mēģina pārspīlēt lietas. Realitāti jau pati par sevi ir ļoti briesmīga (iespējams, benzodiazepīnu dēļ jau ir miris vismaz viens cibiņš).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2022-09-25 10:47 (saite)
Es neizslēdzu, ka jbp ir sagājis sviestā par Krieviju. Bet atceroties, kā pirms gadiem 5 viņa agrīnos komentārus un viedokļus melīgi atreferēja, cik atceros, gan WP, gan NYT, gan (mazākā mērā) BBC, tad bez viņa faktiski teiktā noklausīšanās saprast, vai ziņās atstāstītais ir adekvāts vai vnk rupji meli, īsti nevar. 🤷🏻‍♂️

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-09-25 11:12 (saite)
Jā, bet šoreiz es lasīju, ko par viņu saka paši Pītersona fani (kas ir vīlušies), nevis viņi kritiķi.

Pats fakts man ir diezgan nesvarīgs. Varbūt arī viņi pārprata, bet viņa sāga ar benzodiazepīnu ir ļoti pamācoša. Tā sākās ar pamatotu vajadzību – stress, sievai vēzis utt. Bet kad rodas atkarība, tas ir šausmīgi. Viņa detoksikācijas veids ar likšanos komā bija ļoti riskants. Būt komā šajā izpratnē nozīmē atrasties ICU, kas ir iemesls, kāpēc vietējie ārsti uz to neparakstījās.

Šeit galvenais ir tas, ka jābūt uzmanīgiem ar benzodiazepīniem. Tā ir viena no pagātnes medicīnas kļūdām, kad tos agrāk parakstīja brīvi un bez ierobežojumiem, un tagad mēs īsti nezinām, kā cilvēkus no tiem atradināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2022-09-25 13:15 (saite)
Esi saputrojies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2022-09-24 20:25 (saite)
Nekaa paarsteidzosha. Publika chamda katrs citu puukja rumpja ekstremitaati.

https://youtu.be/gP5IHoegHMo?t=2655


idem: fact-based vs narrative-based politics :- https://youtu.be/gP5IHoegHMo?t=2222

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2022-09-24 18:11 (saite)
Extranjero, man šķiet ka tev ir drusku jāpatīra komenti un jāizmet liekais.

(Atbildēt uz šo)


[info]formica
2022-09-24 18:34 (saite)
JBP tika piekaarta identiska birka, kad pirms pusgada vinjsh savaa naivumaa iztaujaaja neocon'istu Kaganu :D "Fani" ieteica vispirms iepaziities ar, piemeeram, Brzezinska doktriinu vai palasiit clinton.presidentiallibraries



(Atbildēt uz šo)


[info]iokaste
2022-09-24 18:43 (saite)
kāpēc tu tā domā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-09-25 10:27 (saite)
Kāpēc es domāju, ka benzodiazepīni ir kaitīgi? Tie ir dati no jaunākās medicīniskās literatūras.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2022-09-25 13:05 (saite)
Tātad, ja Pētersons nebūtu dzēris benzikus, tad bez ierunām atbalstītu Ukrainu un current_thing? Tev liekas, ka ķimikālijas ir tik spēcīgas, ka pilnībā maina cilvēku pasaules uzskatus?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-09-25 14:55 (saite)
Nevar apgalvot, ka viņš šos vārdus teica tieši benzodiazepīnu ietekmē. Bet ir tomēr jūtama atšķirība starp to Pētersonu agrāk un tādu, kāds viņš ir tagad. Es vienkārši piedāvāju variantu, kas varētu izskaidrot šīs atšķirības (ieskaitot arī varbūt nedaudz grūtības iedziļināties esošajos notikumos). Neuzstāju, ka šis variants ir obligāti pareizs. Taču ko es zinu noteikti – benzodiazepīni var būt ļoti kaitējoši, īpaši cilvēkiem gados.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?