extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-09-24 14:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Daudzi Dž. Pītersona fani jūtas vīlušies par to, ka viņš tagad atbalsta Krieviju un nosoda Ukrainu. Personīgi es domāju, ka šīs izmaiņas ir benzodiazepīnu lietošanas un sekojošās detoksikācijas sekas. Atcerēsimies, ka benzodiazepīni rada smagu atkarību un varētu būt pat tā, ka tā rezultāts ir personības izmaiņas.

Tas ir brīdinājums nekļūt atkarīgiem no benzodiazepīniem, un lietot tos tikai neaizstājamos gadījumus, bet ne ilgāk par 2-3 nedēļām, kā norādīts zāļu informācijā.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2022-09-25 10:27 (saite)
Par Berensonu es jau daudz esmu rakstījis. Šeit ir viņa tviteris, kur viss ir: https://twitter.com/AlexBerenson

Par Pītersonu bija dažādās ziņās. Domāju, ka google ātri tev visu atradās. Mana ieraksta mērķis bija brīdināt par benzodiazepīnu ilgstošas lietošanas bīstamību. Bet to jau laikam daudziem bija grūti uztvert, jo mēģina pārspīlēt lietas. Realitāti jau pati par sevi ir ļoti briesmīga (iespējams, benzodiazepīnu dēļ jau ir miris vismaz viens cibiņš).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2022-09-25 10:47 (saite)
Es neizslēdzu, ka jbp ir sagājis sviestā par Krieviju. Bet atceroties, kā pirms gadiem 5 viņa agrīnos komentārus un viedokļus melīgi atreferēja, cik atceros, gan WP, gan NYT, gan (mazākā mērā) BBC, tad bez viņa faktiski teiktā noklausīšanās saprast, vai ziņās atstāstītais ir adekvāts vai vnk rupji meli, īsti nevar. 🤷🏻‍♂️

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-09-25 11:12 (saite)
Jā, bet šoreiz es lasīju, ko par viņu saka paši Pītersona fani (kas ir vīlušies), nevis viņi kritiķi.

Pats fakts man ir diezgan nesvarīgs. Varbūt arī viņi pārprata, bet viņa sāga ar benzodiazepīnu ir ļoti pamācoša. Tā sākās ar pamatotu vajadzību – stress, sievai vēzis utt. Bet kad rodas atkarība, tas ir šausmīgi. Viņa detoksikācijas veids ar likšanos komā bija ļoti riskants. Būt komā šajā izpratnē nozīmē atrasties ICU, kas ir iemesls, kāpēc vietējie ārsti uz to neparakstījās.

Šeit galvenais ir tas, ka jābūt uzmanīgiem ar benzodiazepīniem. Tā ir viena no pagātnes medicīnas kļūdām, kad tos agrāk parakstīja brīvi un bez ierobežojumiem, un tagad mēs īsti nezinām, kā cilvēkus no tiem atradināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2022-09-25 13:15 (saite)
Esi saputrojies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?