extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-08-14 08:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Cepiens pret Ždanoku ir tipisks tribālisms, vajadzību pēc kura es laikam nekad nesapratīšu. Viena lieta ir nacionālisms – šī ir mana valsts un mēs visi kopīgi darbojamies, lai to padarītu labāku. Dažreiz ķīvējamies un paužam dažādus viedokļus, bet tik un tā visi esam savējie. Un vai tad tas arī nav tipisks literārs piemērs politikā – šis sliktais darbonis ir kuces dēls, bet viņš tomēr ir mūsu kuces dēls!

Bet pašreizējā attieksme tomēr rāda, ka tribālisms kļūst aizvien spēcīgāks, un cilts identitātei jau ir lielāka nozīme par valsti vai pilsonību.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2020-08-14 16:16 (saite)
Nu okej tātad ja kaut kādi krievi līstu te un teiktu ka latviešu valoda ir fuj to vajag ierobežot tad viņi būtu šovinisti un izmetami ārā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-08-14 16:41 (saite)
Jā un Ždanoka (kas, protams, ir žīdiete - jā, tas ir shvarīgi) lien šeit un saka, ka latviešu valoda nedrīkst būt valsts valoda Latvijā. Tas nozīmē, ka latviešiem nav tiesības uz pašnoteikšanos viņas izpratnē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-08-14 16:42 (saite)
pag ē, šite vaig noprecizēt

nedrīkst būt valsts valoda - tas ir viens un tas nemeiko sensu
drīkst būt vairāk par 1 valsts valodu - ts ie cits, debatējams jautājums, tur ir vairāki racionāli par un pret argumenti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-08-14 17:59 (saite)
Vairāk par 1 valsts valodu = nav valsts valodas.
Vēl jo vairāk mūsu, "apspiestās" tautas kontekstā, kur šī otra valsts valoda būtu okupācijas sekas, nevis pašas latviešu tautas kolektīvā griba. Šaubos, kas bez nelielas minoritātes smadzeņu apmazgātu woke pīpļu un Jurkāna tipa čekistnodevēju, kādam latvietim gribētos, lai krievu valoda mūsu valstī būtu obligāti apgūstama (kas ir dabiskas officiālas divvalodības juridiskās sekas).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-08-14 18:14 (saite)
Nu es nezinu man pret krievu valodu nekas nav, viņā daudz kas interesants ir sarakstīts un tml. Nemācīt latviešu valodu - vot to gan nevajag.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-08-14 18:53 (saite)
Ja tu vienkārši ignorē, ko es saku un sāc runāt par citu, tad sarunas nav.
Es krievu valodu pārvaldu labāk par daudziem krieviem un man patīk, ka es to varu, skaista bagāta valoda. Tas nemaina punktu attiecībā uz valsts valodas jebļu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?