Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2018-10-29 13:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
No manis, protams, jurists ir tāds pats kā dziedātājs, tomēr reizēm šo to palasu. Nupat trāpījās labs piemērs apvainošanās kultūras un (konkrētas) reliģijas aizstāvēšanai tiesu praksē. Īpaši sajūsmina Austrijas apelācijas tiesas loģika 17.punktā: "It concluded that the latter was the case as Muslims would find the applicant’s statements – “he liked to do it with children”, “the thing with Aisha and child sex” and “a 56-year-old and a six-year-old? What do you call that? Give me an example? What do we call it, if it is not paedophilia?” – wrong and offensive, even if Muhammad had married a six-year-old and had intercourse with her when she had been nine."


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pinjons
2018-10-29 14:03 (saite)
Vispār jau visa sāls slēpjas iekš "distinction between child marriages and paedophilia".

Par spriedumu runājot - no vienas puses tajā uzsvērts, ka reliģisko jūtu aizskaršana pati par sevi nenozīmē, ka ir pamats kādu saukt pie atbildības. Vienlaikus tas turpina kopējo pēdējā laika tendenci arvien mazāk auklēties ar cilvēkiem, kuri vārda brīvību izmanto acīmredzami ļaunprātīgi (un vispār - tādus, kas savas tiesības izmanto ļaunprātīgi tiesas visos laikos ir centušās likuma ietvaros čakarēt un pret šādiem cilvēkiem ir arī iestrādātas normas n-tajos likumos). Konkrētajā gadījumā kā izšķirošs norādīts apstāklis, ka persona faktiski nodarbojās ar propagandu, ar mērķi nodirst konkrēto reliģiju.

Šajā kontekstā grūti saskatīt loģiku apgalvojumā par apvainošanas kultūras aizstāvēšanu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2018-10-29 15:11 (saite)
Jā, es to argumentāciju: child marriages <> paedophilia redzēju, tomēr kā tas iet kopā ar ierakstā iedoto citātu? :-)

Es nesākšu sazvērestības teorijas par islāmu, kristietību un dubultajiem standartiem, jo manā pasaulē tas, ka XXI gadsimtā tiek iedarbināts pants par reliģijas nodiršanu, ir slimi neatkarīgi no reliģijas. Piemēram, nupat īri nobalsoja referendumā par zaimošanas izņemšanu un tur tika uzsvērts, cik tas ir svarīgi un pareizi, lai arī jau ilgu laiku tas bija tikai formāls pants.

Nu un par apvainošanās kultūru ir no 18.punkta: "As to the applicant’s argument that those who participated in the seminar knew of her critical approach and could not be offended, the Court of Appeal found that the public seminar had been offered for free to young voters by the Austrian Freedom Party Education Institute, and at least one participant had been offended, as her complaints had led to the applicant being charged." Kamōn, ja es aizeju uz sanāksmi, kur stāsta, ka britu futbols sūkā, bet itāļu rullē, tad es pasūtu viņus dirst un dodos balsot par viņu konkurentiem, nevis sūdzu tiesā, ka aizskāruši manas svētākās jūtas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2018-10-29 15:33 (saite)
Tā ir tieša norāde uz dažu loģikas aplamību velkot vienādības zīmi starp šiem jēdzieniem.

Ja tev nodiršanas, kas vērsta uz reliģisko piederību balstīta naida kurināšanu apkarošanu šķiet slima, tad mums atliek agree to disagree. Svaigākie notikumi valstī, kurā naida runu neapkaro ir labs piemērs tam, pie kā tas var novest.

Precīzāka analoģija būtu tev aiziet uz sanāksmi, kurā tev stāstīs, ka par tavu iecienīto futbola klubu fanojošie atbalsta pedofiliju un ir vispār ļaunums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dunduks
2018-10-29 15:57 (saite)
Tas, ka dažiem ir loģikas kļūdas, nenozīmē, ka arī juristiem nemēdz būt dīvaina "loģika", jo teksts, ka Muhamedu būtu nepareizi un apvainojoši saukt par pedofīlu arī tad, ja viņam būtu bijis sekss ar deviņgadīgo sievu, ir, khm, alternatīvs. Vēl jo interesantāku pasākumu padara tas, ka Muhameds bija pedofīls mūsdienu izpratnē. Protams, ja skatāmies pēc šariāta, tad četrus lieciniekus vīriešus es tev nevarēšu uzrādīt.

Par analoģiju man nebūtu atšķirības kā to pagriež - pēc pamatskolas reaģēt uz tādiem sīkumiem būtu muļķīgi.



(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2018-10-29 16:10 (saite)
Pat pavirši pagūglējot var uzzināt, ka tēze par Muhamedu kā pedofilu mūsdienu izpratnē nav tik vienkārši pierādāma, kā dažiem gribētos.




(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dunduks
2018-10-29 18:33 (saite)
Wikipedia nav akadēmisks avots, bet tā ir pietiekoši ticama informācijas ieguvei, it īpaši populāros un jūtīgos jautājumos, kur jebkuras izmaiņas pieskata daudzi interesenti. Tas pats Aišas škirslis saka: "In the modern era, Aisha's age at marriage has been a source of controversy and debate, and some Muslims have attempted to revise the previously-accepted timeline of her life." Līdz ar to, protams, internetos atradīsies arī citi viedokļi, tomēr kaut kā vairāk izskatās, ka mūsdienu pasaulē 1000+ gadus vispārpieņemtā informācija vienkārši kādam (politiskam) uzstādījumam paliek nepatīkama. Nemaz nerunājot par to, ka feminisma, rasisma, islāma utml jautājumos "Guardian" ir tikpat objektīvs avots kā savulaik "Pravda" attiecībā uz kompartiju vai "FOX News" attiecībā uz Trampu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2018-10-29 19:01 (saite)
Tad vari palasīt, kas wikipēdijā rakstīts konkrēti par tēmu.

Tāpat vari wikipēdijā palasīt par pedofiliju, lai saprastu, ka pat ja Aišai tiešām tad bija 9 gadi, arī tas pats par sevi nedod pamatu karināt pedofila birku, sevišķi ņemot vērā, ka viņu laulībai (atbilstoši tevis paša iemestajā šķirklī atrodamajai infai) vispār bija politisks raksturs tb ne jau dēļ Muhameda tieksmes pēc mazgadīgiem bērniem viņi precējās.

Īsi sakot, infu par to, ka pedofila birkas karināšanai trūkst pamata arī wikipēdijā nav grūti atrast. Vajag tikai vēlmi meklēt, kas starp citu nemaz neprasa daudz laika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dunduks
2018-10-29 23:53 (saite)
In popular usage, the word pedophilia is often applied to any sexual interest in children or the act of child sexual abuse. This use conflates the sexual attraction to prepubescent children with the act of child sexual abuse, and fails to distinguish between attraction to prepubescent and pubescent or post-pubescent minors. Jā, pētnieki iebilst šādam lietojumam, bet sarunvalodā/ikdienā cilvēks vulgaris izmanto to tieši šādi, līdz ar šis islāma pravietis birku ir godam nopelnījis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2018-10-30 07:00 (saite)
Tātad, ja sarunvalodā cilvēki tupa karina birkas, neaizdomājoties par to nozīmi (vai apzināti to dara propagandiskos nolūkos), tad tas ir ok, sevišķi no tāda cilvēka puses, kas no sevis mētā ekspertu attiecīgajā jomā. Dzelžaina loģika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2018-10-30 14:20 (saite)
Brīnišķīgs gadījums!
Viena persona, kurai acīmredzot nav bijis, ar ko aizpildīt savu dzīvi, izpilda vārgu tjipa semināru, kurš nebūtu pelnījis šādu vārdu, cita persona, kurai arī laikam nav ko darīt, nosūdz. Cik saprotu, neviens reāli aizvainotais pat nepieteicās. Rezultāts - paskat, cik daudziem cilvēkiem tiek nodrošināts darbs! :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?