ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-09-08 11:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēl par atteikšanos
Krišjānis:

//pašreizējo ekoloģisko problēmu var risināt tikai atsakoties no industriālās, urbānās civilizācijas, kas ir neuzturama un ilgtnespējīga. //

Krišjānis ir laipni aicināts šeit izvērst un konkretizēt, kā tas izskatītos.

[Principā ir daži veidi kā varētu dzīvot ne pilsētās un es mēģinu saprast vai runa ir par šiem veidiem jeb arī krišjāni velk uz amišiem]


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bauda
2021-09-08 13:01 (saite)
Amišs ar slapjo sapni par savu saimniecību un kognitīvi disonējošām augstajām tehnoloģijām:

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saka_taisniibu2
2021-09-08 14:00 (saite)
Brīnišķīgs sapnis, lai glābtu dabu, Latviju un Evropu, kamēr tu internetā deģenerātu aizstāvības vārdā dusmojies, apcel cilvēkus un vāc random ļaužu citātu kartotēkas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bauda
2021-09-08 14:26 (saite)
Dusmojos? :) Es smejos. Tas esi tu, kas sapņo internetā. Es tūlīt vedīšu mājā pavasarī sazāģēto malku no mežmalas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saka_taisniibu2
2021-09-08 15:40 (saite)
Man tev tagad jāatskaitās par to, kur es gādāju malku un kādus lopus aprūpēju? Varbūt vēl mērāmies ar traktoriem? Nabaga cilvēk, runa ir par principiem. Un te sanāk, ka tu dzīvo labo dzīvi, bet pārējiem nabaga ļaudīm atvēli mokošu dzīvi hruščovkās un Ķengaragos, un pēc tam vēl brīnies, kāpēc viņi seko G-zemam. Konsekvences, inšallah.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-09-08 15:42 (saite)
Nu jā un tu novēli tiem nabaga cilvēkiem smagu vienmuļu fizisku darbu bez iespējām sevi pilnveidot, kamēr pats dzīvo normālu intelektuālu dzīvi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saka_taisniibu2
2021-09-08 16:08 (saite)
Tas darbs nav nedz tik smags, nedz vienmuļš. Kāpēc tādas bipolaritātes? https://en.wikipedia.org/wiki/Wendell_Berry apvieno gan intelektuālu dzīvi, gan lauku darbu. smags, vienmuļš, fizisks darbs kā reizi ir tieši piekaltiem pie PC ekrāniem ofisos stikla torņos vai kkādās kastītēs. piepildīsim - šāds darbs turklāt vairumā gadījumu ir pilnīgi bezjēdzīgs un nepiepildošs, kas arī atstāj drausmīgu iespaidu uz šo cilvēku garīgo pasauli un labsajūtu. bet neviens lauku darbs nav bezjēdzīgs!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-09-08 16:12 (saite)
Jebkurš darbs kas ir rutīna, neprasa iztēli / radošumu un kuru cilvēka vietā var izdarīt tehnika - ir bezjēdzīgs un atstāj graujošu iespaidu. Attiecas, protams, arī uz bezjēdzīgiem ofisu darbiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saka_taisniibu2
2021-09-08 18:10 (saite)
Lauksaimnieka, sētas saimnieka darbs ir radošākais kāds vien var būt. Tas ir gandrīz kā Tas Kungs vai vismaz feodālais Kungs savā lēnī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-09-08 18:41 (saite)
Šim gan piekrītu. Urbānie tirliņi nesaprot, cik praktisks darbs, kur no tavu roku taisnuma un iztēles viss atkarīgs, ir daudzveidīgs. Vienmuļa ir sēdēšāna ofisā, lai aizpildītu ekseļtabulas un sacerētu kārtēji makulatūras blāķi idiotiskām atskaitēm. Bullshit jobs ir pati briesmīgākā rutīna.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-09-08 22:47:53
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2021-09-08 23:30:07

[info]bauda
2021-09-08 21:31 (saite)
Kamon, es pārējiem ļaudīm "atvēlu" tādu dzīvi, kādu tie vēlas (kamēr tā nekaitē citiem un dabai), kur tu rauj tos murgus? Mērīties nevajag, bet jā, es, godīgi sakot, novērtētu, ja tu pastāstītu vairāk par savu lauku saimniecību, traktoru, ganāmpulku, sievu, trim dēliem, ko audzini, un visu pārējo, jo citādi jau tevi nevar ņemt nopietni, saproti, nav ne smakas no vīra un vārda, ir kaut kāds dievs un vārds, ja ne pliks vārds un vārds.

Atceros, ka savulaik [info]kirkegors likās labs, subversīvs profils, ar [info]krishjaanis, [info]krishjaanis2 bija jau maniakālāks, to aizstāvēju pret pinjonu tikai tāpēc, ka viņš mani kaitināja vēl vairāk, kad parādījās Telos, likās, būsi beidzot izcirtis sev nišu vai ko tur vairāk vai mazāk respektablu, bet, skuju, tas brīdis izrādījās tik īss un ar to spectacular nosedive, kāda bija tava ārdīšanās, kad cibā par tevi parādījās parodijas konts, tu manās acīs zaudēji pēdējās cieņas kripatas.

Bet, ja par lietu, kur tu Latvijas laukos liktu visus tos hruščovku iedzīvotājus? Latvijā nav tik daudz viensētu, lielākajai daļai būtu jāiet par kalpiem, bez kuriem, starp citu, tevis izfantazētā viensētnieciskā idille iztiktu tikai pie ļoti kuplām ģimenēm, no kā izrietētu vai nu spiesta nebrīve atvasēm, vai to pašu kalpu, staigātāju ekspluatācija. Turklāt es nešaubos, ka tā kalpu materiāla no hruščovkām būtu tik daudz, ka konkurence padarītu tā eksistenci daudz nožēlojamāku nekā pilsētās. Kas atliek? Tikai depopulācija. To es, protams, atbalstu. Es priecātos par vēl tukšākiem laukiem :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-09-08 22:52 (saite)
1. Jā, būtu labi ja pārtikas ražošana koncentrētos ŗūpnieciskos superkompleksos, vislabāk slēgtos un brīvā daba ārpus pilsētām kļūtu brīva- meži , pļavas, sugu daudzveidība.
2. Parodijkonts taču ir forši, nesaprotu ko Krišjānis pārdzīvo. Būtu man, es priecātos :D [ es laikam pārāk garlaicīgs esmu, neviens netaisa ]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]saka_taisniibu2
2021-09-09 00:23 (saite)
Piedod, es neesmu saslimis ar šo cibas ligu, kur personīgais ir publiskais un otrādi, un ka viss jāuztver vai jāinterpretē PERSONĪGI, man šī pieeja ir tik sveša, cik vien tālu var būt, tāpēc nesaprotu, cik naivam vai ļaunprātīgam jābūt, lai iedomātos, ka tev kāds tūlīt internetā sāks skaidroties un taisnoties par saviem privātajiem parametriem. Cibas interese par privātām lietām ir slimīga un nevesela, un, godīgi sakot, tas ir kārtējais iemesls, kāpēc šī vietne jau sen bija jāklapē ciet vai vismaz jāsaņem kāda publiska disciplinēšana, jo šī apsēstība ar privāto, personīgo grauj domas skaidrību un tīrību. Likumsakarīgi, ka tevi vairāk interesē visādas parodijkontu peripetijas, nevis ARGUMENTI, jo tas ir šis cibiskais relatīvisms, nihilisms un estētisms, kas ir slimība uz nāvi un kaut kas ļoti novecojis. Tāpēc es tevi par šīm personīgajām tirādēm pieklājīgi palūgšu atšūties - tas ir nenopietni un bērnišķīgi, šajā ziņā vari mierīgi iet tālāk plaukšķināt rociņas pie parodijkontiem, kuri tevi tik ļoti sajūsmina.

Bet ja par lietu. Sāksim ar to, ka Latvijā nav tik daudz iedzīvotāju. Jo, piemēram, okupantus nevar uzskatīt par Latvijas iedzīvotājiem, viņu atrašanās LV ir ilgstoši pieciests pārpratums un zilonis istabā, tāpēc par šiem aptuveni 150-200 250 urbāno džungļu iedzīvotājiem varam aizmirst un neņemt vērā. Kas atliek - kādi max 1,4 milj latviešu un lojālo sveštautiešu. No kuriem vismaz puse mierīg varētu dzīvot ne urbānā vidē un rekolonizēt samērā patukšojušos lauku vidi. Atgādināšu par plašo jūras krasta joslu, kas kopumā ir diezgan patukša - jau tur tīri telpiski var apmesties daudz cilvēku, kuri saimniekotu gan uz jūras, gan savos ciemos (jo piejūrā vēsturiski raksturīga ciemu apbūve un saimniekošanas veids). Kuplas ģimenes ir pašsaprotami, jā, un es tiešām neredzu problēmu algādžos - neviena sabiedrība nekad nav bijusi perfekti egalitāra un kaut kāda sociālā mobilitāte (augšup, lejup) vienmēr ir vajadzīga. Ekspluatācija atkal ir nenopietns iebildums, slidenā nogāze. Turklāt nesaprotu, kāpēc tu iedomājies, ka visiem jābūt tikai zemes kopējiem? Lielkapitāls taču ir jāsalauž, no Ķīnas adatas kādreiz taču arī būs jānokāpj. Tu aizmirsti visu daudzkrāsaino lauku ekonomikas audeklu: kalēji, zirgkopji, ādmiņi, bitenieki, darvdeģi, mežkopji, zivju dīķu uzturētāji, vetārsti, mācītāji, veikalnieki, krodzinieki, dārznieki, augļkopji, krāšņu mūrētāji, visa veida amatnieki utt. Taču tu to visu zini, tikai nezkāpēc izliecies - kam par labu? Nožēlojamas hruščovku eksistences attaisnošanai? Kāpēc pasaulē jāvairo ciešanas (un pie pašreizējā urbanizācijas modeļa ciešanas tikai padziļināsies) Tīšai ieriebšanai? Nesaprotu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-09-09 00:34 (saite)
> kalēji, zirgkopji, ādmiņi, bitenieki, darvdeģi, mežkopji, zivju dīķu uzturētāji, vetārsti, mācītāji, veikalnieki, krodzinieki, dārznieki, augļkopji, krāšņu mūrētāji

Un ko tad, ja man nav saistoši LARPot XVIII gadsimtu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-09-09 00:45 (saite)
OK tu esi par 100 gadiem dāsnāks, es liku uz XVII gas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]saka_taisniibu2
2021-09-09 01:11 (saite)
Tad tev ir vairāk jāmācās, jāizglītojas, vairāk jāskatās apkārt, pāri PC ekrānam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-09-09 01:14 (saite)
Man šķiet ka tas tev ir jāpaskatās apkārt. Kādi pardon ādmiņi, kādi darvas dedzinātāji? Nu tu vēl esnez ziņnešus ar taurēm būtu pieminējis un jātniekus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]saka_taisniibu2, 2021-09-09 01:32:02
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-09-09 01:36:37
(nav temata) - [info]bauda, 2021-09-09 07:31:32

[info]mindbound
2021-09-09 01:17 (saite)
Paldies, es palikšu pie lielkapitāla, mašīnām un nemiršanas no apendicīta.

Tev, savukārt, taču neviens (pavisam noteikti ne tehnokrāti!) nestāv ceļā savu ideālu īstenošanai — esi brīvs pārstāt izmantot zinātniski tehnoloģiskā progresa labumus un dodies dedzināt darvu un miecēt ādas kaut kur tūplī uz nekurieni. Dibini kaut veselu sūro retrogrādu komūnu, ja vari atrast vēl kādus nolemtos ar tādiem pašiem mērķiem un vērtībām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]saka_taisniibu2, 2021-09-09 01:33:08
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-09-09 01:37:23
(nav temata) - [info]mindbound, 2021-09-09 01:39:48
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-09-09 01:40:34
(nav temata) - [info]mindbound, 2021-09-09 01:42:43

[info]ctulhu
2021-09-09 00:44 (saite)
//šo cibas ligu, kur personīgais ir publiskais un otrādi, un ka viss jāuztver vai jāinterpretē PERSONĪGI, man šī pieeja ir tik sveša, cik vien tālu var būt,//

Nu tas ir pareizi, jā. Runājam par idejām ne par personisko dzīvi.

/ Jo, piemēram, okupantus nevar uzskatīt par Latvijas iedzīvotājiem, viņu atrašanās LV ir ilgstoši pieciests pārpratums un zilonis istabā/

Pag tu gribi izvērst teroru un vajāšanu pret konkrētiem normāliem cilvēkiem kaut kādu murgainu ideju dēļ? Izveikt deportācijas? Izsūtīšanas? Ar ko tu no Staļina un viņa čekistiem atšķiries?

/tāpēc par šiem aptuveni 150-200 250 urbāno džungļu iedzīvotājiem varam aizmirst un neņemt vērā./

Ar ko tu esi labāks par šiem cilvēkiem? Daudzi no viņiem ir daudz izglītotāki par tevi.

//: kalēji, zirgkopji, ādmiņi, bitenieki, darvdeģi, mežkopji, zivju dīķu uzturētāji, vetārsti, mācītāji, veikalnieki, krodzinieki, dārznieki, augļkopji, krāšņu mūrētāji, visa veida amatnieki//

Kaut kāds 17gs saraksts. Kalēji mūsdienās ir inženieri mehāniķi remontnieki, ādmiņi īsti nav vajadzīgi jo sintētiskie maeriāli, darvdeķi tāpat, mācītājus arī nevajag.



/No kuriem vismaz puse mierīg varētu dzīvot ne urbānā vidē un rekolonizēt samērā patukšojušos lauku vidi. //

Kā tu to praktiski stādies priekšā. Nu piemēram cilvēks ir ķirurgs, strādā slimnīcā. Ko viņš tur tajos laukos rekolonizēs? Jau atkal drusku polu potu atsit.

/ Kuplas ģimenes ir pašsaprotami,/ Stingri gaumes lieta, ir kam patīk, ir kam nē. Introvertam/ ei nekādu kuplu ģimeni nevajag.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bauda
2021-09-09 07:53 (saite)
Citiem vārdiem sakot, nekā taustāma, ar ko lepoties, tev nav un nevar būt, jo pārāk daudz laika aizņem sausa teorija, datorspēles (ar ko man automātiski asociējas tavs augstākais viduslaiku profesiju uzskaitījums) un neauglīgas diskusijas ar ēnām uz sienas. "Piedod", mani toties personīgais interesē (savus fašistiskos uzskatus par cibas veselību vari ielādēt savā rudzu bisē); ja Ctulhu ne, ok, te ir viņa žurnāls, bet, tāpat, kā tu te lūdz atšūties no sevis par privāto, ne gluži lūgšu, bet ieteikšu tev (manā žurnālā un citur) atšūties no manis ar savu pārpasaulīgo. Jau esmu tev nx reizes rakstījis, ka, jo ātrāk sapratīsi, ka ne visiem tavas idejas un argumenti ir interesanti, jo pašam un citiem būs labāk. Ja mani kaut kas tāds interesētu, es ietu palasīt Telos un diskutēt tur. Bet NE IN TE RE SĒ, teju viss, ko teiksi, ir deducējams apriori. Kāda jēga kaut ko tukši argumentēt baznīcas sienai, kas no tā pat neieplaisās? Vienīgi mentālās akrobātikas vai citu lasītāju dēļ? Piekritīsi, ka nav vērts. Manuprāt, ir pienācis pēdējais laiks skaidri un gaiši pateikt, vai esi vakcinējies un kādēļ neesi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saka_taisniibu2
2021-09-09 11:57 (saite)
Citiem vārdiem sakot, nevienam nav pienākuma bāzt personīgo un privāto interneta čūsku midzenī tikai lai pierādītu kādu punktu. Vēlreiz, piemēra pēc: Vendelam Berijam ir gana daudz agrara dzīvesveida teorijas un arī dzejas (tu to varbūt iedalītu pie datorspēlēm), lai vēl atliktu laiks praktiski nodarboties ar zemkopību.
Un, piedod, bet tagad tu sāc izklausīties pēc jukuša vai nestabila, svārstīga cilvēka. Pats man te vairākos komentāros uzbrauc un citē vecākus ierakstus no savas bagātīgās kartotēkas, pats izvirzi kaut kādus puspersonīgus, bet arī diskusijas vērtus iebildumus, bet te pēkšņi JAU NĀKAMAJĀ BRĪDĪ "atšujies, loh, neinteresē". Atvaino, bet - vai tas ir normāli? Citādāk tev sanāk, kā tai nabaga lietotājai "de_profundis/teja", kura arī iesaistās diskusijā un uz to izaicina, bet nākamajā minūtē brēc par piesiešanos un ka neinteresē. Tas ir ļoti dīvaini, un atstāj iespaidu, ka jūs te visi cibā kaut ko lietojat, tāpēc varu tikai pazemīgi lūgt pārstāt cibiņus lietot tās vielas, kuras nosaka jūsu dienas vai nakts kārtību, jo tās jums (varbūt šajā gadījumā arī tev) liek rakstiski uzvesties diezgan bipolāri, tā ka cilvēks, kurš te meklē saprātīgu diskusiju, vairs nesaprot, pie kura gala lai ķerās. Kāpēc tu iedomājies, ka vari mierīgi te randomā man braukt virsū, un pēc tam nesaņemt kādus atbildes komentārus? Atvaino, tā izskatās pēc gļēva bulija vai huligāna loģikas, kurš necer saņemt pretsitienus. Vēlreiz, kāpēc tev šis emotrips - tikai lai aizstāvētu cilvēku baisās ciešanas hruščovku cietumu kolonijās? Cilvēk, KO TU DARI?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]bauda, 2021-09-09 12:18:17
(nav temata) - [info]saka_taisniibu2, 2021-09-09 13:23:58
(nav temata) - [info]bauda, 2021-09-09 13:39:02
(nav temata) - [info]saka_taisniibu2, 2021-09-09 14:04:13
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-09-09 21:26:14
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-09-09 21:09:37

[info]saka_taisniibu2
2021-09-09 11:58 (saite)
Un tu te piesauc viduslaikus it kā tas būtu kaut kas apriori slikts. Vāji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-09-09 21:05:03

[info]hedera
2021-09-09 11:19 (saite)
"kalēji, zirgkopji, ādmiņi, bitenieki, darvdeģi, mežkopji, zivju dīķu uzturētāji, vetārsti, mācītāji, veikalnieki, krodzinieki, dārznieki, augļkopji, krāšņu mūrētāji"

Kas tie par šausmīgiem modernistu un tehnokrātu murgiem? Kādēļ tu cilvēkus gribi pakļaut nožēlojamai dzīvei vietsēdībā un atkarībā no sezonālās ražas? Iegrožot cilvēkus sociālajās klasēs un reducēt viņu attiecības uz nauda-pret-preci ekonomiku? Tikai dzīvojot radniecībā balstītā cilts kopienā, zvejojot un vācot augus, un - ja paveicas - kāds medījums, tikai tā ir īsti cilvēka cienīga dzīve. Kad nepieciešams - tad savākt savus slieteņus un pārceļot uz citu vietu, jo cilvēks nav apkāris savu brīvību ar nevajadzīgu mantu un komforta struktūrām.
Lūdzu, attopies! Atzīsti, ka esi maldījies, un pārstāj popularizēt modernistu melus par to, ka agrārā sabiedrībā dzīve būs labāka! Neolītiskā revolūcija bija šausmīga kļūda, atzīsti to!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-09-09 11:23 (saite)
Lūk!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]saka_taisniibu2
2021-09-09 11:47 (saite)
Iesaku paplašināt apvārsni un palasīt, piemēram, Heidegera "Par tehnoloģijas esenci", tur diezgan labi nošķirta industriālā laikmeta tehnika no vecākas, uzrādot kvalitatīvo atšķirību, piemēram, starp vējdzirnavām un AES. Par neolītisko revolūciju viedokļi dalās. Vikerness, šķiet, arī pārstāv zaru, kas ir pret agrārismu, drīzāk uzsverot permakultūru utml. Šī grāmata https://www.amazon.com/Against-Grain-History-Earliest-States/dp/0300182910 arī ir diezgan pārliecinoša neolitizācijas kritika. Esmu atvērts abiem skatījumiem, kaut gan latvietības dēļ sliecos uz agrārismu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-09-09 21:03:57
(nav temata) - [info]mindbound, 2021-09-09 21:59:34
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-09-09 22:01:19
(nav temata) - [info]saka_taisniibu2, 2021-09-09 23:05:00
(nav temata) - [info]ctulhu, 2021-09-09 23:19:28
(nav temata) - [info]mindbound, 2021-09-09 23:51:00

[info]ctulhu
2021-09-09 20:56 (saite)
[garzemi!!!]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?