Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2009-09-19 16:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
reklāmas vietā un "kļūsti par stepfordas sievu nr.1" ietvaros:
sestdienās esmu pasākusi doties pie krišņām paaugstināt savu kulināro kvalifikāciju, ir iespējas to darīt arī citiem
[pagaidām esam tikai es, kāds puisis un viena nejauši ieklīdusi sieviete].
paši taisām, paši ēdam, maksājam kapeikas [par produktiem].
runas par garīgumu var ņemt pie sirds, var laist gar ausīm.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ttp
2009-09-19 16:36 (saite)
kur kā cikos - more information please, arī gribu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-19 16:44 (saite)
sestdien 13.00 sākums, beigas - hmmm, kā sanāk. kādas 2-3 stundas. tiek taisīti trīs ēdieni [zupa, otrais, saldais]+dzēriens.
3 lati par nodarbību, bet nu drīzāk par pusdienām :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2009-09-19 16:50 (saite)
baigi forši, un tā katru 6dienu?
ja neaizballēšos nākamnogal aiziešu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-19 16:57 (saite)
katru, katru, un, domājams, vēl daudzas jo daudzas 6dienas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2009-09-19 16:47 (saite)
palika vēl pāri, ko m. pusdienām aizstiept!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2009-09-19 16:38 (saite)
no cikiem līdz cikiem tas ir? un cik sestdienas?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ttp
2009-09-19 16:39 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2009-09-19 16:40 (saite)
nu nesmej, es zināju par tiem, man bračiņš bija gājis:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2009-09-19 16:41 (saite)
nesmeju, tas bij vienojošais smaids, es tač ar gribu zirņu plāksnes taisīt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2009-09-19 16:44 (saite)
sk. augstāk.
nodarbību skaits nav konkrēts, cik cilvēki gribēs - kaut vai gadu, kaut vai divus :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2009-09-19 16:46 (saite)
labi:) nākamo sestdien ir cirks, bet aiznākamo domās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-19 16:47 (saite)
forši :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]amaranta
2009-09-19 16:40 (saite)
vada aleksejs? :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-19 16:45 (saite)
nēēē, viena sieviete, kurai krišnaītisko vārdu esmu aizmirsusi, bet īsto laikam nemaz nezinu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dominika
2009-09-19 17:04 (saite)
interesanti interesanti
es varētu pievienoties pēc tam, kad būs beigusies ambrāža ar festivālu, t.i. oktobrī
tagad man pat vingrot nav laika iet :(
kaut gan redzēs, kā būs ar monī monī - pēc pārvākšanās man būs burtiski katrs santīms jātaupa, tas nozīmē, ka no visādām elitārām izklaidēm būs jāatsakās. bet vispār pusdienas par 3 Ls ir pat ļoti okei.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-19 17:08 (saite)
vot tā, nāksies man vingrot vienai, jo zane arī pēdējā laikā aizņemta un šaubīga :/

a šo kursu var nosaukt paš- un mak-apmānam "aiziet vienreiz nedēļā paēst ārpus mājas", attiecīgi izklausās mazāk elitāri :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2009-09-19 17:51 (saite)
Es neesmu šaubīga, tikai aizņemta! Tikko varēšu, tā būšu klāt kā likts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dienasgramata
2009-09-19 17:12 (saite)
ha, mani šodien, kad es pirku tapioku pagrabiņā, arī gribēja pierunāt nākt - setdienās vienos, ja?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-19 17:14 (saite)
aha.
vienu sievieti viņiem no pagrabiņa tomēr izdevās uzdzīt augšā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dominika
2009-09-19 17:50 (saite)
Tu jau pats savus kulinārijas kursus varētu atvērt, man tā šķiet!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zimbabve
2009-09-19 18:45 (saite)
un ko labu esat jau taisījuši?

Izklausās labi, varētu aizčāpāt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-19 18:47 (saite)
šodien bija dālu dienu.
tātad dāla zupu.
zirņu plāceņus.
salātus ar turku zirņiem.
saldo "nezinu-kā-saucas", bet garšīgs :)
un vārījām ingvera tēju, jo puisis bija apslimis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2009-09-19 18:48 (saite)
un receptes atceries pati vai pieraksti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-19 18:49 (saite)
pagaidām vēl atceros, bet var, protams, arī pierakstīt.

nākošreiz, ja kas, plānota "viskautas no rīsiem" diena.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2009-09-19 18:59 (saite)
Ok, paldies par informāciju:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]masquerader
2009-09-20 12:44 (saite)
o. klau, es pat varētu aiziet. viskautkas no rīsiem liekas baigi forši (:

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ttp
2009-09-19 19:14 (saite)
klau klau klau
vari to zirņu plāceņu recepti iešķiebt?
pretty please

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-19 19:30 (saite)
zirņu un kviešu milti, attiecībā 4:1. [piemēram, 2 glāzes zirņu miltu, pusglāze kviešu miltu].
[šodien vēl likām klāt sarīvēto un apgrauzdēto urāddālu, bet īsti nemāku izstāstīt, kā viņu sagatavo, un var iztikt arī bez tā]
sajauc kopā, pievieno visvisādas garšvielas: kumīnu, asafetīdu, kurkumu, sāli, piparus, mazliet sakapātu aso piparu. malto koriandru [na ļubiķeļa].
jauc kopā - maisa, pakāpeniski lejot klāt ūdeni. vēl var pieliet klāt mazliet ingvera sulas [iesaku!!!] un mums bija no tomātiem palicis šķidrums, piegāzām arī to. maisa, maisa, kamēr sanāk vajadzīgas konsistences mīkla [to pēc iekšējās sajūtas].
uz pannas izkausē ghī [domājams, var ņemt arī sviestu parasto].
nu, un sāk cept. gāž pa pikučiem/plāceņiem uz pannas, cep, apgriež. kamēr gatavs. ēd, prasa vēl :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2009-09-19 19:32 (saite)
oi, klanos
jāiet malt zirņi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2009-09-19 19:45 (saite)
miltus jau var nopirkt:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2009-09-19 20:01 (saite)
ššššš....tak nenodod lielo pavāru noslēpumu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2009-09-19 19:47 (saite)
es tikai domāju, vai tie nebija kādi specifiski zirņi [turku zirņi, piemēram]. šķiet, ka bija.
vieglāk tiešām nopirkt jau samaltus, vai arī jābūt kulināram varonim!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2009-09-19 19:50 (saite)
aizgāju apskatīt: sagatavoti no labākās kvalitātes gram dāla:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]piile
2009-09-26 11:28 (saite)
hm, bet šie ir tie paši, ko dod ēstuvē - apklātus ar sezāmu sēklām? vēl man ļoti, ļõõõti gribas uzzināt, kā gatavo koftas! ah!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-26 11:29 (saite)
šie garšoja mazliet savādāk, bet tāpēc, ka pielikām vēl dālu.
princips un materiāli ir tie paši.

man bija kaut kur koftu recepte [tiesa, vēl neizmēģināta], varu vēlāk pameklēt un padalīties :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piile
2009-09-26 15:40 (saite)
esi tik laba, lūdzu! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-26 16:00 (saite)
pārrakstīt nebiju spējīga, tāpēc centos puslīdz saprotami pārfotografēt :)



[otrā lappusē bija pāris teikumi, kuri negribēja pārfotografēties, tos pārrakstīšu]
"...4-5 minūtes, līdz tās kļūst vienādi zeltaini brūnas un kraukšķīgas. tad ielieviet tās caurdurī notecēties.
ja izmantojat jogurtu, pielejiet to tomātu mērcei un 2 minūtes mērci pasildiet. ielieciet koftas bumbiņas traukā un aplejiet ar karsto mērci. izrotājiet ar atlikušajām koriandra vai pētersīļu lapiņām. pasniedziet ar rīsiem vai indiešu maizi. gatavošanas laiks - 45 minūtes."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piile
2009-09-26 16:03 (saite)
suuuuper, paldies! došu ziņu par rezultātiem. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-26 16:10 (saite)
padod gan! jo man kaut kā tik liels teksta blāķis nomāc un liekas ļoti sarežģīts, tāpēc kāda cita pozitīvā pieredze varētu uzmundrināt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piile
2009-09-26 16:34 (saite)
nu, re - es pārrakstīju (manuprāt) skaidrāk:

mērcei:
15 vidēja lieluma tomāti
2 ēk augu eļļa
1 tk svaigs ingvers
2 žāvēti asie pipari, saberzti
1 tk maltas ķimenes
,5 tk kurkuma
1,5tk sāls

koftām:
5 vidēja lieluma kartupeļi
puse vidēja lieluma puķkāposta
100g zirņu milti
3 ēk svaiga kinza vai pētersīlis
1 tk garam masala
1 tk svaigs ingvers
1 tk kurkuma
,25 tk asafetida
,5 tk malti melnie pipari
eļļa vārīšanai

tomātiem iegriež krustiņu dibenā & iemet uz pusminūti verdošā ūdenī, tad uzreiz ledusūdenī - pēc tam var ādu viegli nolobīt. katlā, karstā eļļā apcep garšvielas uz pāris sekundēm, kamēr smaržīgas. pievieno sastampātos tomātus, sāli, & uzliek vāku, nogriežot mazāku liesmu. jāvāra lēni 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
kamēr mērce vārās, kartupeļus & puķkāpostus rupji sarīvē, tad kārtīgi samaisa tos kopā ar zirņu miltiem, kinzu & pārējām garšvielām. masu mīca ar rokām 2 minūtes, kamēr tā labi turas kopā, & tad no tās izveido 20-30 mazas bumbiņas.
eļļu uzkarsē, lai bumbiņas varētu fritēt. jāfritē 4-5 minūtes, līdz tās kļūst vienādi zeltaini brūnas un kraukšķīgas, tad ieliek tās caurdurī notecināties.
bumbiņas ieliek traukā un aplej ar karsto mērci. var izrotāt ar atlikušām kinzas/pētersīļa lapām. pasniedz ar rīsiem vai indiešu maizi.

---

man ir pāris jautājumi: kas ir asfetida? to var nopirkt pie krišņām, vai ne? &, kad es gatavošu, vai Tu nāksi nogaršot? vari vest līdzi kompanjonu, ja bail vienai nākt (veģetāriešu) vilku alā. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-26 16:56 (saite)
asafetīda ir tāds dzeltens pulverītis, mazliet kodīgs, skaitās sīpolu-ķiploku aizvietotājs, ir nopērkams pie krišņām. bet var mēģināt iztikt bez tās - visās šajās receptēs tā tiek atzīmēta kā mazsvarīgākā garšviela.

vispār labprāt, bet jāskatās, kā ar laikiem - gan man, gan kompanjonam ir mazliet neprognozējāms darba grafiks :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piile
2009-09-27 17:49 (saite)
galvenais ir vēlme, pārējais kaut kā sakārtosies. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hessin
2009-09-19 21:32 (saite)
hm, interesanti, jāatrod laiks..
bet pēc šādas reklāmas to pulciņu pārņems cibiņi :))

tās nodarbības notiek viņu virtuvē? telpas jau nav bezizmēra..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-19 21:48 (saite)
jā, un visi šie cibiņi redzēs, kā es patiesībā Nemāku taisīt ēst!!

notiek otrajā stāvā. vieta vēl ir :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2009-09-19 23:58 (saite)
jāsagaida, kad beigsies dārzošanas sezona, un tad skatīšos

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rabarbermaize
2009-09-20 09:39 (saite)
šitas ir labs. man dzīvokļa biedrene gāja..pēctam man mājā uztaisija šo to no iemācītā (:

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-20 10:20 (saite)
mhm. es arī šodien provēšu atkārtot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?