Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2009-09-19 16:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
reklāmas vietā un "kļūsti par stepfordas sievu nr.1" ietvaros:
sestdienās esmu pasākusi doties pie krišņām paaugstināt savu kulināro kvalifikāciju, ir iespējas to darīt arī citiem
[pagaidām esam tikai es, kāds puisis un viena nejauši ieklīdusi sieviete].
paši taisām, paši ēdam, maksājam kapeikas [par produktiem].
runas par garīgumu var ņemt pie sirds, var laist gar ausīm.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]piile
2009-09-26 16:34 (saite)
nu, re - es pārrakstīju (manuprāt) skaidrāk:

mērcei:
15 vidēja lieluma tomāti
2 ēk augu eļļa
1 tk svaigs ingvers
2 žāvēti asie pipari, saberzti
1 tk maltas ķimenes
,5 tk kurkuma
1,5tk sāls

koftām:
5 vidēja lieluma kartupeļi
puse vidēja lieluma puķkāposta
100g zirņu milti
3 ēk svaiga kinza vai pētersīlis
1 tk garam masala
1 tk svaigs ingvers
1 tk kurkuma
,25 tk asafetida
,5 tk malti melnie pipari
eļļa vārīšanai

tomātiem iegriež krustiņu dibenā & iemet uz pusminūti verdošā ūdenī, tad uzreiz ledusūdenī - pēc tam var ādu viegli nolobīt. katlā, karstā eļļā apcep garšvielas uz pāris sekundēm, kamēr smaržīgas. pievieno sastampātos tomātus, sāli, & uzliek vāku, nogriežot mazāku liesmu. jāvāra lēni 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
kamēr mērce vārās, kartupeļus & puķkāpostus rupji sarīvē, tad kārtīgi samaisa tos kopā ar zirņu miltiem, kinzu & pārējām garšvielām. masu mīca ar rokām 2 minūtes, kamēr tā labi turas kopā, & tad no tās izveido 20-30 mazas bumbiņas.
eļļu uzkarsē, lai bumbiņas varētu fritēt. jāfritē 4-5 minūtes, līdz tās kļūst vienādi zeltaini brūnas un kraukšķīgas, tad ieliek tās caurdurī notecināties.
bumbiņas ieliek traukā un aplej ar karsto mērci. var izrotāt ar atlikušām kinzas/pētersīļa lapām. pasniedz ar rīsiem vai indiešu maizi.

---

man ir pāris jautājumi: kas ir asfetida? to var nopirkt pie krišņām, vai ne? &, kad es gatavošu, vai Tu nāksi nogaršot? vari vest līdzi kompanjonu, ja bail vienai nākt (veģetāriešu) vilku alā. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-26 16:56 (saite)
asafetīda ir tāds dzeltens pulverītis, mazliet kodīgs, skaitās sīpolu-ķiploku aizvietotājs, ir nopērkams pie krišņām. bet var mēģināt iztikt bez tās - visās šajās receptēs tā tiek atzīmēta kā mazsvarīgākā garšviela.

vispār labprāt, bet jāskatās, kā ar laikiem - gan man, gan kompanjonam ir mazliet neprognozējāms darba grafiks :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piile
2009-09-27 17:49 (saite)
galvenais ir vēlme, pārējais kaut kā sakārtosies. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?