Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2009-09-19 16:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
reklāmas vietā un "kļūsti par stepfordas sievu nr.1" ietvaros:
sestdienās esmu pasākusi doties pie krišņām paaugstināt savu kulināro kvalifikāciju, ir iespējas to darīt arī citiem
[pagaidām esam tikai es, kāds puisis un viena nejauši ieklīdusi sieviete].
paši taisām, paši ēdam, maksājam kapeikas [par produktiem].
runas par garīgumu var ņemt pie sirds, var laist gar ausīm.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2009-09-19 19:30 (saite)
zirņu un kviešu milti, attiecībā 4:1. [piemēram, 2 glāzes zirņu miltu, pusglāze kviešu miltu].
[šodien vēl likām klāt sarīvēto un apgrauzdēto urāddālu, bet īsti nemāku izstāstīt, kā viņu sagatavo, un var iztikt arī bez tā]
sajauc kopā, pievieno visvisādas garšvielas: kumīnu, asafetīdu, kurkumu, sāli, piparus, mazliet sakapātu aso piparu. malto koriandru [na ļubiķeļa].
jauc kopā - maisa, pakāpeniski lejot klāt ūdeni. vēl var pieliet klāt mazliet ingvera sulas [iesaku!!!] un mums bija no tomātiem palicis šķidrums, piegāzām arī to. maisa, maisa, kamēr sanāk vajadzīgas konsistences mīkla [to pēc iekšējās sajūtas].
uz pannas izkausē ghī [domājams, var ņemt arī sviestu parasto].
nu, un sāk cept. gāž pa pikučiem/plāceņiem uz pannas, cep, apgriež. kamēr gatavs. ēd, prasa vēl :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2009-09-19 19:32 (saite)
oi, klanos
jāiet malt zirņi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2009-09-19 19:45 (saite)
miltus jau var nopirkt:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ttp
2009-09-19 20:01 (saite)
ššššš....tak nenodod lielo pavāru noslēpumu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2009-09-19 19:47 (saite)
es tikai domāju, vai tie nebija kādi specifiski zirņi [turku zirņi, piemēram]. šķiet, ka bija.
vieglāk tiešām nopirkt jau samaltus, vai arī jābūt kulināram varonim!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2009-09-19 19:50 (saite)
aizgāju apskatīt: sagatavoti no labākās kvalitātes gram dāla:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]piile
2009-09-26 11:28 (saite)
hm, bet šie ir tie paši, ko dod ēstuvē - apklātus ar sezāmu sēklām? vēl man ļoti, ļõõõti gribas uzzināt, kā gatavo koftas! ah!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-26 11:29 (saite)
šie garšoja mazliet savādāk, bet tāpēc, ka pielikām vēl dālu.
princips un materiāli ir tie paši.

man bija kaut kur koftu recepte [tiesa, vēl neizmēģināta], varu vēlāk pameklēt un padalīties :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piile
2009-09-26 15:40 (saite)
esi tik laba, lūdzu! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-26 16:00 (saite)
pārrakstīt nebiju spējīga, tāpēc centos puslīdz saprotami pārfotografēt :)



[otrā lappusē bija pāris teikumi, kuri negribēja pārfotografēties, tos pārrakstīšu]
"...4-5 minūtes, līdz tās kļūst vienādi zeltaini brūnas un kraukšķīgas. tad ielieviet tās caurdurī notecēties.
ja izmantojat jogurtu, pielejiet to tomātu mērcei un 2 minūtes mērci pasildiet. ielieciet koftas bumbiņas traukā un aplejiet ar karsto mērci. izrotājiet ar atlikušajām koriandra vai pētersīļu lapiņām. pasniedziet ar rīsiem vai indiešu maizi. gatavošanas laiks - 45 minūtes."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piile
2009-09-26 16:03 (saite)
suuuuper, paldies! došu ziņu par rezultātiem. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-26 16:10 (saite)
padod gan! jo man kaut kā tik liels teksta blāķis nomāc un liekas ļoti sarežģīts, tāpēc kāda cita pozitīvā pieredze varētu uzmundrināt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piile
2009-09-26 16:34 (saite)
nu, re - es pārrakstīju (manuprāt) skaidrāk:

mērcei:
15 vidēja lieluma tomāti
2 ēk augu eļļa
1 tk svaigs ingvers
2 žāvēti asie pipari, saberzti
1 tk maltas ķimenes
,5 tk kurkuma
1,5tk sāls

koftām:
5 vidēja lieluma kartupeļi
puse vidēja lieluma puķkāposta
100g zirņu milti
3 ēk svaiga kinza vai pētersīlis
1 tk garam masala
1 tk svaigs ingvers
1 tk kurkuma
,25 tk asafetida
,5 tk malti melnie pipari
eļļa vārīšanai

tomātiem iegriež krustiņu dibenā & iemet uz pusminūti verdošā ūdenī, tad uzreiz ledusūdenī - pēc tam var ādu viegli nolobīt. katlā, karstā eļļā apcep garšvielas uz pāris sekundēm, kamēr smaržīgas. pievieno sastampātos tomātus, sāli, & uzliek vāku, nogriežot mazāku liesmu. jāvāra lēni 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
kamēr mērce vārās, kartupeļus & puķkāpostus rupji sarīvē, tad kārtīgi samaisa tos kopā ar zirņu miltiem, kinzu & pārējām garšvielām. masu mīca ar rokām 2 minūtes, kamēr tā labi turas kopā, & tad no tās izveido 20-30 mazas bumbiņas.
eļļu uzkarsē, lai bumbiņas varētu fritēt. jāfritē 4-5 minūtes, līdz tās kļūst vienādi zeltaini brūnas un kraukšķīgas, tad ieliek tās caurdurī notecināties.
bumbiņas ieliek traukā un aplej ar karsto mērci. var izrotāt ar atlikušām kinzas/pētersīļa lapām. pasniedz ar rīsiem vai indiešu maizi.

---

man ir pāris jautājumi: kas ir asfetida? to var nopirkt pie krišņām, vai ne? &, kad es gatavošu, vai Tu nāksi nogaršot? vari vest līdzi kompanjonu, ja bail vienai nākt (veģetāriešu) vilku alā. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2009-09-26 16:56 (saite)
asafetīda ir tāds dzeltens pulverītis, mazliet kodīgs, skaitās sīpolu-ķiploku aizvietotājs, ir nopērkams pie krišņām. bet var mēģināt iztikt bez tās - visās šajās receptēs tā tiek atzīmēta kā mazsvarīgākā garšviela.

vispār labprāt, bet jāskatās, kā ar laikiem - gan man, gan kompanjonam ir mazliet neprognozējāms darba grafiks :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piile
2009-09-27 17:49 (saite)
galvenais ir vēlme, pārējais kaut kā sakārtosies. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?