Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2018-11-12 11:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
es neapšaubāmi esmu atkritēja un savu sakņu noliedzēja (rau, pat ar jums runāju svešā mēlē, tādējādi pazemojot savu etnicitāti),

bet nesaprotu (ar visu to, ka man riebj balagāni), kāpēc visādiem eksotiem ir ļauts izpaust etnisko savdabību, pie viņiem mēs ekšelī braucam tādu lūkoties, gribam dzirdēt nacionālās mēles un iegrauzties nacionālajā virtuvē, nevis maķītī, bet latvijā katru gadu ap šo laiku ir jālasa: fū pē nacionālisms bē vē


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2018-11-12 18:36 (saite)
Cik
atceros neviens arī nav norādījis savu naidu pret latviešu virtuvi kā pamatojumu tam, ka viņiem nepatīk nacionālisti ---> trū, latviešu virtuve pārsvarā cilvēkiem riebjas Tāpat Vien un Nesaistībā ne ar ko. tāpat kā latvijas klimats utt utml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2018-11-12 18:46 (saite)
Jo mums vienīgās garšvielas ir speķis un dilles.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2018-11-12 18:49 (saite)
nē, ir arī ķimenes!!!1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2018-11-12 18:49 (saite)
Jā, es reiz pat izlaboju wikipēdijai šķirkli par ķimeņu sieru, jo tur bija rakstīts, ka to taisa ar kumīnu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2018-11-12 20:09 (saite)
Esat ievērojuši, ka sarežģīti un pikanti kuizīni parasti visplašāk izplatīti slinķu zemēs kaut kur dienvidos? Cilvēkiem ir daudz brīva laika un milzums dabisko resursu cauru gadu, lai nodarbotos ar eksperimentēšanu. Jo tālāk uz ziemeļiem, kur skarbāki klimati un ziema/vasara cikli neļauj atslābt, jo virtuve vienkāršāka, atbilstošāka organisma vajadzībām, nevis feinšmekeriskām kaprīzēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2018-11-12 20:19 (saite)
drīzāk cilvēkiem vajag visādi izvirst ar garšvielām, lai ēdiens nesapūtu milzu ātrūmā karstā klimatā. sliņķu zemes lol

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-11-12 21:26 (saite)
Jā, asās garšvielas protams labs konservants un zarazu anihilators, bet izvēle starp garšvielām, dārzeņiem, augļiem u.c. dabas veltēm tomēr dienvidu zemēs ir daudz lielāka un mazāk spiediena pakļauties sezonāliem cikliem. Galu galā ne aiz laba prāta zviedri puvušas zivis iemanījās ēst. Visādi speķi, skābputras un potātō kā virtuves pamats jau arī nez vai tāpēc, ka cilvēkiem aiz ģenētiskas dispozīcijas nepatīk garšīgi paēst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2018-11-13 09:17 (saite)
zin kā - pie vidusjūras, pie adrijas jūras zeme ir nereāli akmeņaina. atceros, ka piej;uras horvātijā visu laiku brīnījos, kāpēc viņiem visur sabūvēti tādi mikrožodziņi no akmeņiem, ksas reāli ne no k;a nesargā. bet kaut kur tak tie bija jāliek. man gan šķiet, ka viņiem pa šo laiku tur jau jauni akmeņi izauguši.

ir siltās zemes, kuras ir vnk tuksnesis. un tajās siltajās zemēs, kur tā nav, esmu visai droši, ka zeļ un plaukst ne tikai ēdamlietas, bet arī nezāles un kaitēkļi, tāpēc jāstrādā ir divtik vairāk, lai ar tiem tiktu galā. utt utml

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_zeme
2018-11-13 14:38 (saite)
sliņķi ēst negatavo

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chrono
2018-11-12 18:53 (saite)
Klimats man ne pārāk Latvijas patīk, bet latviešu virtuvi gan es nenopeļu. Man gan ir jāpadomā kas īsti skaitās pie latviešu virtuves, bet lietas kas nāk prātā uzrunā. Kartupeļi ar krējumu, siļķi un biezpienu. Pelēkie zirņi ar speķi un kefīru. Rupjmaize un Jāņu siers.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-11-12 20:11 (saite)
Jap, mūsu ierastie ēdieni ir ļoti underrated. Ne vienmēr vajag salātus ar 1848 sastāvdaļām, lai kaut kas būtu gardi. Foršas kombinācijas ar pareizām proporcijām arī panāk krutu efektu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?