iedarbīgas zāles ([info]bez4pieci) rakstīja,
@ 2009-08-07 19:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kā un no kādām sastāvdaļām tu gatavo biešu auksto zupu?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]viux
2009-08-07 20:28 (saite)
katram sava recepte. es no marinētām bietēm, kefīra, svaigā gurķa, redīsiem un dažreiz pielieku vārītu olu, vārītus kartupeļus. pēc sajūtas. aa, un zaļumi - dilles, lociņi, pētersīļi. garšvielas pēc izjūtas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2009-08-07 21:04 (saite)
paldies)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kr
2009-08-07 20:30 (saite)
bieshu, manuprat, nav ipashi laba, tachu vienkarshi parastaa-vaariiti kartupelji, loki, vaariitas olas, gurkjis, rediisi, skaabais kreejums un kefiirs. un pats galvneais, lai sastaavdaljas ir vienados kubicinjos, tad garsho vispar savadak

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2009-08-07 21:04 (saite)
ojā, skābais kre'jums - ir laba doma. padarīs bik tumīgāku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anonymous
2009-08-07 20:31 (saite)
Vācijā: turku kefīrs, bietes marinētas (kaut kādas varēja atrast rīvētas pat), redīsi, dilles, loki, gurķis - drusku mārrutku utt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2009-08-07 21:02 (saite)
es nopirku svaigas bietes un domāju vārīt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]auksts_entelekt
2009-08-07 21:03 (saite)
baigi laikietilpīgi, jo bietes ilgi vārās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2009-08-07 21:05 (saite)
ap 4h, vai ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]auksts_entelekt
2009-08-07 21:07 (saite)
ja lielas.
Tāds, kas augumā kā vidējais latvijas kartupelis, izvārīsies daudz ātrāk. Apmēram 1,5 h laikā.
Ar pašvārītām bietēm vairāk jāvariē ar etiķi (vismaz man tā garšo).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anonymous
2009-08-07 21:11 (saite)
Nav tik traki. Un uzvāri drusku ar rezervi, tikai nepārspīlē ar mīkstumu, lai paliek drusku stingrums arī iekšā. Nenormāli kruts produkts, kā mēs te tagad laukos vērojam, Var ēst kaut vai tāpat - šķēli ar citronu sulu, sāli un ķimenēm. Piemēram.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2009-08-07 21:18 (saite)
bietīte jau vispār ir superfoods. man iepirkās veselas četras. tik nupat ar šausmām uzzināju, ka biešu lapas ir apmēram tas pats kas spināti - un es tai tantei liktu viņas nogriezt un nedot :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2009-08-07 21:21 (saite)
biešu lapas ir indīgas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2009-08-07 21:22 (saite)
pag- nopietni? cik indīgas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2009-08-07 21:29 (saite)
es tuvāk nezinu, bet uzreiz nomiris tak laikam neviens nav:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2009-08-07 21:36 (saite)
galvenais - lai pagūst apēst, ja reiz garšīgas ; )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anonymous
2009-08-07 21:23 (saite)
Jā. tas bija aplami

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bez4pieci
2009-08-07 21:03 (saite)
un nav jāpērk sāļais airans, var tak dabūt ar kefīru visos veikalos

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]anonymous
2009-08-07 21:09 (saite)
Es nerunāju par airanu, bet bija produkts, kas tā arī saucās Kefir. Ja pats vārīsi, būs vēl ķēpa ar skābuma dabūšanu. Var jau vārīt pastiprā etiķūdenī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chaika
2009-08-07 20:44 (saite)
aukstās zupas burciņa + kefīrs vai paniņas + sinepes, ja vajag

(bet tā jau var ar marinētām bietēm, svaigiem gurķiem vai marinētiem gurķiem, kartupeļiem vārītiem burciņas vietā, nezinu)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2009-08-07 21:03 (saite)
:) neies krastā ar to burciņu )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2009-08-07 21:13 (saite)
:D tā jau zināju
bet vispār ārprāts kārtējais, es pat nezinu, no kā aukstā zupa sastāv!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]auksts_entelekt
2009-08-07 21:01 (saite)
sīki,skaidiņās sagriež svaigu un marinētu gurķi, vistas girosu (to Rubeņu, kas skābens), tad sajauc ar kefīru un marinētām bietēm. Beigās iedrupina vārītu olu, pārkaisa ar dillēm un lokiem, un pasniedz ar karsti vārītu kartupeli, kas nolikts atsevišķi uz šķīvīšana, piekošanai ar pirkstiem.
Protams, sāli, piparus, etiķi pēc vajadzības.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bez4pieci
2009-08-07 21:04 (saite)
jā, kartupelis iet atsevišķi, es arī tā domāju!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]helvetica
2009-08-07 22:32 (saite)
litrs kefīra, 500gr. marinētu, rīvētu biešu, rīvētos gurškis, rīvēta baltā redīsa sakne, neduadz mārrutku, zaļumi, vārīta ola un vārītas desas kubiciņi (po sovetski), sāls.

Betes ilgi nevāras - ja ir milzīgas, pārgriez uz pusēm. Var arī apts iemarinēt bietes - sarīvē bieti, sagatavo marinādi (ūdens, etiķis, lauru lapas, melnie pipari, smaržīgie pipari), pavāŗa marinādē rīvēto bieti, kamēr pusmīkssta, karstu pilda burciņās, kur tās turpina kļūt mīksākas. Atdzesē, un pēc kāda laiciņ a- kad iestāvējies - var lietot.

Biešu lapiņas vispār ir mans mīļākais produkts. Biešlapiņu zupa ir man ēdiens, kas apliecina, ka pavasaris ir sācies. Vāŗa kā skābeņu zupu, no foršas auksti kūpinātas cūkas kājiņas, tikai skābeņu vietā liek biešlapas.

(Atbildēt uz šo)

runaajot par bietēm
[info]anarhomo
2009-08-07 23:03 (saite)
nevārītas bietes sarīvē un samaisi ar humusu. lieliska uzkoda, un termiski neapstrādāti vitamīni.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?