iedarbīgas zāles ([info]bez4pieci) rakstīja,
@ 2009-08-07 19:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kā un no kādām sastāvdaļām tu gatavo biešu auksto zupu?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]helvetica
2009-08-07 22:32 (saite)
litrs kefīra, 500gr. marinētu, rīvētu biešu, rīvētos gurškis, rīvēta baltā redīsa sakne, neduadz mārrutku, zaļumi, vārīta ola un vārītas desas kubiciņi (po sovetski), sāls.

Betes ilgi nevāras - ja ir milzīgas, pārgriez uz pusēm. Var arī apts iemarinēt bietes - sarīvē bieti, sagatavo marinādi (ūdens, etiķis, lauru lapas, melnie pipari, smaržīgie pipari), pavāŗa marinādē rīvēto bieti, kamēr pusmīkssta, karstu pilda burciņās, kur tās turpina kļūt mīksākas. Atdzesē, un pēc kāda laiciņ a- kad iestāvējies - var lietot.

Biešu lapiņas vispār ir mans mīļākais produkts. Biešlapiņu zupa ir man ēdiens, kas apliecina, ka pavasaris ir sācies. Vāŗa kā skābeņu zupu, no foršas auksti kūpinātas cūkas kājiņas, tikai skābeņu vietā liek biešlapas.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?