barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2017-10-17 22:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
un vēl par "me too"
Mani patiesībā pārsteidz "me too" apjoms un intensitāte, tas pat atmetot diskusiju "kurš vainīgs" un "kur ir robežas." Acis atveroši.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]panacea
2017-10-18 17:23 (saite)
vispār psih profesionāļu aprindās EMDR efektivitāte tik nopietni kritizēta: https://en.wikipedia.org/wiki/Eye_movement_desensitization_and_reprocessing#Debate

tas komponents, kas palīdz ir exposure therapy https://en.wikipedia.org/wiki/Exposure_therapy , kas zināma jau no 1950.-tajiem un ir efektīva CBT metode.

kas ir skaidri pierādīts EMDR sakarā ir, ka tā acu bolīšana ir pilnīgi lieka.

vislielākā sāpe, kā es saprotu, ir cost un opportunity cost, jo EMDR var apgūt tikai par drausmīgu naudu specializētos centros, kas nozīmē, ka pacienti tiek apmuļķoti, domājot, ka viņiem der tikai tāda grūti pieejama un dārga terapija, lai gan derētu arī daudz lētāka terapija, kuru apgūt profiem būtu daudz vieglāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2017-10-18 17:38 (saite)
nu, nav taa!!! EMDR ir tehnika, ko terapeiti apgust un pielieto, tapat kaa citas ! vismaz Itaalijaa EMDR bija 2x leetaaka par parasto psihoterapiju, man palidzeja atrisinat jautajumus, ko ar parasto terapiju (3 arsti) nebija tikusi galaa.
Ir arii tas, ka EMDR ir dazadi paveidi, es gaaju pie 2 arstem, kas straadaja dazaadi. Ir ne tikai acu bolisana, bet citu veidi. Shapiro bija iesacejs, bet viss ir aizvirzijies. jaa, bet zinu loti labi, ka dalja aarstu neatzist EMDR, viens mans aarsts bija loti negants par to, ka plaanoju to apmekleet.
Isteniba man pilnigi vienalga, kada terapija, galvenais, ka palidz. Un es zinu vairakus cilvekus, kam tas ir palidzejis (pirms tam veicu izpeti - viens cilveks tepat cibaa)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]panacea
2017-10-18 21:49 (saite)
es saprotu, ka sava citu personīgā pieredze var likties pārliecinoša, it īpaši, ja ir palicis labāk.

no otras puses ne tev, ne arī citiem personīgi pazīstamajiem cilvēkiem nav bijušas kontroles grupas, līdz ar to nav zināms, kas ar jums būtu tāpat noticis šajā periodā. piemēram, pētījumi rāda, ka depresija (es nesaku, ka tev vai pazīstamam tāda ir, vnk piemērs) parasti ilgst apmēram 6 mēnešus, un tad ir spontāna remisija pat bez ārstēšanas.

EMDR efekts ir pētīts kontrolētos pētījumos ar pacientu grupām, un vienīgais veids, kā tiešām noskaidrot kaut kādu efektu ir tikai izmantojot statistiku. pārējais diemžēl ir case studies un anecdotal evidence.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]panacea
2017-10-18 21:56 (saite)
bet starp citu, lai dabūtu EMDR sertifikātu, visām EMDR izglītības iestādēm patiešām jābūt EMDR International Association approved un psih kopiena to atzīst par diezgan pamatīgu naudas raušanas shēmiņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snorke
2017-10-18 17:42 (saite)
tu pati esi apguvusi / izgaajusi EMDR ? varbut taa acu bolisana ir lieka, bet tas jau nav galvenais ta tehnikaa. Man otra aarste vispaar veica bez acu bolishanas. man liekas (neesmu eksperts), ka exposure therapy ir dalja no EMDR. Bet tur ariiir citas lietas, jo arii tas (arste teica), ka tikai exposure var arii nesamazinaat traumu, daziem pat padzilinaat

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2017-10-18 17:47 (saite)
neskaldot matus vai nemeklējot pierādījumus, es palieku ticēt, ka akurāt CBR ir vērtīgā komponente šādu tēmu terapijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2017-10-18 17:50 (saite)
Trauma-focused CBT and EMDR tend to be equally efficacious. Differences between the two forms of treatment are probably not of clinical significance

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-10-18 18:01 (saite)
interesanti. un jā, CBT, nevis CBR.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2017-10-18 18:09 (saite)
nu, terapeits ir svarigs, ne kaa absoluts lielums, bet cik piemerots konkretajam pacientam. es mazliet kareivigi aizstavu EMDR, bet 1) esmu daudz saskarusies ar to, ka cilveki noliek so metodi, to nemaz neparzinot, 2) man personiski palidzeja, 3) man vispar ir simpatijas pret jaunaam metodem, nu, ja nav galigi urinterapija, galugala,a mans darbs ir ieviest jaunas metodes

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dumshputns
2017-10-19 00:05 (saite)
Super, apskatījos, pilnīgs magick, bet es viņai ticu, caur novērojumiem radīta metode.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snorke
2017-10-18 18:00 (saite)
Conclusions: EMDR and CBWT are brief, trauma-focused treatments that yielded equally large remission rates for PTSD and reductions in the severity of PTSD and comorbid difficulties in children and adolescents seeking treatment for PTSD tied to a single event. Further trials of both treatments with PTSD tied to multiple traumas are warranted

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snorke
2017-10-18 17:49 (saite)
atradu : Trauma-focused CBT and EMDR tend to be equally efficacious. Differences between the two forms of treatment are probably not of clinical significance - vardu sakot var lietot gan CBT, gan EMDR. es nezinu, man laikam palidzeja EMDR dazadu lietu del - man bija ilga psihoterapija pirms, es biju sapratusi, kur ir saals un sakne, un EMDR man loti efektivi ljaava fokuseeties uz traumaam. taa kaa jaa- viens otru papildina

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]panacea
2017-10-18 21:44 (saite)
nu, tas būtībā ir tas, ko es teicu sākotnējā ierakstā, ka EMDR efektivitātes pamatā ir exposure therapy, kas jau sen zināma kā efektīva CBT tehnika.

sāpe ir par to, ka EMDR šo veco tehniku ir piesavinājušies un par dārgu naudu pārdod kā kaut ko jaunu un superīgu, izmantojot kaut kādu nesakarīgu neirozinātnes mambo-džambo.

nu, tas ir kā kautskis nesen rakstīja par kalifornijas stārtapu, kur bija aparāts sulu spiešanai par bargu naudu, bet izrādījās, ka daudz vienkāršāk un bez maksas sulu var izspiest pats ar savām rokām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?