barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2016-07-24 12:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ļ. labs raksts
"The people who see that open societies, being nice to other people, not being racist, not fighting wars, is a better way to live, they generally end up losing these fights. They don’t fight dirty. They are terrible at appealing to the populace. They are less violent, so end up in prisons, camps, and graves."
- https://medium.com/@theonlytoby/history-tells-us-what-will-happen-next-with-brexit-trump-a3fefd154714#.qlvbaida3


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis
2016-07-24 13:01 (saite)
O, un Hilarija cīnās tik ļoti non-dirty, ka prieks, ne.

(Atbildēt uz šo)


[info]extranjero
2016-07-24 13:02 (saite)
Eksperti neko tādu šokējošu par Breksitu nav teikuši.

(Atbildēt uz šo)


[info]panacea
2016-07-24 13:14 (saite)
hmm, lai arī vēstures cikliskums pastāv un kas to lai zina, kas būs nākotnē, man tomēr grūti piekrist tam citātam. jā, varbūt kara laikā jauko cilvēku taktika nestrādā vai kaut kādos gadījumos, kā tur netīrās politikās vai toksiskos darba iestādījumos (bet arī, vai tiešām on day-to-day-level --> what about integrity?). bet pa lielam, manuprāt, visas tās nosauktās 'jaukās' lietas ir bijušas r-eiropas vadmotīvs jau dekādēm un tieši lielais push pēdējā laikā par PC ir izraisījis Trampīgu beklešu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]panacea
2016-07-24 13:15 (saite)
ne tikai r-eiropas īsnībā, r-pasaules visas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis
2016-07-24 22:28 (saite)
jā, jā, r-pasaule tā svētsvinīgā, ar bumbām savu progresu nogādā uz tālākajiem r-civil neskartajiem nostūriem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2016-07-24 14:52 (saite)
Par vēstures konsekvenču nezināšanas un nesaprašanas sekām daudz vairāk piekrītu Česlavam Milošam: "He feels anxiety, for he senses in this a foreboding of a not distant future when history will be reduced to what appears on television, while the truth, as it is too complicated, will be buried in the archives, if not totally annihilated. Other facts as well, facts for him quite close but distant for the West, add in his mind to the credibility of H. G. Wells' vision in The Time Machine: the Earth inhabited by a tribe of children of the day, carefree, deprived of memory and, by the same token, of history, without defense when confronted with dwellers of subterranean caves, cannibalistic children of the night."

(Atbildēt uz šo)


[info]bozena
2016-07-24 16:15 (saite)
Īstermiņā noteikti tas labi strādā ne tikai politikā, bet arī sadzīvē. Visādi sociāldarvinisti atkal saka, ka ilgtremiņā iedzimts altruisms esot bijis tas, kas ļāvis Homo sp. izdzīvot tb palīdz populācijas saglabāšanā. Gēnu sekvence, kas liek darboties nevis savas ādas labā, bet darīt pilnīgi neizskaidrojamas lietas, kas kaitē pašam, bet palīdz populācojai/ ciltij. Varbūt morāle ir kaut kādā mērā ģenētiski determinēta.


(Atbildēt uz šo)


[info]_zirgs
2016-07-24 18:55 (saite)
izlasíju rakstu. nelabi palika. šorīt arī "Svina garšu' pabeidzu, un kopumā jāsaka, sajūta čābīga.
godīgi sakot, nelaba sajūta metas no tā, cik bieži un entuziastiski pēdējā laikā cilvēki spēlējas ar ieročiem un mētājas ar hate speach.
Kad izlasīju te ielikto citātu no raksta, nodomāju, ka tas izklausās pēc agresijas attaisnošanas. Bet rakstā bija labs nobeigums - ka vajag retoriku mainīt. Tur jāpiekrīt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2016-07-24 19:06 (saite)
Lūk, jā, šo citātu tieši tāpēc gribējās izvilkt, ka jāmeklē tilti un jārunā / jārīkojas tajā, citiem saprotamajā valodā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2016-07-25 00:06 (saite)
Jūs runājieties, ja gribat, es tikmēr makaronus un tūristu brokastis pamazām krāmēšu plauktiņā. Jo ir kādu 20% iespēja, ka Tramps tik tiešām kļūst par prezi. Un, ja tā notiek, tad ir vismaz 30% iespēja, ka Latvijas robežas 2020. gadā izskatās citādi. I don't like these odds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_zirgs
2016-07-25 01:33 (saite)
Godīgi sakot, šodoen apsvēru, kura pasaules vieta ir nomaļāk nost no iespējamā jampadrača, un vai vajag tagad tās mājas grīdas labot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2016-07-25 10:00 (saite)
Fonā kaut kur dzīvo tas pats, kas nav pārgājis kopš RUS/UA: uz kurieni un kā. Bet es baigi cenšos tam neļauties, jo pretējā gadījumā tā jau ir uzvara.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2016-07-25 09:55 (saite)
Viena no lietām, kas man pēdīgā laikā uzkrīt biežāk, kā dušas klausule tieši uz galvas, ir itin kā spēlīgais, bet tomēr uzkrītošais "mēs" un "jūs" nošķīrums. Lielākoties, ciba ir literatūra, bet tomēr.

Otrs lieliskais jautājums ir "un uz kurieni tad, nu ja tā padomā?" Šveice, Norvēģija, kas vēl?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2016-07-25 10:26 (saite)
Tā ir, vai ne, bet vienā brīdī pienāk brīdis, kad būt par to inkluzīvo, saprotošo un iecietīgo, kas uzklausa visādus viedokļus, prasa pārāk daudz spēka, ko varētu gan izmantot lietderīgāk. It īpaši tādēļ, ka tie viedokļi jo bieži ir par tēmu "kāds tieši tautas nodevējs tu esi un kā tevi labāk sodīt, kad Īstā Tauta nāks pie varas."

Vienkārši apnīk. Tā jau es cenšos pieturēties pie atziņas "no sākuma pret cilvēkiem izturies labi, bet pēc tam -- tā, kā viņi pret tevi". Bet, ja tas "pret tevi" nolaižas līdz tādiem padibeņiem, kādus pašam sasniegt nav vēlmes, tad piezogas vēlme tā preventīvi atmest ar roku pilnīgi visam, trāpot arī tiem, kas spēlē Team Civilization pusē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?