barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-11-02 15:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
produkta procesuāli mokpilnās mokas
Kāds labs ļaužs bez ļauniem nodomiem pārnesa strādniecītei ēdienu, par kādu mana šņergas askētes daba ij nenojauta.

Jūs zinājāt, ka eksistē "marinēti un cepti siļķu tīteņi želejā?"

Kāpēc ir izpalicis blanšēšanas vai saulē kaltēšanas process?
Grillēta želeja? Žāvētas asakas?

Šitik daudz procedūras vienai nabaga siļķei.....Ak, modenais kuzīns, kurp tu eji. Es gribēju vienkāršus siļķu tīteņus, "mājas gaumē", ar krustnagliņu saspraustus, ar sīpoliņu. Progress, ja?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zimbabve
2012-11-02 15:32 (saite)
Varu atslodzei piedāvāt vienkāršu recepti no 1962. gada recepšu grāmatas "Latviešu ēdieni". Būs vienkārši:

Olas krējuma mērcē

Sastāvs:
Olas 1 gab (40g)
Skāba krējuma mērce 40g

Cieti novārītu olu pārgriež uz pusēm un pārlej mērci.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-11-02 15:38 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jim
2012-11-02 16:00 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2012-11-02 16:21 (saite)
Atceros no ozirisa 90to otrajā pusē - "salāti ar šefpavāra izvēlētu mērci". Un kādu mērci šefs ir izvēlējies šodien? Olīveļļu, skan atbilde :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kinskis
2012-11-02 15:34 (saite)
mana tēva māte (motherfather, tikai otrādāk) taisīja ceptas, marinētas želejā. bērnībā man likās kaut kādas šausmas, bārbalisms, svešie rīgā. a tagad tu uzrakstīji, man pat sagribējās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lavendera
2012-11-02 15:36 (saite)
recepti studijā! veikala variants man garšo, tieši cepti marinētās, bet tur visādi konservanti sabāzti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kinskis
2012-11-02 15:46 (saite)
nu tur viss, man šķiet, pa vienkāršo. es nezinu. bet varu pamēģināt uzģenerēt, lol.
zivis bija maziņas. laikam reņģes. tās laikam tika ceptas, liktas traukā ar veseliem piparu graudiem, lauru lapām un psrs laika klasiskajām garšvielām.
aplietas ar marinādi, kurā dominēja etiķis parastais.
kā omīte tur to želeju uzmuķīja, nav ne jausmas, nekad nekādu želeju nesmu taisījis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lavendera
2012-11-02 15:48 (saite)
es cerēju uz siļķu recepti. reņģes garšīgākas ir ar ceptiem burkāniem, sīpoliem un tomātiem kārtu kārtām saliktas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-11-02 15:50 (saite)
http://www.garsigalatvija.lv/marineta-silke-ediens-pieaugusajiem/

mana vecmāmiņa šeit pieviesa nulto fāzi: vispirms zivis apcep.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2012-11-02 15:36 (saite)
tur ir vegeta, kaut kāda vēl stroncija dzeltenā krāsviela, bet tā jau nekas, ir pastrādāts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2012-11-02 15:35 (saite)
nu bet garšīgi taču!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-11-02 15:37 (saite)
atļaušos oponēt, drusku ir pārmocītas garšas. bet nu, kas ir, tas jāēd, nav ko spridžīt.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2012-11-02 15:46 (saite)
iebilstu! nepelnīti (varbūt pat ar apdomu!) nav minēts pūdēšanas process, demokrātiskākais no siļķes pagatavošanas veidiem!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-11-02 15:51 (saite)
ir dibinātas bažas, ka taisni tas process šo produktu piemeklēs, jo mums tomēr neizveidojās bioķīmiskā saskaņa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-11-02 15:54 (saite)
nav gan izslēgts, ka šīs siļķes nepūs, ir stabili iekonservētas kā iļjičs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?