barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-10-26 19:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tiktāl nu esam- II
Vakar aiz pārguruma un rosīgā robota inercē dažiem apēdājviesiem uztaisīju pašgatavotu majonēzi . (kas tālāk, kas tālāk?)
Sanāca pat ļoti laba, cik nu mēs vispār varam runāt, ka majonēze ir kaut kas labs vai garšīgs.
Piedoni jel manus grēkus, veselīgā uztura ķēniņ.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2012-10-26 19:29 (saite)
jūsu majonēzes snobisms man itin nekad nav bijis saprotams jā gan

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-10-26 19:35 (saite)
Dabūsiet burciņā, jo citādi man tā jāmet renštelē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2012-10-26 19:36 (saite)
un paņemsim un apēdīsim ar!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2012-10-26 19:36 (saite)
mums tur nepatīk tieši garša un arīdzan kaloritāte. tāpat, nespēju pieņemt tās nekritisko lietojumu slīcinot tajā nevainīgus dārzeņus, dāsni autografējot karbonādes un tādā garā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2012-10-26 19:41 (saite)
majonēze, tās ir olas un eļļa un vēl šis tas garšīgs (kā gatavotājiņa tu to lieliski zini). bubuļus ieviest savā personīgajā galvā, protams, katram ir brīv.
/mūku mazgāt matus. zimba kavēsies, es arī/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-10-26 19:47 (saite)
man nav ko vilkt mugurā.
man liekas, ka es nekur nebraukšu.

sākšu meklēt tramvajus pēc maza brīža.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wowow
2012-10-26 20:00 (saite)
majonēze ir uztura pirmaīdas pamatā :)

(Atbildēt uz šo)


[info]milda
2012-10-26 20:08 (saite)
jezus. vēl kāds gatavo pats savām roķelēm majonēzes ķiršu kauliņa spļāviena attālumā /aiziet griezt vēnas/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-10-26 20:10 (saite)
ahahhahahahhahaa! labāk nešmucē nu flīzes, jo drīz būs atkal jāgludina un prieks varēs ielīt sirdī! :)


majonēzes tapšana aizņēma tieši 15 minūtes. tas ir nieks pret labi sakaltuša krekla izgludināšanu, par lielformāta produkciju nemaz nedomājot. spēks ir dažādībā! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2012-10-26 20:18 (saite)
es pat nestādos priekšā kā to majonezi gatavo! no jēlām olām? jūs tur kuļat olas ar eļļu, ja? un salmoneloze? nē. mana gludināšana jau tā nobāl pret visiem tiem keksiņiem, peksiņiem un jēru ciskām. tagad vēl majonēze izrādās tiek maisīta. viss. flīzes tīrīs citi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

atlikt trauksmi
[info]barbala
2012-10-26 20:32 (saite)
http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/merces/recipe.php?id=30721 apmēram šitā.

par salmonelozi nedomājam, vienkārši nedomājam.

pārējais ir reti un neskaitās, tajā nav iekdienas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]traffico
2012-10-26 21:14 (saite)
Reti, bet gadās! Tas jau tāds procesa pasākums- ienāk prātā un taisam! :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2012-10-26 20:27 (saite)
tālāk - pašgatavoti pelmeņi.
atceros bērnību kad īrētās istabiņas īpašniece virtuvē brīvdienās mēdza taisīt pelmeņus. simts gabali esot bijis mazākais daudzums, kura dēļ uzsākta jezga.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-10-26 20:30 (saite)
esmu domājusi par pašgatavotu pastu, ir pat tāds speciāls retro makarongriežamais pūrā. pēc tam jau tikai rīsu slīpēšana, lēšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2012-10-26 20:37 (saite)
kā sauc pildītos makaronus? nu lūk, spiest tajos gaļas substrātu ar šļirci būtu Saimnieces ar lielo burtu cienīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]traffico
2012-10-26 21:15 (saite)
Canneloni domāji?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2012-10-26 23:50 (saite)
tāpēc jau vaicāju, ka nezināju :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

cel spāres augstāk, namdari
[info]barbala
2012-10-27 14:39 (saite)
Bērnībā kāds radinieks/ģimensdraugs bija sabijis pārrobežās un atveda ne vien donaldenes, džinsenes, flomīšus un piltenes, bet arī dažādu miltu produkciju spagetti un canelioni izskatā. Tad nu visiem zināmajai padomju gaļasmašīnai tēva garāžā uztapa speciāls šneks (rīkus, kuri palīdzēja kaut ko no plata padarīt par šauru, mūsmājās dēvēja par šnekiem) un iepriekš sagatavotā maltās gaļas masa tika atkārtoti ievietota gaļas mašīnā, lai šneka galā vienu pēc otra mainītu pildītos kanelionus.


Īsteni cienīgi Saimnieces burtam droši vien būtu pašai arī darināt cauruļmakaronus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: cel spāres augstāk, namdari
[info]biezpientaure
2012-10-27 22:57 (saite)
Atminos, ka aukstā kara laikos bija nopērkami spagetti (ja jau varēja nopirkt fiatus, tad kāpēc ne itāļu makaronus?). Un to, ka caur "plats>šaurs" gala iekārtu (izgatavota no dārza lejkannas snīpja) zarnās tika laists iekšā pildījums; traki sen nav ēstas asinsdesas, gadu desmitiem.

p.s. tehniskajā lit-rā par šneku sauc verķi, kas griežas gaļasmašīnas iekšienē, bet mēs jau te neesam LZA terminoloģijas nodaļa, vai ne. Un tradīcijas paliek tradīcijas.

p.p.s. par tituliem runājot, pilna kaneloņu tehprocesa pārvaldītāja nekautrējoties varētu saukties par SAIMNIECI.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aranel
2012-10-26 23:27 (saite)
Kāzu dāvanā saņēmu tādu pastas taisāmo. Tagad tikai kaut kad jāsaņemas uztaisīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?