barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-10-26 19:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tiktāl nu esam- II
Vakar aiz pārguruma un rosīgā robota inercē dažiem apēdājviesiem uztaisīju pašgatavotu majonēzi . (kas tālāk, kas tālāk?)
Sanāca pat ļoti laba, cik nu mēs vispār varam runāt, ka majonēze ir kaut kas labs vai garšīgs.
Piedoni jel manus grēkus, veselīgā uztura ķēniņ.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

cel spāres augstāk, namdari
[info]barbala
2012-10-27 14:39 (saite)
Bērnībā kāds radinieks/ģimensdraugs bija sabijis pārrobežās un atveda ne vien donaldenes, džinsenes, flomīšus un piltenes, bet arī dažādu miltu produkciju spagetti un canelioni izskatā. Tad nu visiem zināmajai padomju gaļasmašīnai tēva garāžā uztapa speciāls šneks (rīkus, kuri palīdzēja kaut ko no plata padarīt par šauru, mūsmājās dēvēja par šnekiem) un iepriekš sagatavotā maltās gaļas masa tika atkārtoti ievietota gaļas mašīnā, lai šneka galā vienu pēc otra mainītu pildītos kanelionus.


Īsteni cienīgi Saimnieces burtam droši vien būtu pašai arī darināt cauruļmakaronus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: cel spāres augstāk, namdari
[info]biezpientaure
2012-10-27 22:57 (saite)
Atminos, ka aukstā kara laikos bija nopērkami spagetti (ja jau varēja nopirkt fiatus, tad kāpēc ne itāļu makaronus?). Un to, ka caur "plats>šaurs" gala iekārtu (izgatavota no dārza lejkannas snīpja) zarnās tika laists iekšā pildījums; traki sen nav ēstas asinsdesas, gadu desmitiem.

p.s. tehniskajā lit-rā par šneku sauc verķi, kas griežas gaļasmašīnas iekšienē, bet mēs jau te neesam LZA terminoloģijas nodaļa, vai ne. Un tradīcijas paliek tradīcijas.

p.p.s. par tituliem runājot, pilna kaneloņu tehprocesa pārvaldītāja nekautrējoties varētu saukties par SAIMNIECI.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?