10 July 2018 @ 08:39 am
 
paskrienot pa cibu pēdējās dienās, redzu žēlošanos, ko ta' tie svētki nav tādi dažādi, kāpēc tikai āriešu meitas, kur minoritātes un tālāk. un es nesaprotu, vai mēs esam bijuši uz dažādiem svētkiem vai kā.
mazākumtautību diena vērmanes dārzā, kur 12 stundas uz trim skatuvēm uzstājās pilnīgi viss pasaules zieds, kas dzīvo latvijā, vai bērnu folkloras diena, kur dziedāja un rotaļās gāja dažādās valodās, gājiens, kurā lepni piedalījās, piemēram, japānas koris, vai garīgās mūzikas koncerts Domā, vai visas tās līksmās lauku kapelas.

labi, protams, noslēguma koncerts ir vislielākais, un, ja dziesmu svētkus reducē tikai līdz tam, tad, protams, tikai latvieši un viss tāds balts un nacionāls. bet kāpēc tā nevarētu būt? tā ir tradīcija, tas ir kopkoris, kas dzied jau 145 gadus un lai taču dzied. pati dziesmu svētku nedēļa ir ļoti iekļaujoša un visiem visiem svētki.

// es neko nesaku par dejām, tās atnāca padomju laikā, tur ir tā imperiālisma sajūta, kaifu no tā neķeru, šīgada deju scenārijs vienkārši drausmīgs, bet nu tas tā
 
 
( Post a new comment )
barbala[info]barbala on July 10th, 2018 - 09:39 am
Jāteic, man dejās patika pirmā un ceturtā daļa, padomju bloks bija vajadzīgi šausminošs, ar nolūku, ceru.
(Reply) (Thread) (Link)
penija[info]penny_lane on July 10th, 2018 - 12:15 pm
opītis šorīt pa telefonu teica, ka viņam zb, ka visu laiku jāpin padomija iekšā un jārāda kā drūma elle. un ka varētu vispār būt jestrāk, kāpēc tāda cietēju tauta.

tur bija tāds garš un emocionāls revjū, man ļoti patika, žēl, ka opītim nav cibas.
(Reply) (Parent) (Link)
usne[info]usne on July 10th, 2018 - 09:53 am
Es jau ar gaužos tieši par dejām.
(Reply) (Thread) (Link)
putnu novērotājs[info]_re_ on July 10th, 2018 - 12:08 pm
redzēju vairākus video no dejotāju pozīcijām. cīrulīti, mazputniņ, kur lielie puiši ar mazajiem, kā viņi sasaucās, meklē viens otru, pieskata, dejo no visa spēka un sirds. otrs bija no mēģinājuma, kad tehniskās pauzes laikā tūkstošiem dejotāju uz laukuma kopā saskaņoti dzied ai jel manu vieglu prātu un paši sev uzgavilē pēc tā. manuprāt, šie svētki ir par šo un šim - dalībniekiem, viņu priekam un darbam, tā kulminācijai. tautas dejas skatuviskajā versijā vispār ir ļoti specifiska padarīšana, imho. es esmu diezgan daudz gadus dejojusi kolektīvā, arī piedalījusies dzdsv, bet īsti nenāk prātā iet skatīties tautu deju koncertus. lielo uzvedumu gāju skatīties, jo man patīk, ko var grafiski panākt uz tik liela laukuma, ar tik daudziem dalībniekiem. kā kustība veido rakstus, pārejas utt.
pievienojos bārbalai par pirmo un pēdējo daļu, agris prot smalki strādāt ar horeogrāfiju, savukārt fināls ar visu uznācienu, puišu un meitu saplūšanu, karogu iznešanu cauri bija episks spēks.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on July 10th, 2018 - 12:20 pm
finālā es apraudājos, kad nesa tos karogus, tas bija lieliski. tur tik tiešām varēja redzēt, ka pašu svētki, paši tik lepni.
(Reply) (Parent) (Link)
usne[info]usne on July 10th, 2018 - 10:41 pm
Un visu šo zinot līdz mielēm un pati vienmēr pie kā tāda apraudoties, palieku pie viedokļa, ka tas ir baisi. Baiss skaistums, ļoti bīstams un manipulējams. Tagad ar interesi vēroju, cik drīz parādīsies uzsaukumi par obligāto karadienestu un cik kruta ir būt zemessargam un cik procentuāli vairāk cilvēkiem tas liksies ok. Pūļa psiholoģija darbojas ar vienkāršiem un jaudīgiem mehānismiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(Anonymous) on July 11th, 2018 - 12:53 pm
Ņemot vērā, ka LV ir vienīgā pieKrievijas valsts bez obligātā iesaukuma un ar salīdzinoši mazu zemessardzi, ir ļoti dīvaini, ka vispār atrodas cilvēki, kuriem tas ir par piedauzību. Un vēl dīvaināki ir tie cilvēki, kuriem viss reducējas uz "ka tik šito nacionāļi neizmanto savu netīro plānu īstenošanai!"
(Reply) (Parent) (Link)
(Anonymous) on July 11th, 2018 - 01:08 pm
Kā arī liegt partejiskos strīdos, interešu grupu un dažādu turības pakāpju sašķeltai, savstarpēji aizdomīgai tautai, kas lielāko daļu laika gremdējās nomācošā pašapcerē, mazvērtības kompleksos, šaubās, skaudībā un ērcīgumā vismaz reizi piecos gados no visiem zemes galiem sanākt kopā un kaut uz brīdi sajusties vienotai kādā radošā, tautā iecienītā (ne-elitārā, kas vairāk raksturīgs laikmetīgās mākslas snobiem) nodarbē - liegt ko tādu un skatīt to ar aizdomām ir vienkārši ļauni.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
usne[info]usne on July 11th, 2018 - 01:15 pm
Jūs komentējat anonīmi, jo kaunaties no sava viedokļa?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(Anonymous) on July 11th, 2018 - 01:59 pm
Kāda atšķirība?
(Reply) (Parent) (Link)
(Anonymous) on July 10th, 2018 - 10:29 am
lietas, pasākumi un riti tik ilgi noturās tieši tāpēc, ka n a v iekļaujoši un ne vienmēr skrien līdzi interneta kareivju morālajam sašutumam.
(Reply) (Link)
only after dark[info]tvarj on July 10th, 2018 - 12:01 pm
mana mamā teica vienkārši - viss kā padomju laikos, tikai karogi citi.
(Reply) (Link)
lara[info]lara on July 10th, 2018 - 12:03 pm
Vislabākais svētkos bija pāri plūstošais dalībnieku prieks.
Sestdien gāju vecrīgai cauri, un tur dziedāja vokālie ansambļi. Tāda gavilējoša sajūta. Tīrs prieks.
(Reply) (Thread) (Link)
helvetica[info]helvetica on July 10th, 2018 - 03:21 pm
Lūk, lūk, tā cilvēku pacilātība riktīgi trāpīja sirsniņā. Tauttērpi, koru dziedāšanas tradīcija un parādes danči nekustina it nemaz (lai gan pati esmu bijusi dalībniece)
(Reply) (Parent) (Link)
lara[info]lara on July 10th, 2018 - 12:05 pm
Neaizmirsti arī, ka šī ir Ciba. Un te jāraksta tumšas domas. Žēlošanos un vaidus.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on July 10th, 2018 - 12:21 pm
tas gan :)
(Reply) (Parent) (Link)
t[info]tiga on July 10th, 2018 - 12:38 pm
Nezinu par koriem, bet vismaz deju stadionā bija gan melnādainas meitas, gan meitas ar slīpām acīm. Un runāja latviešu valodā. Tās āriešu meitas laikam fotogrāfiem vienkārši ir mīļākas.
Piekrītu par deju salikumu un izvēli. Bija tikai pāris vietas visā deju koncertā, kuras man pa īstam patika. Svētku sajūtu beigu beigās noķēru tikai Mežaparkā, kad sākās Jāņu vakars.
(Reply) (Link)
Shelly[info]shelly on July 10th, 2018 - 06:35 pm
Bet mēs tomēr esam tādi ārieši!!!
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on July 10th, 2018 - 09:04 pm
es to nedomāju ar ironiju, bet ar pārsteigumu, cik tomēr visas mazas meitenes ir gaišas!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Shelly[info]shelly on July 10th, 2018 - 10:36 pm
Jā, ironiju tur saskatīju es. Visas mazās meitenes nav gaišas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on July 11th, 2018 - 12:55 pm
no tāluma tā izskatījās :)
(Reply) (Parent) (Link)