15 December 2020 @ 01:05 pm
 
es par šo būtu parunājusies aleponijas terasē, bet nav mums tādu iespēju. parunāsim šeit, mani tiešām interesē un es neprovocēju, bet
abstrahējoties no AH personības,
kas ir slikti tajā, ka seriālā ir veci vīrieši, kas skatās uz jaunām meitenēm? jo tā taču dzīvē notiek.
vai visam, kas tiek uzņemts/rādīts, būtu jāatspoguļo modernas sabiedrības nostāja?
kāpēc Aģentūrai pārmet to, kas, manuprāt, ir tās trumpis - aizejošas un novecojušas sabiedrības attēlojums skumji komiski stereotipainā manierē?

(sestdien skatījāmies Ice Age - tas ir daaaaaudzas reizes seksistiskāks par Aģentūru, piemēram)
 
 
( Post a new comment )
mis_sarajevo: lara palmer[info]mis_sarajevo on December 15th, 2020 - 01:32 pm
Neesmu skatījusies Aģentūru, tāpēc grūti spriest, bet nu... Ige Age iznāca 2002. gadā, nevis 2020.
Mani laikam mulsina tā nostāja, ka tiek pasniegts kaut kas "jauns, nebijis un provokatīvs". Tajā, ka veci veči lupī uz jaunām meičām nav nekā jauna, nebijuša vai provokatīva. Tas ir miljons reižu izmantots trops.
(Reply) (Thread) (Link)
mis_sarajevo[info]mis_sarajevo on December 15th, 2020 - 01:35 pm
Plus - es zinu, ka man vajadzētu tad noskatīties, lai piedalītos diskusijā, bet man toč ir žēl sava dzīves laika. Labāk izvēlos Sabrinu - tur arī ir gana daudz seksisma! Bet tur neviens neizliekas, ka taisa ko vairāk par to, kas tas ir.
(Reply) (Parent) (Link)
austra[info]au on December 15th, 2020 - 01:46 pm
es tiešām neesmu iedziļinājusies pavadošajos tekstos, tāpēc negaidīju "ko jaunu".
man ļoti patīk, es redzu mūsu sabiedrību tur, tā ir, tā notiek, tas ir tik pazīstami un skumji un skaisti.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
mis_sarajevo[info]mis_sarajevo on December 15th, 2020 - 01:48 pm
Nu, lūk, tur man liekas ir tā problēma - ka, ja gala rezultāts ir nais, viss taču forši - kāpēc pirms tam tik aktīvi jāmuld kaut kāds sūds?
(Reply) (Parent) (Link)
penija[info]penny_lane on December 15th, 2020 - 01:34 pm
Droši vien galvenā problēma ir tāda, ka nevis viens no šiem vīriešiem skatās uz dibeniem, bet visi vīrieši ir kā nolēmēti uz tiem dibeniem. Es jau kaut kad minēju, ka man nešķiet, ka aģentūra ir klasisks seksisms, jo tomēr ļoti trāpīgi liek abiem dzimumiem izskatīties vienādi dumjiem - katram savas dumjības disciplīnas, bet tas arī viss.

Droši vien tīri kinematogrāfiski vērts pavērot valodu, kādā tiek reprezentēta šī skatīšanās uz dibeniem - kadrējumā ilgāk redzams pats dibens, kur mēs kopīgi (skatītājs un vīrietis) apbrīnojam estētisko dibenu, tad griezts uz vīrieti, kurš skatās, lai parādītu šo komisko relief un skatiena īpašnieku. Tā, kā tas ir uzfilmēts un kadrēts, manuprāt, ir interpretējams kā "ai ai ai ai cik smuks dibens, apbrīnojmam uz šo dibenu", nevis "ai ai ai ai, smieklīgi, kā šis apbrīno dibenu, vecais stereotips!"
(Reply) (Thread) (Link)
penija[info]penny_lane on December 15th, 2020 - 01:39 pm
Plus bieži skatiena īpašnieks ir pati kamera, vīrieša reakcija tur pat nav būtiska, mēs kā skatītājs jau esam šīs "vīrieša acis", kad kamera maigi glāsta jauno projvadītāju tās rīta rutīnā un tamlīdzīgi.

Nu jau es kāpšu kaut kādā neprāta feminisma zonā, bet, ja mēs abstrahējamies no Hermaņa personības, un ja mēs gribam parādīt, ka tie ir tādi senili blenzēji, tad būtu jauki reģistrēt arī pašu sieviešu reakcijas, ka uz viņām skatās. Tas varētu būt arī prieks, kāpēc ne. Kādai patīk, kādai izraisa šermuļus, kāda nepamana, ok. Bet tagad viņas ir dibenus demonstrējošas lelles, kur vienīgi Zariņas varone, kura jau ir ārpus dibendemonstrējamā vecuma, paredzami cenšas nobildēt arī vīrieša dibenu, lai atriebtu dzimumu vai varbūt - kas zina - varbūt lai atriebtu to, ka viņas dibens vairs nav uzmanības centrā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 15th, 2020 - 01:47 pm
noteikti atriebtu, ka viņas dibens vairs nav uzmanības centrā.

paldies par kinovalodas skaidrojumu, tagad man drusku saprotamāk, kāpēc kinoļaudis tā peļ.
(Reply) (Parent) (Link)
helvetica[info]helvetica on December 15th, 2020 - 01:57 pm
tā ir noticis gadu desmitiem un simtiem. Būtu forši, ja cilvēki, kas ir radoši, redzētu un darītu radošāk. Īpaši, ka pieprasījums ir (piem., es gribu redzet un maksāt par to, kas tickles my senses.

protams, ka darit var, tikai jārēķinās, kavairāk ļaužu nekā 50' to uzskatīs par vecu gaumi un pievērsīsies kam citam. No stress, tirgus sāk pildīties ar citiem produktiem un virsotnes arī top citas, ir iespēja izvēlēties. Tiesa, bijanoprotams, ka dažs grib būt augstākā un smailākā virsotne, tamdēļ, lūk, draudzīgi ieteikumi no malas.
var jau arī neieteikt.
un neskatīties.
nekā personīga.
(Reply) (Thread) (Link)
helvetica[info]helvetica on December 15th, 2020 - 02:01 pm
jeb precizējot: tas nav modernais laiks,bet elementāra dzīve - daudzveidība. Jāt vienu un to pašu pussprāgušo ēzeliman kā skatītājam ir supergarlaicīgi. Neidentificējos.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]sargtornis on December 15th, 2020 - 02:11 pm
Hermanis teica, ka šī seriāla mērķauditorija visdrīzāk ir JRT skatītāji. Vai varētu būt, ka JRT skatītājiem patīk "jāt pussprāgušo" ēzeli, vai arī Hermanis pats nepazīst savu skatītāju?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
helvetica[info]helvetica on December 15th, 2020 - 02:18 pm
es domāju, ka Hermanis noveco kopā ar savu paaudzi (40+ gadīgie reklamščiki un Ozīrisa gvarde par šo noteikti čurā karstu), bet, vai viņ ir ieinteresēts/spēj uzrunāt auditorijas, kurām citi estētiskie/ētiskie marķieri? Es domāju, ka viņam nav tāda mērķa. Varbūt vēl vecākus konservatorus var pieķert po hodu ģel
(Reply) (Parent) (Link)
melanholisks Kilgors Trauts[info]apriori on December 15th, 2020 - 03:04 pm
es tā parunājoties gribētu vēl arī noskaidrot citu viedokļus par jaunajiem aktieriem.
iespējams palaidu garām, bet cik ir lasīts, nekur neatrodu, ka kāds recenzijās dalītos ar manu vilšanos par vāju un nenormāli krindžīgu aktierspēli. vai tas nav neprāts likt martas lomā tik vāju aktrisi?
vai arī es vairs neko nesaprotu. man tas likās gandrīz vai skumjāk par visiem dibeniem.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 15th, 2020 - 04:53 pm
Tas obligāti un neapšaubāmi ir lielākais mīnuss, jā.
(Reply) (Parent) (Link)
Kemune[info]kemune on December 16th, 2020 - 02:05 pm
par Oskaru man bija megakrindžīgi, nu, čalis smīn vienkārši kadrā, yikes
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
melanholisks Kilgors Trauts[info]apriori on December 16th, 2020 - 03:02 pm
un abi divi kopā vienā kadrā - īpaši sliktas aktierspēles meistarklase
(Reply) (Parent) (Link)
atmiņas par domām[info]teja on December 15th, 2020 - 03:30 pm
man patika.
kamera uzvedas banāli, bet var jau arī just, ka bijis maz laika: seriāla laiks nevis filmas laiks. priekš TV seriāla labs līmenis, un jācer, ka visi LV masu kultūras produkti atgriezīsies pie šīs padomju laikos iedibinātās tradīcijas, kur popdziesmas komponē labi komponisti un vārdus raksta dzejnieki, multenes taisa labi mākslinieki, un visas filmas, ko rāda, ir drīzāk uz kino nevis uz sūda pusi.
un protams patika arī atcerēties 15 gadus seno jaunību reklāmas aģentūrās. diezgan precīzi. izņemot projektu vadītāju, jo tās parasti bija SSE smadzeņu skalotavu tikko absolvējuši karavīri/kontrolfrīki kas visu laiku nāca un sēdēja uz kakla
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 15th, 2020 - 04:53 pm
Man patīk pat ļoti. Tik atpazīstamas hrestomātiskas situācijas.
(Reply) (Parent) (Link)
barbala[info]barbala on December 15th, 2020 - 11:41 pm
Lūk, jā, gandrīz zem katras situācijas var atrast atsauces.
(Reply) (Parent) (Link)
*: perpendikuls pēta[info]inese_tk on December 15th, 2020 - 05:31 pm
man laikam nepatīk tāpēc, ka tur pārsvarā visos gadījumos tā skatīšanās notiek tā, ka, ja tādā veidā skatītos uz mani, es justos neomulīgi, nedroši un apdraudēti. tas skats ir kkāds tāds plēsonīgs.

es it kā neesmu nekāda dievgosniņa un pirms esošajām long term attiecībām man dzīves sauklis bija "Dzert un drāzties un ne mūžam neapstāties" un, protams, pretējā dzimuma uzmanība un flirts ir ritīgi forši. un skaidrs, ka visi mēdz domāt par seksu un mēdz iztēloties to ar kādu random glītu cilvēku, kurš par to neko nenojauš, bet tas veids, kā tas tika rādīts Aģentūrā man tiešām likās šķebīgs.
(Reply) (Link)
barbala[info]barbala on December 15th, 2020 - 11:40 pm
Nuuu, ap astoto sēriju sāka mazliet garlaikot paredzamība, toskait dibenu/apakšveļas reģistrā, bet tieši tajā es savilkos par divām situācijām no dzīves un darba aģentūrās un saflammējos uz vecās rētas par paviršo un postošo insaitu ievākšanu, intervējot apsargu.


Bet skumji komiskā līnija, tā paliek gan.
(Reply) (Link)
Shelly[info]shelly on December 16th, 2020 - 03:58 am
Tāks - kas vainas Ice Age?!? To arī tagad aizliegs?
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on December 16th, 2020 - 04:06 am
rolas nost no Ice Age!!! :)
(Reply) (Parent) (Link)